Gość Noa20 Napisano 25 Listopada 2014 Napisano 25 Listopada 2014 Śniło mi się ostatnio, że pływałam i nurkowałam w Morzu Martwym. Woda ciepła, przeźroczysta, istny raj. Więcej nie pamiętam ale odczucia w śnie pozytywne. Z tym, że w rzeczywistości nie bardzo da się nurkować w tym morzu ze względu na b.wysokie zasolenie. Macie jakieś skojarzenia skąd taki sen? Wydaje mi się, że sen po części odzwierciedlił moje realne marzenia: bardzo ciągnie mnie w tamte rejony...czuję wewnętrzną więź z tym miejscem, Druga opcja : potrzeba wewnętrznego oczyszczenia , Trzecia opcja: może obumarcie jakichś uczuć....? Cytuj
Gość SooYoung Napisano 27 Listopada 2014 Napisano 27 Listopada 2014 A dużo myślisz o podróży w tamte rejony, albo czytasz o tym lub oglądasz jakieś programy na ten temat? Pytam, bo ten sen pokazuje pragnienie podróży w tamto akurat miejsce a sama wizja pływania i nurkowania kojarzy się z odpoczynkiem i relaksem - potrzeba wyciszenia i uspokojenie. W tym śnie mamy i pragnienie podróży, zobaczenia tamtych rejonów i potrzebę odpoczynku. Obumarcia uczuć tutaj nie widzę, niczego w tym śnie po sobie nie zostawiłaś. Nazwę Morze Martwe skojarzyłaś dopiero po obudzeniu się a nie we śnie. We śnie cieszyłaś się z pływania. A pływanie to też działanie zgodnie ze swoimi przekonaniami i płynięcie zgodnie z prądem życia Uważam ze to dobry sen. Cytuj
Slawomir Napisano 28 Listopada 2014 Napisano 28 Listopada 2014 Dodam jeszcze od siebie, że pływanie to takie latanie ale w wodzie zaś woda jest symbolem miłości. To tak jakbyś weszła w nowy etap - głębszy, uczucia. Pozdrawiam: Sławomir Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi