agitta Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 witam serdecznie, mam prosbe.Czy ktos jest mi wstanie wytlumaczyc co to moze byc? Otoz od kilku dobrych lat mam wrazenie jakbym juz byla w tym miejscu i o danej chwili, ze cos robilam...np. w nowym sklepie cos kupuje, ale zdaje mi sie, ze juz tu bylam i kupowalam, lub przechodze kolo jakiekos nowego miejsca(w ktorym nigdy nie bylam!!) i tez mi sie zdaje, ze tu juz bylam....takich przypadkow jest duzo...nie sa one regularne...z ciekawosci prosze o wytlumaczenie...dziekuje z gory Quote
agitta Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Lord Bernard...wielkie dzieki za pomoc, przeczytalam uwaznie, dziekuje serdecznie jeszcze raz i pozdrawiam Quote
agitta Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 przepraszam, mam jeszcze jedno pytanie- czy da sie jakos pozbyc tego deja vu??? Quote
Fairy Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 mam bardzo często deja vu...raz tak rzeczywiste, że rozpłakałam się. Nie sądzę, aby dało się tego pozbyć...może bardziej zaawansowani znają metody (ale i tak wymagałoby to czasu). Ja się z tym pogodziłam i jest oki. Quote
roseflame Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 byłaś u neurologa? Deja vu zdarza się występować z padaczką skroniową. Ja nie mówię, że masz taką! Może dobrze by było to skonsultować?! Quote
Fairy Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 padaczka skroniowa powoduje nie tylko deja vu, ale także inne objawy. A DV jest naturalne, ma je większość ludzi. Ośmielę się powiedzieć, że każdy człowiek przynjamniej raz w swoim życiu. Quote
agitta Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Wielkie dzieki Wam wszystkim za odpowiedzi. Co do padaczki, napewno nie mam, bo jakies 3lata temu robilam badania, wiec jestem spokojna. Fairy dziekuje, widac, ze deja vu maja roniez inni, wiec jest ok. Pozdrawiam wszystkich i do poklikania Quote
Guest Jaga_Wiedzma Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Wielkie dzieki Wam wszystkim za odpowiedzi. Co do padaczki, napewno nie mam, bo jakies 3lata temu robilam badania, wiec jestem spokojna. Fairy dziekuje, widac, ze deja vu maja roniez inni, wiec jest ok. Pozdrawiam wszystkich i do poklikania Tak, większość ludzi ma Deja Vu, choć są tacy co mają częściej. Jest trochę teorii na temat tego zjawiska. Mnie się zdarza też dość często, ale już się przyzwyczaiłam, a nawet nieco poćwiczyłam z tym zjawiskiem Quote
Kaisaa Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 Ja już się do niego przyzwyczailam A jako dziecko uwielbiałam Deja Vu i się darłam "znowu to sie stało!" Quote
Guest Defortis Posted May 23, 2009 Posted May 23, 2009 (edited) .......... Edited June 5, 2016 by Defortis Quote
joker*** Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 też tak mam jak się za dużo najaram,czy to minie? Quote
Recommended Posts