Jump to content

Powtarzajace sie/ewoluujace sny

Recommended Posts

Posted

Przegladalam znaczenia snow o samolocie ale nie znalazlam nic podobnego do mojego snu a wlasciwie kilku snow. Mam wrazenie ze maja mi duzo powiedziec.... Na poczatku snilo mi sie ze spiesze sie na samolot i im bardziej sie spiesze (a wiem ze samolot jest gotowy do odlotu) to jakby wolniej wszystko szlo. Potem po kilku tygodniech snilo mi sie ze na lotnisku koluje samolot (jakby szybowiec) z kims waznym dla mnie. W jego kierunku zbliza sie wielki samolot pasazerski i jakby mialo dojsc do zdezenia. Probowalam krzyczec do ludzi ze trzeba cos zrobic bo dojdzie do katastrofy ale oni powiedzieli ze teraz nic nie mozna juz zrobic, mozna tylko czekac. I ten szybowiec dokolowal do grupy ratownikow ale w sumie to jakby nic sie nie stalo. Kilka dni temu snilo mi sie ze nademna koluje wielki samolot- to bylo jakby w hangarze. Tak olbrzymi ze przy skrecie trzeba bylo zlozyc mu ogon (wiem ze dziwnie to brzmi). A ja spokojnie przechodzilam miedzy kolami tego kolujacego samolotu zeby dojsc do jakiegos budynku. Bylam z moim tata (ktory umarl kilka lat temu). W tym budynku spotkalam znajomych taty i jeden mezczyzna bardzo mi sie spodobal ale bylismy w grupie ludzi i jakos nie zagadalam chociaz wiedzialam ze tez mu sie podobam. Potem okazalo sie ze on mieszka obok wiec poszlam do niego jak byl sam. Tulilismy sie a jego kot (wielki tlusty pers) siedzial na stole i patrzyl na mnie z nienawiscia lub zawiscia. Bardzo bym prosila aby ktos pomogl mi z interpretacja tych powtarzajacych sie snow o samolotach. Z gory serdecznie dziekuje!

Posted

Samolot oznacza uwolnienie się od jakiegoś obciążenia, odprężenie. Może więc podświadomie przed czymś uciekasz? Im bardziej starasz się czegoś unikać, tym bliżej jest to Ciebie. A może nie zauważyłaś do tej pory, że coś Cię przytłacza, a tak jest? Może to się jakoś kamufluje - tak jak ten z pozoru niezauważalny i nieważny kot, który jednak wprowadza niepokój? Mam wrażenie jakby coś Ci przeszkadzało w czymś, w jakimś wyzwoleniu, spełnieniu. Przecież spotkanie we śnie z tym mężczyzną też było możliwe dopiero, kiedy był sam. Tak jakbyś do czegoś dążyła, ale nie potrafiła przezwyciężyć przeszkód i tylko czekała na okazję, kiedy droga będzie wolna. Hm może potrafisz to jakoś odnieść do swojego życia :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...