Skocz do zawartości

Praca żony

Halsky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jakiś czas temu moja żona miała problem z pracą. Wszystko wg rozkładu praca dobrze płatna, ale....

Czas pracy okropny 7 dni w tygodniu po min 8 godzin, a do tego okropna szefowa i w sumie jako menager nawet pokoje sprząta. Ludzie uciekają z tej firmy i moje pytanie brzmi.

Co będzie jak żona (2 opcje)

1./ Pozostanie w pracy (lewa strona)

2./ Rzuci pracę (prawa strona)

Oto rozkład:

ROZKŁAD:

...............1

2..........................5

3......8............9.....6

4..........................7

1./ Osoba pytająca - XI SPRAWIEDLIWOŚĆ

Pozostanie w obecnej pracy:

2./ Obecna sytuacja - 8 kielichów

3./ Co ta propozycja mi da - 7 kielichów

4./ Co będzie jeśli wybiorę tą opcję - III CESARZOWA

8./ Jak to na mnie wpłynie - 4 monety

Odejście z pracy:

5./ Obecna sytuacja - X KOŁO FORTUNY

6./ Co ta propozycja mi da - 5 monet

7./ Co będzie jak wybiorę ta opcję - XVIII GWIAZDA

9./ Jak to na mnie wpłynie - 2 miecze

MOJA INTERPRETACJA

1./ Moja żona to osoba prawa i trzymająca się zasad.

Pozostanie w obecnej pracy:

2./ Obecna sytuacja - widać wyraźnie, że moja żona chce odejść z pracy

3./ Co ta propozycja mi da - pozostanie w tej pracy daje duże możliwości, nawet bardzo dużo możliwości, wręcz rozdarcie z tego powodu

4./ Co będzie jeśli wybiorę tą opcję - Cóż dużo mówić - stanowisko managera - kobieta w ciąży na wysokim stanowisku, która jest zaradna i wpływowa

8./ Jak to na mnie wpłynie -stabilność finansowa i wzrost dochodów. Jeśli zostanie możliwa jest podwyżka, a także trwały dochód.

Odejście z pracy:

5./ Obecna sytuacja - Na pewno będzie to zapowiedź zmian i czas pokaże co będzie dalej.

6./ Co ta propozycja mi da - poważne problemy finansowe

7./ Co będzie jak wybiorę ta opcję - Daje nadzieję na poprawę sytuacji, los może się uśmiechnąć i może pojawić się macierzyństwo.

9./ Jak to na mnie wpłynie - Oszukiwanie się i mówienie, że problem nie istnieje. Ciągłe rozwiązywanie nowych problemów.

Opcja pierwsze moim zdaniem jest najlepsza. Pozostanie w pracy oznacza macierzyństwo, zwiększenie dochodów, ale również da nam duzo możliwości. Praca powinna byc stabilna i dająca satysfakcję.

Druga opcja oznacza spore problemy, również nadzieje, ale możliwe, że tylko nadzieje.

Czekam na wasze interpretacje.

Napisano

Jak zostanie, będzie się czuła trochę rozgoryczona tym co ją tu spotkało względem tego co mogaby otrzymac gdzies indziej. Bedzie marzyla o zmianach, ale jednoczesnie bedzie chciala zostac, bo w sumie tu czuje, ze ma grunt pod nogami.

Jak odejdzie mam wrazenie, ze bedzie szukala pracy, moze nawet to troche potrwa. Bedzie dosc nie pewna swoje pozycji, ale sadze ze bedzie lepiej czula- spokojniej.

Napisano

Sprawiedliwosc -zona osadza, rozwaza te zmiany pracy.

Co bedzie lepsze, to czy tamto.

8Pucharow-chce odejsvc z pracy.

7 Pucharow-szuka pomyslu , natchnienia jakby zaradzic.

Cesarzowa- to ta szefowa chyba.

Albo jesli to mozliwe zona moze pojsc na macierzynski- Cesarzowa+ 4 Denary.

Jesli porzuci prace.

Kolo Fortuny, nie bedzie do konca takjak zaplanowano, cos nieprzewidzianego sie zdarzy.

Klopoty finansowe-5 Denarow,

Gwiazda to nadzieja i wyczekiwanie.

2Miecze, nie do konca zadowolenie z podjetej decyzji.

Napisano

Jak dla mnie, karty wskazują na odejście żony z obecnej pracy, po prostu nie będzie miała na to wpływu. Czy żona jest w ciąży?

Napisano

Mam wrażenie, że Twoja żona na pewno bardziej skłania się ku opcji odejścia z pracy, natomiast jeśli to faktycznie zrobi, będzie się musiała zmierzyć z okresem przestoju (5 monet), ale gwiazda daje nadzieję, że to będzie na dłuższą metę optymalnym rozwiązaniem i "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło". Jeśli chodzi o pozostanie w obecnej pracy, widać, że nie będzie problemów z pieniążkami, cesarzowa to stabilna sytuacja, jednak to obecne zatrudnienie chyba nie spełnia oczekiwań Twojej żony (7 pucharów), może marzy o czymś innym, poza tym widzę, że jakieś zmiany się u Was szykują lub Twoja żona chciałaby zmian (koło). Ciebie też widzę rozdartego pomiędzy dwiema opcjami (2 mieczy) i chyba tak jeszcze będzie przez jakiś czas, nawet po podjęciu kroków ku realizacji któregoś z rozwiązań. Cały czas będziesz się zastanawiał czy decyzja była słuszna.

Napisano

Musze dodać, że żona została zdegradowana w pracy. Szefowa nie chce powiedzieć czy finansowo też, ale tak to wygląda.

Napisano

A no to może stąd to koło i 7 pucharów, tak mi się właśnie skojarzyło, że praca nie spełnia oczekiwań Twojej żony.

• Lubię to! 1
Napisano
A no to może stąd to koło i 7 pucharów, tak mi się właśnie skojarzyło, że praca nie spełnia oczekiwań Twojej żony.

Koło i 7 pucharów ???? Możesz mi to wytłumaczyć.

Napisano
Jak dla mnie, karty wskazują na odejście żony z obecnej pracy, po prostu nie będzie miała na to wpływu. Czy żona jest w ciąży?

Na chwilę obecną nie

Napisano

Koło jako zmiana okoliczności, natomiast 7 pucharów czasem mi wypada na sytuacje, w których nasze oczekiwania nie są do końca spełnione :)

Napisano
Koło jako zmiana okoliczności, natomiast 7 pucharów czasem mi wypada na sytuacje, w których nasze oczekiwania nie są do końca spełnione :)

No tak oczekiwania nie są spełnione z uwagi na zachowanie szefa.