Skocz do zawartości

Pytanie o wyjazd

Anixot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W andrzejki przelałam woski przez dziurkę od klucza z pytaniem o przyszły rok i wyszła mi idealna mapa USA. Zdziwiona tym wynikiem postanowiłam podpytać tarota, czy to prawda. W pierwszym rozkładzie trzykartowym, przy którym zadałam pytanie czy wyjadę rozkład pokazał mi 2 Kielichów, Świat oraz 4 Buław.

Potem przy pytaniu jakim cudem (jestem aktualnie w bardzi marnej sytuacji życiowej i finansowej i fizycznie mnie nie stać na wyjazd i wizę), rozkład pokazał mi trzy kolejne karty - 4 Kielichów, Rycerza Denarów i Królową Mieczy. Na koniec pacnęła mi jeszcze karta 8 Kielichów.

Mam mętlik w głowie. O ile dobrze zrozumiałam - ktoś mi w tym pomoże? Jak powinnam zrozumieć ten rozkład? Będę niebywale wdzięczna za pomoc...

Chciałam pokazać wylewkę andrzejkową, ale z jakiegoś powodu nie mogę jej załadować, więc daję link do zdjęcia porównawczego :onfire:

Fotka :)

Gość Marina33
Napisano

2 Kielichów, Świat oraz 4 Buław. Czy wyjedziesz ?

Jest jak najbardziej taka możliwość wyjazdu , ale ja to widzę w taki sposób , że ten wyjazd odbył by się z kimś np z chłopakiem 2 kielichy /

Swiat - to kontakty, wyjazdy częste , ale i również zagranica.

Napisano

Myślę , że ktos może Ci w tym pomóc, względnie kasa może wpasc w inny sposob, to bedzie raczej nagle- no i nie pojedziesz sama(2kiel,4bulaw)

Napisano

Tak przypuszczałam - karty dworskie zawsze silnie wiążą się u mnie z osobami, a nie cechami. Zastanawia mnie jednak czy będą to osoby nowe, czy z kimś już mi znanym. No i ta Królowa Mieczy bardzo mnie szpili. Kiedy zapytałam kart o to, czy będzie to ktoś, kogo znam - znowu pokazał mi się Rycerz (bodajże Mieczy) i Królowa (tym razem Buław), mam nieodparte wrażenie, że karty nie chcą za bardzo odsłonić mi tej niespodzianki przyszłości.

Bardzo dziękuję za pomoc, może jeszcze czegoś się dowiem...?

Napisano
W pierwszym rozkładzie trzykartowym, przy którym zadałam pytanie czy wyjadę rozkład pokazał mi 2 Kielichów, Świat oraz 4 Buław

Wyjazd jak najbardziej możliwy i to możliwe, że na dłużej niż byś planowała (na pewno dłużej niż 3 mce wizy)

Potem przy pytaniu jakim cudem (jestem aktualnie w bardzi marnej sytuacji życiowej i finansowej i fizycznie mnie nie stać na wyjazd i wizę), rozkład pokazał mi trzy kolejne karty - 4 Kielichów, Rycerza Denarów i Królową Mieczy. Na koniec pacnęła mi jeszcze karta 8 Kielichów

Na pewno otrzymasz od kogoś pomoc a to, co mi się skojarzyło - czy jest możliwość, żebyś z pracy wyjechała?

Bardzo jestem ciekawa :)

Napisano

Trida - nie. Jestem freelancerem, nie mam stałej pracy, właśnie dlatego zdziwiło mnie to wszystko. Że na dłużej to już wiem, bo wypadła mi karta 6 Mieczy kiedy zapytałam o czas wyjazdu.

Gość Lukrusia
Napisano

A Ty jesteś studentką ? Jeśli tak to jest program Erasmus wyjazdy za granicę do pracy .

Napisano

Wedlug mnie szanse sa, moze ktos cie zaprosi, ale przy zalatwianiu tego 8 Pucharow to porzucenie projektu, planu, rozczarowanie.Albo odrzuca podanie o wize za pierwszym razem.

Ale moze sie myle i to oznacza porzucenie kraju i wyjazd :P

Napisano

TheKonstancja - Ósemka Kielichów zrozumiałam tu jako przemianę, jako transformację i pójście do przodu. Cytując z forum: 8 Kielichów - zmiana miejsca zamieszkania, porozumienie w partnerstwie, stabilizacja uczuciowa, umocnienie związku, prawidłowe wychowywanie dzieci.

Wcielanie wszystkiego w życie. Mnie się ta karta ujawniła bardzo pozytywnie, jakby od razu dając mi do zrozumienia, że to wyprowadzka. Potem kiedy pytałam o czas wyjazdu - pokazało mi Szóstkę Mieczy, która oznacza wyprawę za wielką wodę, przeprowadzkę na stałe, na długo...

Lukrusia - nie, nie jestem już studentką. Byłam nią jeszcze rok temu, ale nie nadaję się na Erasmusa tak czy siak. :)

Napisano
TheKonstancja - Ósemka Kielichów zrozumiałam tu jako przemianę, jako transformację i pójście do przodu. Cytując z forum: 8 Kielichów - zmiana miejsca zamieszkania, porozumienie w partnerstwie, stabilizacja uczuciowa, umocnienie związku, prawidłowe wychowywanie dzieci.

Wcielanie wszystkiego w życie. Mnie się ta karta ujawniła bardzo pozytywnie, jakby od razu dając mi do zrozumienia, że to wyprowadzka. Potem kiedy pytałam o czas wyjazdu - pokazało mi Szóstkę Mieczy, która oznacza wyprawę za wielką wodę, przeprowadzkę na stałe, na długo...

Ale ja nie neguje tego, po prostu ta karta tak mi sie kojarzy, rownie dobrze to moze oznaczac ze "zrezygnujesz"z kraju i osiadziesz za granica na stale ;)

Napisano

TheKonstancja - ja nie powiedziałam, że negujesz :) ja wysuwam swoją interpretację, co ciekawe, w tych rozkładach, które potem jeszcze robiłam "na szybko" praktycznie non stop pokazywały się karty oznaczające długie wyjazdy, wyprowadzki, przemiany - najwyraźniej czeka mnie coś niesamowitego, bo aż mi się nie chce wierzyć, że w mojej sytuacji może się przydarzyć wiza do USA. No, chyba że zakocha się we mnie syn ambasadora :lol_na:

Napisano
2 Kielichów, Świat oraz 4 Buław.

Na moje oko 4 buław na końcu rozkładu pokazuje, że nie wyjedziesz. Może jakaś miłość na horyzoncie albo trudności z rozstaniem się z ważną dla Ciebie osobą pokrzyżują plany? Diabeł z sumowania może mówić o przywiązaniu do miejsca albo do kogoś;-)

Napisano

Lilly Rose - hmm, odczuwam rozkład jako pełną zmianę. 4 Buław rozumiem tu zawsze jako zmianę, pójście w stronę światła, wyjście z mroku. Gdyby tam była 4 Kielichów to raczej bym podejrzewała brak wyjazdu, ale 4 Buławy zawsze symbolizowały mi radość z rozpoczęcia czegoś nowego, otwarcia bram. Nie korzystam z sumowania kart, u mnie to w jakiś dziwny sposób nigdy się nie sprawdzało. Ale dziękuję mimo wszysto za zainteresowanie i pomoc :)

Napisano
Lilly Rose Gdyby tam była 4 Kielichów to raczej bym podejrzewała brak wyjazdu

A ja postrzegam ciut inaczej 4 pucharów - dla mnie to przesyt tego co jest, i wg mnie ta karta prędzej wskaże potrzebę opuszczenia miejsca, które "obrzydło".

4 buław to mały Świat a Ty w nim (Świat+4 buław = Cesarzowa - ta nieruchliwa jest). Jak dla mnie, będziesz tak związana z kimś, że do wyjazdu nie dojdzie.

Napisano

Lilly Rose, ja nie korzystam z łączenia i sumowania - i to się zawsze u mnie sprawdzało (sumowanie kart uważam jako doszukiwanie się dziury w całym i próby przeinterpretowania na opak całości rozkładu). Podpytałam o sprawę znajomego tarocistę, który postawił mi na tę sprawę własny rozkład i wynika z niego to, że wyjadę - generalnie wypadła mu również karta Świata i Czwórki Buław, która zinterpretowana została dokładnie tak samo. No, ale, co tarotista to inne postrzeganie i metoda :D

Dziękuję ci mocno : *

Napisano
Trida - nie. Jestem freelancerem, nie mam stałej pracy, właśnie dlatego zdziwiło mnie to wszystko. Że na dłużej to już wiem, bo wypadła mi karta 6 Mieczy kiedy zapytałam o czas wyjazdu.

Jak dla mnie tym bardziej masz szansę wyfrunąc w swiat :) Jesli nic Cię tu nie trzyma ...dlaczego nie ??? :)

Ja wiele lat temu tez miałam wyjechac za granice do pracy...nie miałam nic...moje "wujostwo" zaproponowało mi ze mi da wyjazd:0 do tego dołozył sie mój dziadek :) kasa była ...za dwa miesiace wyjazd a ja poznałam mojego aktualnego męza :) Musiałam zdecydowac czy zaryzykowac z facetem którego co poznałam czy wyjechac. Zostałam....i nie żałuje tej decyzji :)

Tak więc jak widzisz....szanse wielkie na wyjazd są ...ale czy z nich skorzystasz ? ;)

Napisano

Wszystkie karty poniekąt mówią o wyjeździe.

1 pytanie: wyjedziesz z osobą bliską Twojemu sercu, szykuje sie nowa miłość. Cel wyjazdu to raczej wypoczynek, impreza rodzinna, co nie oznacza, że nie bedziesz chciała podjąc tam pracy, to też jest możliwe. Przejdzie Cie mysl, aby tam zostać na dłuzej.

2 pytanie: podróż sfinansuje kobieta, bedzie to forma prezentu (może przyszła teściowa ;-))

4 kileichy to brak chęci do życia i marazm, propozycja wyjazdu będzie bodźcem aby uciec od problemów. Wygląda na to, że się odważysz.