Koma Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Wyczytalam gdzies na innym forum, ze mozna rozlozyc karty na to jak sie uklada/bedzie ukladac wspolpraca z Tarotem. To mnie zaskoczylo, bo nie pomyslalam ze mozna pytac Tarota o Tarota Wyszlo : 1.-7 Bulaw,- (terazniejszosc )- walcze z przeszkodami, 2.-3 Miecze-co jednakowoz przynosi mi frustracje 3.- Krol Pucharow -( powody )- zajmuje sie Tarotem dla przyjemnosci, powiedzialabym 4- Rycerz Denarow - (przeszlosc)- wzbogacanie wiedzy? 5- Kaplanka- (cel)- wedlug mnie chec zrozumienia swiata i ludzi 6- Rydwan- (najblizsza przyszlosc) - rusze do przodu, postep 7-Paz Mieczy -(moja postawa)-chce sie dowiedziec wiecej, poczytac, doksztalcic, pozastanawiac 8- Mag-( jak.mnie widza inni)- jako.maga 9-5 Bulaw(o)- (obawy)- chyba nie wierze w sukces 10-Rycerz Mieczy (o)- (dociagnelam 10 Denarow i As Mieczy) - duzo gadam, mysle, czytam itd, ale bez zadowalajacych efektow, na koniec czegos tam sie dowiem jednak Wczesniej zalozylam ze dobiore jedna karte jako "co jest potrzebne",bo generalnie wole robic wlasne rozklady , albo je modyfikowac. Wyszedl Papiez- potrzeba mi wiecej wiedzy, doksztalcenia sie. Co wy na to? Cytuj
Czarownica Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 A stawiałaś tą talia, o którą pytałaś, czy inną? I czy to nowa talia, czy juz przez Ciebie używana? Tu na forum też często były rozkładane rozkłady na współpracę z kartami, ale to chyba nie były celty z tego co pamiętam, choć celt też może być. Cytuj
Koma Napisano 9 Grudnia 2014 Autor Napisano 9 Grudnia 2014 Ta talia stawialam o.ktora pytalam;) i ktorej uzywam. I uzywana jest aczkolwiek.od niedawna Illuminati, wczesniej byl Marsylski.ktorego nie polubilam, i poczciwy Rider-Waite. Cytuj
Czarownica Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 Jak już jakiś czas używana to OK Bo jakby to miała być jakaś nówka, to w jaki sposób by było wiadomo, czy odpowiada "dobrze" na pytania o współpracę 1.-7 Bulaw,- (terazniejszosc )- no działasz, stawiasz całkiem sporo tych kart, masz w sobie determinację by te wszystkie karty rozkminić w końcu tak jak należy 2.-3 Miecze- (przeszkody) nie zawsze się udaje, okazuje się, że pewne interpretacje po weryfikacji nie są trafne, słowem - wymaga ta współpraca jeszcze zdecydowanego dopracowania pewnych kwestii. Możliwe, że miałąś też ukłucie zawodu, że mimo iż karty Ci się podobały, to jak juz przyszło do stawiania to było ok, ale bez jakiegoś "efektu wow" 3.- Krol Pucharow -(powody)- zajmuje sie Tarotem dla przyjemnosci, powiedzialabym - no tak lubisz to i w jakis sposób układasz sobie przy tym emocje, relaksuje Cię to, czujesz się wewnętrznie dobrze 4- Rycerz Denarow - (przeszlosc)- przeszłośc jest taka, że nie było jak mówiłam efektu wow. Zaraz po kupieniu karty nie "mówiły" zanim nawet cokolwiek pomyślałaś, a do wszystkiego dochodziłaś przez systematyczną z nimi współpracę, która trwa jużod jakiegoś czasu 5- Kaplanka- (cel)- cel, by stały się dla Ciebie idealnym narzędziem dywinacyjnym 6- Rydwan- (najblizsza przyszlosc) - rusze do przodu, postep - tak, gdzieś być może odblokujesz w najbliższym czasie pewien aspekt, który przy interpretacji stwarzał Ci do tej pory problemy 7-Paz Mieczy -(moja postawa)-chce sie dowiedziec wiecej, poczytac, doksztalcic, pozastanawiac - no ale też tak niby chcesz ale nie do końca wiesz jak 8- Mag-( jak.mnie widza inni)- jako osobę dążącą do poznania, zgłębienia wiedzy, która wie co robi 9-5 Bulaw(o)- (obawy)- że na tle innych wypadasz blado, że brak Ci dostatecznej woli walki, gdy jakiś rozkład okazuje się problematyczny 10-Rycerz Mieczy (o)- (dociagnelam 10 Denarow i As Mieczy) wynik - chaotycznie u Ciebie przebiega to poznanie (wbew temu co tam sobie inni myślą o Tobie;)), nie umiesz się skoncentrować na jednym aspekcie, a rozpraszasz uwagę na kilka. Gdy podejmiesz się konkretów/podstaw, wówczas osiągniesz zauważalne rezultaty 11. Co jest potrzebne - Papiez- dalsze dokształcanie się, najlepiej takie z sięganiem po książki, opisy, nie tylko sama praktyka. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 9 Grudnia 2014 Napisano 9 Grudnia 2014 1.-7 Bulaw,- (terazniejszosc )- z obawami czy to co zobaczysz w kartach sprawdzi się czy trafnie odczytujesz przesłanie kart, jest tu tez podświadomy niepokój jakby karty były wrogo nastawione, np, złoszczenie się że pewnie pokażą coś czego nie zrozumiesz, jak to mam odczytać... 2.-3 Miecze-przynosi ból emocjonalny, przeżywasz to, bierzesz do siebie i taktujesz jako osobistą porażkę, trochę za bardzo utożsamiasz siebie z tym jak pracuje Ci się z Tarotem 3.- Krol Pucharow -( powody )- emocje, wrażliwość 4- Rycerz Denarow - (przeszlosc)- krok po kroku dochodzenie do celu, stopniowy rozwój, konsekwentne działanie, tutaj nauka art 5- Kaplanka- (cel)- poznać to co jest ukryte za Zasłoną, Kapłanka ma dostęp do wiedzy tajemnej - taką na dzień dzisiejszy jest dla Ciebie tarot. Kapłanka to tez pielęgniarka - symbol pomocy i chęć uleczania dusz innych ludzi. Możliwe że w Tarocie poszukujesz czegoś więcej, elementu duchowego niż zwyczajnych odpowiedzi typu co się jutro wydarzy 6- Rydwan- (najblizsza przyszlosc) - Opanowanie swoich obaw jak woźnica rydwanu panuje nad końmi i jasne określenie co chcesz osiągnąć, podziel to na krótkie etapy np. 3 miesiące i co 3 miesiące sprawdzaj co w tym czasie zrobiłaś 7-Paz Mieczy -(moja postawa)-nerwowa, pazik mieczy taki niecierpliwy jest i czasem potupie nogami jak coś nie idzie po jego myśli ale że to żywioł powietrza to zaraz skupia sie na zrozumieniu co jest nie tak i pokonaniu przeszkody. 8- Mag-( jak.mnie widza inni)- że masz dostęp do nieznanej im wiedzy, że dzięki kartom potrafisz kreować swój świat i zaglądać w światy innych ludzi 9-5 Bulaw(o)- (obawy)- to walka, rywalizacja, konkurowanie - może niepotrzebnie porównujesz sie z innymi 10-Rycerz Mieczy (o)- (dociagnelam 10 Denarow i As Mieczy) - odstawić nerwy i skupić się na nauce, krok po kroku i ustalić czego się uczysz bo nie wszystko na raz i nie wszytko się przyda - As mieczy to odcinanie się od tego co niepotrzebne ale to tez analizowanie sytuacji. Wczesniej zalozylam ze dobiore jedna karte jako "co jest potrzebne",bo generalnie wole robic wlasne rozklady , albo je modyfikowac. Wyszedl Papiez- to nauka, dobre książki, strony w internecie i nasze forum Już poza rozkładem napisze że patrząc na Twoje opisy/odczyty kart które wrzucasz w dziale znaczenia poszczególnych kart tarota, widać że jesteś na dobrej drodze. Trzymam kciuki Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi