Skocz do zawartości

Czy zaczne zarobkowac -3 karty. (ZWERYFIKOWANY)

Koma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Chce zaczac pewna dzialalnosc (drobna),

pytanie czy uda mi sie w ten sposob zarobkowac, a raczej dorabiac sobie nieduze kwoty.

W czasie tasowania wypadl Paz Denarow.

Rozklad: 2 Miecze, 6 Pucharow, Kochankowie.

Paz Denarow czytelny- zaczne zarabiac na poczatek drobne kwoty.

Bede nie do konca zadowolona z pracy, moze nudno bedzie (6 Pucharow) ?

Zaczne myslec o jakiejs nowej , albo dodatkowej dzialalnosci.

Edytowane przez Koma
literowka
Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Karta Pażia denarów mówi o tym że o tym myślisz - tło sytuacji

2 mieczy jest tutaj niepokojąca, zamkniecie się na sprawę, jeśli to ma dotyczyć pomagania ludziom, doradzania im, wspierania ich w jakiejkolwiek formie to kiepsko,bo 2 mieczy to brak empatii ( zamknięcie czakry serca) potem w 6 pucharów pojawia się dzielenie się emocjami, miłe gesty ( ale z tego nie ma kasy) a Kochankowie dopiero mówią o podejmowaniu decyzji.

Coś cię będzie powstrzymywało - obawy, brak wiary w siebie, świadome wycofywanie się od kontaktów z ludźmi tzn, z bliskim zaangażowaniem się w ich sprawy.

Poza paziem denarów nie ma tu kart mówiących o dochodach, o pieniądzach. Ja bym powiedziała, że jeszcze będziesz się zastanawiała, wahała co zrobić, ale wątpliwości to już musisz "przegadać" sama ze sobą .

Edytowane przez SooYoung
Napisano

Wypadający denarowy wskazał, że jest w tym jakiś potencjał na faktycznie takie "dorabianie sobie", czy też jakiś skromny start, natomist pozostałe karty pozostawiają wiele do życzenia - tak jakby wszstko było w zasięgu ręki, ale jeszcze niesprecyzowane, bez konkretów, w martwym punkcie. Nie widać tu wyrwania się z tego, tak jakbyś póki co, w najbliższym czasie została w takim impasie na zasadzie "super, TRZEBA to zrobić!" ale bez działania, bez decyzji.

Więc moja odpowiedź jest taka, że udałoby Ci się gdybyś cokolwiek zrobiła w tym kierunku. Ale tego, że coś faktycznie zrobisz to po tych kartach nie widzę.

• Lubię to! 1
Gość Euterpe
Napisano

wahania i rozmyślania, ale brak działania.

w 2 mieczach się odcinasz, w 6 pucharach wspominasz, w kochankach dylemat.

Na jakiś czas zawiesisz pomysł lub zrobisz krok do przodu, ale z jakiś powodów wrócisz do punktu wyjścia.

Gość Marina33
Napisano

Paż Monet - to jest sytuacja , pomysł nowy , tutaj brakuje takiej pewności i planu na działalność pełnego. 6 Pucharów to może być podpowiedz już tym mogłaś mieć kontakt , doświadczenie teraz może ci to pomóc w działaniu firmy twojej , potrzebna pomoc chłopaka lub męza .

Ale i możliwość tak od siebie dodam dostania z urzedów pracy , dofinansowania na dobr biznes plan,.

Napisano

Rzeczywiscie, siedze i dumam, chociaz moglabym zaczac dzialac :)

Pomysl ogolnie mam od pewnego czasu i bylan nastawiona entuzjastycznie, karty tez byly dobre , ale okazalo sie ze musze nieco zmodyfikowac plany i.dzialac troche w inny sposob, mniej korzystny dla mnie .

Przez to teraz czuje sie zirytowana i arachnea, dobrze wyczulas, praca zwiazana z kontaktem z ludzmi i "ci ludzie, czego oni ode mnie chca i sie czepiaja" mnie denerwuja wlasnie, chociaz zupelnie irracjonalnie, bo nie sa niczemu winni.

Ogolnie sytuacja "sama nie wiem o co mi chodzi" , cos mnie zablokowalo i nie wiem czemu.

Napisano

No to te 3 karty pokazały to o czym piszesz..że musisz działać inaczej, mniej korzystnie dla siebie. Nie wiem gdzie tu czytać wynik..może już w giermku buław? Ale to nie będzie satysfakcjonujące..więc może lepiej to zostawić

• Lubię to! 1
  • Moderator
Napisano

Paź denarów to człowiek na dorobku, to możliwość zarobienia, ale jeszcze nie samo zarobkowanie

2 mieczy raczej hamuje to, mówi o przeszkodach wątpliwościach, 6 pucharów i kochankowie - może ktoś z kręgu rodziny będzie robił jakieś problemy

Napisano

Chce zaczac pewna dzialalnosc (drobna),

pytanie czy uda mi sie w ten sposob zarobkowac, a raczej dorabiac sobie nieduze kwoty.

Dla mnie 2 mieczy to Twoje wahanie czy sie tego podjąc, 6 Pucharów- liczysz na pomoc rodziny ? Kochankowie- musisz dokonac wyboru. Sam Paz Denarów mowi o "jakies" tam kasie.Hb Równowaga więc uwazam ze bedzie dobrze :)

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)
Rzeczywiscie, siedze i dumam, chociaz moglabym zaczac dzialac :)

Pomysl ogolnie mam od pewnego czasu i bylan nastawiona entuzjastycznie, karty tez byly dobre , ale okazalo sie ze musze nieco zmodyfikowac plany i.dzialac troche w inny sposob, mniej korzystny dla mnie .

Przez to teraz czuje sie zirytowana i arachnea, dobrze wyczulas, praca zwiazana z kontaktem z ludzmi i "ci ludzie, czego oni ode mnie chca i sie czepiaja" mnie denerwuja wlasnie, chociaz zupelnie irracjonalnie, bo nie sa niczemu winni.

Ogolnie sytuacja "sama nie wiem o co mi chodzi" , cos mnie zablokowalo i nie wiem czemu.

1. W tej sytuacji wskazówka, najczęściej kiedy ludzi proszą, czy chcą pomocy, rady, to chodzi im o wygadanie się, podzielenie się swoimi obawami, niepokojem i problemem z drugą osobą. Jak się angażujesz w to co robisz całą sobą to, dajesz palec oni zabierają Ci całą rękę! Zaczynasz być ich konfesjonałem, oni wrzucała Ci swoje problemy, im jest lżej, czują się lepiej, ale Ty zostajesz z tym problemem. I zaczyna Ci ciążyć jak kamień, do tego kiedy pomagasz to kierujesz swoją uwagę, energie w stronę tej osoby i dzielisz się z nią swoją siła, energią - a to też wypala.

Ważny jest dystans, ustalenie granic - bo pomaganie całym sobą jest przereklamowane i często prowadzi do osłabienia organizmu i rozstroju nerwowego, dlatego zadbaj o siebie. Musisz mieć swoje miejsce gdzie się zregenerujesz, odetniesz od cudzych problemów, takim "miejscem" może być tez hobby które daje Ci radość, wtedy naładujesz swoje akumulatory i dalej możesz zajmować się sprawami innych ludzi.

Pamiętaj o sobie, bo to zdrowy odruch, a dbanie o siebie wcale nie oznacza że jest się egoistą, tylko że jest się osobą rozsądną.

Jak będziesz silna wewnętrznie, wypoczęta to możesz pomoc innym, jak pozwolisz żeby wyciągnięto z Ciebie energię w imię pomocy, bo to tak trzeba to nie pomoc a wampiryzm.

To że się w coś, w cudze problemy w pełni nie angażujesz nie oznacza że to nie jest ważne, to oznacza że masz zdrowy dystans i często ten dystans pozwala znaleźć właściwe rozwiązanie cudzych problemów.

Jak lekarz - lekarz który się przejmuje emocjonalnie, nie pomoże. Nikt przecież w czasie operacji nie zaufa takiemu lekarzowi.

Weź to pod uwagę :)

2.Trzeba wiedzieć, a tu kierujesz się intuicją, komu pomagać, kto tego naprawdę potrzebuje. Przykład z forum - > nie zawsze ta osoba, które wrzuca post w Prośby o wróżbę z tematem - POMOCY i z 5 wykrzyknikami -to ma ciężki problem. Takie coś świadczy że masz do czynienia z osobą rozchwianą emocjonalnie, skupioną tylko na swoich emocjach - może przed chwilą pokłóciła się z chłopakiem i co jej nie napiszesz to będzie źle, bo ona czeka tylko na potwierdzenie swoich odczuć - że to wina chłopaka, ale ją przeprosi i znowu będą dalej.

Tu potrzeba czasu, niech dziewczyna ochłonie i wtedy jej się stawia karty.

Bo najczęściej za około godzinę panna dzwoni do chłopaka albo bombarduje smsami, on rano oddzwoni, i się dogadają. A jak Ty się w to zaangażujesz, zaczniesz jej tłumaczyć, wspierać ją, to panna ściągnie z Ciebie energie, bo sama jest wypalona, w stresie wiec musi sobie z tym deficytem jakoś radzić.Za to na koniec jeszcze zrobi focha, że karty są głupie bo mówiły o rozstaniu, a przecież jej chłopak kocha ja miłością karmiczną i nigdy jej nie zostawi.

I tutaj sprawdza się ten dystans do osoby której pomagamy.

3. Jak pomagać -> ludzie chcą słuchać tego na co czekają, żyją nadzieją, często w iluzji. Tu potrzeba dyplomacji i w zależności od sytuacji i osoby możesz mówić wprost a czasem trzeba delikatnie zasugerować np. sprawy nie ułożą się tak jak ktoś oczekuje ale nie może tracić nadziei.

4.Nie zawsze dużo pomocy znaczy dobrze -> dużo pomagasz, a nie ma informacji zwrotnych, osoba bierze i idzie, takie mówienie do ściany,owszem jak zapłaci to usługa wykonana, ale taka postawa klientki nas czasem zdołuje. Wtedy trzeba pamiętać że to Jej wybór, Ty ze swojej strony dałaś pomoc, ona zrobi z tym co uważa, na to już nie masz wpływu.

Dobrze jest poznać trochę psychologii - zrozumieć jak funkcjonuje ludzka psychika, czym człowiek się kieruje w swoim działaniu, czego szuka w uczuciach, pracy, w życiu, a to Ci pozwoli lepiej poznać ludzi i lepiej im pomagać.

Edytowane przez SooYoung
Napisano

Pierw będziesz musiała sporo w to zainwestować, żeby ruszyć. Niekoniecznie pieniędzy ale nerwów.

Po pewnym czasie powinno zacząć się układać i to bezie dosłownie jak napisałaś - nieduże kwoty.

Paź denarów może pokazywać Twoje początku w tym (w sensie we własnej działalności) i własnie nieduże pieniądze.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Weryfikacja:

Dzialalnosc rozpoczelam, ok 2 tyg temu, (po watpliwosciach, czy to ma sens)

pytanie (teraz widze ze malo konkretne),brzmialo;

"czy zaczne zarobkowac"- weryfikuje- pierwszy zarobek byl.

Nieduzy, bo nieduzy, ale jednak .

Nie mam pojecia jak sie rozwinie dalej, no ale to poczatki.

Karty pokazaly moje wahania, w sumie najczesciej po."Kochankach", jesli pytanie "nie milosne",

wyciagam dodatkowa karte, ale tu , wydawalo mi sie ze powinnam trzymac sie zasady 3 kart.

(a moze trzeba bylo "po swojemu ;) ).

Gość realna
Napisano

"Chce zaczac pewna dzialalnosc (drobna),

Rozklad: 2 Miecze, 6 Pucharow, Kochankowie"

Moze szkoda, ze nie ma kart z przelozenia, ale wielu uwaza je za niepotrzebne - ja przelozenia uzywam w "powaznych pytaniach", a to w sumie takie jest :-) To, ze wypadl Giermek Monet, to moim zdaniem jest dobry znak, nawet bardzo - to info, ze nawet jakby teraz nie wypalilo, to nie znaczy, ze nie masz potencjalu na przyszlosc i myslisz o fajnym projekcje w sumie:-) Na poczatki dzialalnosci ta kart jest bardzo obiecujaca, ale Ona "tylko" wypadla i nie pokazala sie w tym krotkim rozkladzie, a moje zdanie co do tych kart: Ty sama nie jestes przekonana do tego pomyslu - nie wiem, kiedy polozylas te karty, ale w tamtym momencie bylas za, a nawet przeciw..i jeszcze nie widzialas nawet w myslach, jak to ma tak w zasadzie wygladac tak na 100%, a dlaczego? Mnie ten Giermek i te 6 kielichow mowia, ze jeszcze nie tak calkiem dojrzalas (moze kwestia wieku, albo jestes jeszcze zbyt "delikatna" - tu nie ma dzialania twardo biznesowego, a na koncu 6. Kochankowie....dla mnie to nie zamyka tej sprawy jeszcze tak kategorycznie - wbrew moze Twoim obawom te dwie 6-tki mowia chyba, ze odzew bylby pozytywny (zarobek, zaufanie), ze ludzie (klienci) reagowaliby na Ciebie pozytywnie - jeszcze w polaczeniu z tym Giermkiem Monet, mysle, ze wywolywalabys pozytywne konotacje, ale to chyba nie z ta 2 mieczy na 1-szej pozycji, bo to chyba Ty nie podjelas jeszcze decyzji i chyba rozsadnie (Giermek monet), ze nie idziesz tak "na zywiol".

Mysle, ze 2 mieczy mowi o tym, zebys przemyslala zasady tego Twojego biznesiku, bo masz predyspozycje do kontaktow z ludzmi, choc fakt - moze jestes teraz zbyt "miekka" jeszcze na to, a jakbym ja to zsumowala (moze Ty nie stosujesz), to wychodzi.....2. Kaplanka - to wyglada, jakbys chciala cos robic zwiazanego np. z Ezoteryka, ale moga byc tez inne dziedziny i ta Kaplanka z sumowania jest piekna, choc musisz dbac o swoj interes, nie dawac sie wykorzystywac...ale to chyba wiesz :-)

Napisano

Realna, juz decyzje podjelam i zaczela, glownie dlatego ze nie widze za bardzo innego wyjscia (albo"pomysla")

na zarabianie, a jesli wyjade do meza za granica, to nie mam przez rok pozwolenia na prace.

Wiec jakby cos "nie teges", to bede troche zalezna od niego, czego nie chce.

Tu http:// http://www.ezoforum.pl/thread83255-2.html#post646824 ciag dalszy, zajrzyjcie , ladnie prosze :hipnoza:

Gość SooYoung
Napisano

Link nie wchodzi.

Nie wiem czy to forum, bo ostatnio coś sie zmieniło w ustawieniach czy link

Gość SooYoung
Napisano

Nie działa, weszłam z działu.

Już tam odpisałam :)

Gość realna
Napisano

no ale to czym sie zajmujesz - to wrozenie, czy inna dziedzina? jestem zbyt ciekawska, przepraszam:-)

Gość paulinqa123
Napisano

uważam że nie powinnaś zakładać działalnosci bo nie bedziesz zarobkowac na tyle aby sie utrzymac

Napisano

To nie jest dzialanosc typu dg , poza tym nie chodzi o utrzymanie, raczej dodatkowe pieniadze, zreszta-lepsze to niz nic.

Gość realna
Napisano (edytowane)

jak dzialalnosc ezo, to ta 2. Kaplanka z sumowania Twoich kart ladna Ci wyszla :-)

Edytowane przez realna
  • 1 rok później...
Napisano

Weryfikacja-dzialanosc zaczelam, (tak, jest to dzialanosc ezo , na portalu) , no i tak ciagne to .

Zarobki oczywiscie symboliczne, nie ma opcji zeby sie z tego utrzymac, no ale zawsze jakies doswiadczenie.