Skocz do zawartości

Reklama (cd zarobkowania mojego)

Koma

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Pomyslalam, jesli zainwestuje w reklame, to moja dzialanosc zarobkowa, ktora zaczelam sie rozwinie, a innej metody na razie nie widze i chyba jej nie bedzie.

Co sie stanie jesli rozreklamuje dzialalnosc-z przelozenia-

Sad, Ksiezyc, 5Mieczy, Diabel-

Sad mi sie kojarzy z naglasnianiem, wolaniem,

Chyba przyniesie wiecej szkody niz korzysci.

O co chodzi z tym Diablem ? :(

Chyba nici z tego by sie uniezaleznic.

Rozklad Paz Denarow, Pustelnik, 7Pucharow-pomarzyc sobie moge...

Czy zarobki sie zwieksza-Krolwa Mieczy, 2 Puchary,Umiarkowanie

Beda podobne, czyli umiarkowane, acz regularne.

Edytowane przez Koma
Gość SooYoung
Napisano

Zależy gdzie ta reklama i jaka i do jakiej grupy klientów chcesz dotrzeć, bo inaczej do kobiet inaczej do mężczyzn itd. a że pytasz ogólnie to i karty ogólnie odpowiadają.

Diabeł to uwiązanie, przyciąganie - wychodzi że przyciągniesz, ale 5 mieczy to takie działania kosztem czegoś. Księżyc czytam jako internet, a Sąd to jakaś społeczność, portal, forum.

7 pucharów to tez reklama, to tez telewizja, media, film i wszystko to co związane z wyobraźnią. Będziesz mieć jak pomyślisz - Pustelnik i podszkolisz się z marketingu :)

Królowa mieczy tu analizuje, myśli ,jak dobrze wymyśli to będzie mieć stały dochód - Umiarkowanie

Tak to widzę, ale tu trzeba dodatkowej inwestycji w naukę - o tym jak postępować z klientem :)

Napisano

Tak to jest jak sie samemu stawia w temacie na ktory "nam zalezy",chlodne oko jednak pomocne ;).

Faktycznie 7 Pucharow to telewizja, (a propos rozkladu "jak spedze Wigilie") i tak.sobie pomyslalam zeby nadac moze temu ogloszeniu bardziej "artystystycznej"formy, po prostu "uladnic", uestetycznic.

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Nie widzę tego rozkładu - "jak spedze Wigilie" o którym tu piszesz to nie mogę się do tego odnieść.

Na spokojnie pomyśleć - jaki jest profil Twojego klienta, klientki - poznać "rynek" i klientów, bo czasami takie "wypasione" reklamy czy "artystyczne" odstraszają.

Oczywiście zależy co reklamujesz i gdzie i dla kogo.

Edit : tak mi przyszło do głowy - może zapytaj kart jaka ma być ta reklama ? Może karty "podpowiedzą"- kolory, klimat.

Ciekawe co pokażą :)

Edytowane przez SooYoung
Napisano

Wypadla Sprawiedliwosc,

rozklad 2Puchary, 9 Pucharow, 4Denary

Mam talie Illuminati teraz http:// http://newvisionsbooks.com/tarot-illuminati-by-erik-dunne-2/

Tu 4 Denary

http:// https://www.google.pl/search?q=Illuminati+4+pentacles&hl=en-US&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=mFyXVJKjFsPBPIehgNAJ&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=320&bih=456#hl=en-US&tbm=isch&q=Illuminati+4+Of+pentacles&facrc=_&imgrc=cOQTop3zOqPFFM%253A%3Be1DeS5zmfk5GsM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.afoolsjourney.com%252Ffiles%252F2013%252F08%252F4-pentacles-meaning.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.afoolsjourney.com%252F22978%252Ftarot%252Feveryday-tarot%252Ffour-pentacles-meaning-2%252F%3B392%3B600

Hmmm, kolorystycznie wychodzi niebiesko- czerwony :)

Puchary czyli artystycznie jakos, zachecajaaco.

9 Pucharow,6 Denarow-"na bogato"?

Nadgorliwie zrobilam rozkladzik czy to w ogole sie oplaci-

Swiat, 10 Denarow, 6 Bulaw- raczej tak, jesli dojdzie do szerszej wiadomosci (Swiat).

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Nadgorliwie zrobilam rozkladzik czy to w ogole sie oplaci-

Swiat, 10 Denarow, 6 Bulaw-

Z kart - opłaci się, trzeba będzie jednak włożyć w to czas i może pieniądze - 10 den, dzięki czemu zostaniesz zauważona - 6 buław.

Jeśli chodzi o podpowiedź z kart co do reklamy, napisze jak ja to widzę:

Talia Illuminati ma jako tzw. motyw przewodni głównie kolor niebieski. Autor Eric Dunne poszedł w niebieski bo według niego ten kolor nawiązuje do intuicji. Puchary to też podkreślenie emocji :) Myślę że masz już dwie wskazówki.

Karty denarów z tej talii są dla mnie śliczne ale to moje prywatne zdanie bo dla niektórych osób są za "krzykliwe".

Niebieski kolor pasuje do reklamy jeśli ma kojarzyć się ze stabilizacją, brązowy z porządkiem. Złoty to nawiązanie do luksusu i do wykonywania usług o wysokim standardzie.

Za to czerwony pobudza emocje, nie zawsze pasuje np.do doradztwa, raczej do działalności np. rozrywkowej.

Ciemna reklama odrzuca i może być odbierana jako smutna.

Kolorem kojarzonym z pomocą, uspokojeniem, emocjami czy duchem jest niebieski.

Myślę że niebieski jest tu głównym kolorem, a resztę kolorów dobierz już według tego co podpowie Ci intuicja :)

Edytowane przez SooYoung
Napisano

Ja uwielbiam te talie, szukalam.nowej i dlugo (jak na mnie)bo az 2tyg nie moglam znalezc, bo zawsze bylo jakies "ale",az zobaczylam ta i od razu sie zachwycilam.

Dziekuje za wskazowki , cos wymysle jeszcze :)

Napisano

Co sie stanie jesli rozreklamuje dzialalnosc-z przelozenia-

Sad, Ksiezyc, 5Mieczy, Diabel

Rozklad Paz Denarow, Pustelnik, 7Pucharow

Ja nie wiem, czy Ty nie zostaniesz oszukana z tą reklamą (diabeł), że podpiszesz jakaś umowę, która nie do końca będzie satysfakcjonująca a okaże się, że 'wdepnęłaś w bagno'.

Pazik sugeruje lekki wzrost przychodów ale zaraz trzeba będzie to gdzieś tam wydać.

No ciężki orzech do zgryzienia.

Czy zarobki sie zwieksza-Krolwa Mieczy, 2 Puchary,Umiarkowanie

Raczej niekoniecznie jak na moje oko. Umiarkowanie 'zatrzymuje' wszystko. Będzie więcej klientów ale z drugiej strony to, co zarobisz wydasz na reklamę czy na coś. Takie 'wyjście na zero' mi się skojarzyło.

• Maestro
Napisano

Z przelożenia widać sporo zazdrości i zawiści koło Ciebie, uważaj na oszustów i tych co Ci mogą kopać dołki pod Toba...

Rozkład mówi, że będziesz musiała sama sobie radzić, pieniądze jeśli wpadną, to w niedużej ilości..

Gość realna
Napisano

z doswiadczenia wiem, ze czasem odzew po takiej reklamie choc spory, to moze po zsumowaniu zyskow i kosztow jedynie pokryc koszty, wiec jak mamy zarabiac, to nie zawsze tak, zeby wszystkim dookola dac zarobic, a samemu na koniec zostac z niczym.. te karty z przelozenia, dosc mocne, skojarzyly sie mi z pewna "nielegalnoscia" - trzeba uwazac na ten aspekt w kontekscie tej akcji reklamowej.