Skocz do zawartości

chęć kupna mieszkania (ZWERYFIKOWANY)

Arbogast

Rekomendowane odpowiedzi

• Moderator
Napisano (edytowane)

Kupuję mieszkanie, proces załatwiania spraw rozciągnięty jest na niespełna dwa lata, stąd też takie zadałem pytanie czy do wakacji 2016 roku uda mi się kupić to mieszkanie, o które już poczyniłem starania

Paź mieczy - 6 denarów - 3 denarów

Rycerz denarów - Cesarz

Wieża

Paź mieczy to rozmowy ale też takie kłótnie, nerwy ale mało szkodliwe, może po prostu trochę nerwowo jest i ta sytuacja wywołuje jakieś sprzeczki, dalej 6 denarów czyli pomoc finansowa, dalej 3 denarów czyli dogadywanie biznesu, 6 denarów rycerz denarów i cesarz mówią o kredycie, cesarz zapowiada realizację i dobrą decyzję, natomiast trochę niepokoi wieża na końcu rozkładu, która mówi, stoi nieco w opozycji do tych pozostałych kart, jakby całe przedsięwzięcie miało się nie udać z jakiś nieznanych i nagłych względów...

Podstawa to pierwsze trzy karty, następnie konkluzja.

Edytowane przez Arbogast
dopisanie znaczeń kart
Napisano

A ten rozkad to jak należy czytać, który rząd to podstawa, a który konkluzja? Dodaj info w poście.

Napisano

Mi Wieża często pokazuje moje własne mieszkanie i sprawy z nim związane (np. remont, przeprowadzka itd.), więc po Rycerzu Monet i Cesarzu dla mnie ma wydźwięk pozytywny.

• Lubię to! 1
Napisano

czy do wakacji 2016 roku uda mi się kupić to mieszkanie, o które już poczyniłem starania

Rycerz denarów - Cesarz

Wieża

W tym wypadku Wieżę odczytałabym pozytywnie, jako właśnie budynek mieszkalny. Pierwszy rząd mówi o Twoich staraniach i wątpliwościach, dopełnianiu formalności, drugi to już dalsze realizowanie planu, które kończy się w Cesarzu, a więc tak, jak to sobie założyłeś(zakładając, że to Ty wyszedłeś w Cesarzu, a nie ktoś, kto ubiegnie Twoje chęci). W efekcie, na wyniku masz mieszkanie.

Weryfikuj swoje poczynania co jakiś czas, bo 2016 to trochę długo, założeniem jest, by pytania w tym dziale były mniej więcej do roku czasu weryfikowalne. Choć Myślę, że do tego czasu coś już będziesz musiał w to mieszkanie włożyć i będzie możliwa choć częściowa weryfikacja.

Napisano
Kupuję mieszkanie, proces załatwiania spraw rozciągnięty jest na niespełna dwa lata, stąd też takie zadałem pytanie czy do wakacji 2016 roku uda mi się kupić to mieszkanie, o które już poczyniłem starania

Rycerz denarów - Cesarz

Wieża

Paź mieczy to rozmowy ale też takie kłótnie, nerwy ale mało szkodliwe, może po prostu trochę nerwowo jest i ta sytuacja wywołuje jakieś sprzeczki, dalej 6 denarów czyli pomoc finansowa, dalej 3 denarów czyli dogadywanie biznesu, 6 denarów rycerz denarów i cesarz mówią o kredycie, cesarz zapowiada realizację i dobrą decyzję, natomiast trochę niepokoi wieża na końcu rozkładu, która mówi, stoi nieco w opozycji do tych pozostałych kart, jakby całe przedsięwzięcie miało się nie udać z jakiś nieznanych i nagłych względów...

Podstawa to pierwsze trzy karty, następnie konkluzja.

Jeżeli bierzesz kredyt możesz go nie dostać, tu widać zawód ze strony mężczyzny, który będzie miał wpływ na dopływ gotówki do Ciebie.

• Moderator
Napisano

Już w ciągu niecałego pół roku powinienem podpisać kredyt. Na razie mam rezerwację podpisaną.

Założyłem wakacje 2016 bo wtedy planowane jest wprowadzenie się do nowego mieszkania.

W istocie będę potrzebował troszkę gotówki i wstępnie jestem dogadany z pewnym mężczyzną odnośnie pożyczki...

Także ok kwietnia weryfikuję przynajmniej częściowo, dziękuję za wasze odczyty

• Maestro
Napisano

Rycerz denarów - Cesarz

Wieża

wszystko będzie zmierzało w dobrym kierunku, nawet zaczniesz załatwiac formalności w banku, możliwe, że bank nawet udzieli Ci kredytu, ale wydarzy sie cos nieoczekiwanego, co zburzy Ci dotychczasowe plany...

Napisano

ja bym odczytywał wieżę pozytywnie - jako to mieszkanie, fizyczne posiadanie, a nie sfera marzeń i planów, poprzednie karty też bardzo konkretne i jasne, wszystko będzie szło zgodnie z planem, aż uda się ukończyć realizację

piszesz, że w ciągu niecałego roku powinieneś załatwiać kredyt, a cesarz zakładając, że to kredyt, to baran, czyli najpóźniej do 19 kwietnia, więc częściowa weryfikacja wtedy jest jak najbardziej prawdopodobna

powodzenia i miejmy nadzieję, że za tą wieżą nie czai się nic złego ;)

• 2 miesiące temu...
  • Moderator
Napisano

Jestem bliski rezygnacji z tego mieszkania, o które poczyniłem starania... w zasadzie decyzję już podjąłem, pozostała tylko formalność, żeby się wycofać.

Powód:

zawirowania w pracy i chęć jej zmiany

przeliczenie się z kosztami

• Lubię to! 1
Napisano

moim zdaniem kupisz, a Wieza to nieruchomosc, budynek, przeprowadzka.

Napisano

Czy można to już uznać za weryfikację, czy jeszcze jest możliwość, że się nie wycofasz?

Gość Ezotynka
Napisano (edytowane)

Jak rozklad na chec zakupu danego mieszkania, to dobre karty - checi to sa, zycze tylko realizacji w zalozonym terminie i moze rozkladu na sprawe tego kredytu w banku i na tego ewentualnego dodatkowego Pozyczkodawce, bo tu sie w tym rozkladzie mieszaja chyba te sprawy....

a przepraszam - w sumie zweryfikowany, a ja sie wypowiadam.

Edytowane przez Ezotynka
watek zweryfikowany
  • Moderator
Napisano
Czy można to już uznać za weryfikację, czy jeszcze jest możliwość, że się nie wycofasz?

Podjąłem już decyzję. Także to uważam za weryfikację.

• 10 miesięcy temu...
  • Moderator
Napisano

Słuchajcie

coś niesamowitego, wycofałem się na wiosnę z kupna mieszkania, ale teraz na jesieniu powróciłem do tego tematu. I kupiłem to mieszkanie, na kredyt, dokładnie to samo.

także wieża w istocie pokazała finalnie to chałupę :P

Zatem poprawiam tą wcześniejszą weryfikację :)

• Administrator
Napisano

Teraz dopiero przeczytałam Twój wątek, więc dużo nie powiem, ale to, że Wieża oznacza rozbicie starych struktur jak widać ma zastosowanie i u Ciebie. I nie zawsze oznacza to złe rzeczy, tylko po prostu że coś - dana sytuacja - musi ulec zmianie.

Jako ostatnia karta podsumowująca, pokazała zmianę - i zmiana się dokonała :)

Kiedy parapetówka ? ;)