Ceres Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 Dzisiejszego dnia moje wku.. na pracodawce chyba osiągnęło apogeum. Pożarłam się z trójką moich bezpośrednich przełożonych, z każdym z nich od pewnego czasu miałam na pieńku. Atmosfera u mnie w pracy jest nieciekawa od dłuższego czasu, powoli listonosze się zwalniają, pracy coraz więcej a nowych pracowników nie zatrudniają, bo nawet nikt już chyba nie chce na poczcie pracować. Apogeum wścieklizny nastąpiło u mnie dzisiaj z powodu, że mam jeszcze 2 tyg urlopu z tego roku do wybrania, miesiąc temu się pytałam czy dostanę wolne między świętami a nowym rokiem. Odpowiedź była, że nie, bo inni złożyli wniosek wcześniej i będzie za mało ludzi w pracy. Dzisiaj dowiaduję się, że jednak ktoś złożył wniosek wczoraj i dostał a ja muszę objechać swój rejon i jeszcze za ta osobę, której nie będzie. 1. Moja obecna sytuacja zawodowa - V Monet, IX PUSTELNIK - HB XIV UMIARKOWANIE Bida z nędzą, połowę wypłaty wydaje z powrotem na utrzymywanie mojego pracodawcy. Mam na karcie 5 denarów ludzi którzy klęczą i jakby modlą się do kapliczki w której siedzi jakiś bożek z pieniędzmi i czekają aż im chyba ten bożek sypnie groszem. To dokładnie ja wyczekująca zmian finansowych, jakiejś poprawy i poczta jako łaskawe bóstwo ale tylko dla tych co mają znajomości. A ten Pustelnik to chyba moje samotne zmagania się z wykorzystywaniem pracowników szeregowych przez przełożonych, bo moi koledzy też narzekają ale jak przyjdzie do odezwania się na forum to siedzą jak myszki tylko ja się buntuję. HB Umiarkowanie czyli zastój, zero rozwoju. 2. Powody, dla których nie odczuwam zadowolenia z obecnej sytuacji zawodowej - Księżniczka Monet Bo chciałbym się rozwijać, więcej zarabiać a w obecnej sytuacji/pracy nie ma na to perspektyw 3. Powody, dla których moje otoczenie (moja rodzina, bliscy, przyjaciele, szef itp.) odczuwa odczuwają niezadowolenie w związku z moją obecną sytuacją - Król Buław Bo stresująca sytuacja w pracy wpływa na moje samopoczucie i zachowanie. Stres w pracy odreagowuję po pracy jestem jak ten buławiany, zaczepna i agresywna. 4. Moje wewnętrzne życzenie - Książę Monet Stabilizacja finansowa 5. To nastąpi, jeżeli pójdę nową drogą - II Mieczy, II PAPIEŻ, IV Buław - HB VIII SPRAWIEDLIWOŚĆ A będę miała z początku mieszane odczucia, zastanawiała się czy odejście z tej pracy to był dobry wybór czy zły ale Papież daje mi nadzieję, że to jednak będzie dobry wybór podobnie jak 4 buław. Może tez oznaczać, że będę siedziała na d.. w domu i udzielała innym porad w takim sensie, że znajomy proponował mi żebym złożyła podanie do firmy gdzie pracuje. Poszukują kogoś kto będzie siedział w domu przy telefonie i przyjmował zgłoszenia awarii. 2 mieczy z 4 buław widziałam gdzieś jako podpisanie umowy. 6. To nastąpi, jeżeli nic nie zmienię(czyli będę czekać na ich ruch) - X Mieczy, Królowa Mieczy Oni mnie zwolnią (mam zamiar wypowiedzieć umowę użyczenia na swój samochód, bo jest zbyt eksploatowany co powoduje częste awarie od czasu jak to oznajmiłam to przełożony straszy mnie, że jak to zrobię to zostanę zwolniona) 7. To należy teraz zrobić - XX SĄD, As Monet, VII Mieczy Zwolnić się, bo będzie szansa na lepsza pracę a 7 mieczy? jako wycofanie się z obecnej ? 8. To jest moja szansa rozwoju tu i teraz - III Buław, VIII Mieczy, II Kielichów - HB ŚMIERĆ Znowu zwolnic się, uwolnić się z ograniczającego mnie związku (z pocztą polską poszukać nowej pracy, rozpocząć nowy etap 9. Co oczekuje mnie w dalszej przyszłości? VI Buław, VI Mieczy, XIV UMIARKOWANIE - HB SPRAWIEDLIWOŚĆ Z powinnam być zadowolona ze zmiany pracy, być może wyjadę za granicę w każdym razie przy 6 buław to umiarkowanie kojarzy mi się jako zwycięstwo, osiągnięcie zamierzonego celu czyli stabilizacji finansowej. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 patrząc na cały rozkład widać, że nie jest najlepiej i chyba sama się zwolnisz (10 mieczy + królowa mieczy), o ile szefem jest mężczyzna (król buław). przewaga w rozkładzie wszystkiego z wyjątkiem kielichów - zdaje się, że nie jesteś z tą pracą (czy współpracownikami) silnie związana uczuciowo. Bardziej martwisz się o własną kieszeń i spokój ducha. 7. To należy teraz zrobić - XX SĄD, As Monet, VII Mieczy uwolnić się, ale sprytnie. Tutaj jest potrzebny dokładny plan działania. W kolejnych kartach po okresie rezygnacji z obecnego stanowiska może być przez jakiś czas zastój, ale masz doświadczenie, więc chyba długo czekać nie będziesz. Trzymaj się! Cytuj
Ceres Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Napisano 30 Grudnia 2014 (edytowane) Euterpe przez ostatnie 15 lat czyli jak skończyłam szkołę i od razu poszam do pracy jakby zsumować moje bezrobocie to nie byłam bez pracy chyba nawet 3 miesięcy akurat pod tym względem jestem zaradna A szefem jest kobieta wredna pinda. Edytowane 30 Grudnia 2014 przez Ceres Cytuj
Gość Euterpe Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 w takim razie królową mieczy może być szefowa i wtedy ona może się odciąć, zakończyć to wszystko (10 mieczy). Skoro tak Ci tam źle i jesteś zaradna, to nie rozumiem na co jeszcze czekasz... Cytuj
Ceres Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Napisano 30 Grudnia 2014 Tez nie rozumiem xD Jest cos takiego we mnie co boi się zmian. Każda moja kolejna praca to dla mnie dosyć duża zmiana, bo w innej dziedzinie. Zaczynałam od barmanki, poprzez agenta ubezpieczeniowego, asystentki kierownika biura ubezpieczeniowego, sprzedawca kserokopiarek, pomoc kadrowo - księgowa, kierownik działu sprzedaży (solaria), referent ds administracyjno - handlowych i na końcu listonosz - kurier. Kolejna praca o jakiej myślę to u dostawcy internetu jako przyjmująca zgłoszenia awarii i zarządzająca serwisem. Nowe obowiązki, nowi ludzie no i znowu kolejka do umowy na czas nieokreślony. Cytuj
Grahanka Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 Pozwolę odnieść się tylko do niektórych podpunktów. To nastąpi, jeżeli pójdę nową drogą? 2 mieczy to Twój lęk przed zmianami, II papież, u mnie pod II jest Kapłanka, nastąpi proces przemiany, dojrzajesz do zmiany pracy i zmienisz ją bo 4 buław to dokładnie nowa praca. To należy teraz zrobić Wyrwać się z marazmu (Sąd) w celu szukania nowej pracy (as monet) za pomocą jakiegoś podstępu (7 mieczy). Niby nigdy nic, jak już pewna siebie dostaniesz zatrudnie w nowym miejscu, złożysz im wymówienie,ciach. Co oczekuje mnie w dalszej przyszłości? 6 buław to znalezienie nowej pracy, 6 mieczy - podjęcie ryzyka i postawienie wszystkiego na jedną kartę. Umiarkowanie mówi o szczęśliwej zmianie, która w końcu nadejdzie - stałe, pewne dochody, stabilna firma, chociaż nie uważam, że zarobki będą wieksze. Mówią: do odważnych świat należy. Powodzenia! Cytuj
Ceres Napisano 30 Grudnia 2014 Autor Napisano 30 Grudnia 2014 Zarobki nie będą większe raczej takie same w tej pracy, o której myślę teraz. Ale nie będę musiała 1/4 wypłaty co miesiąc odkładać na naprawę auta tylko po to żeby móc używać go w pracy. No i to praca w domu moge sobie przy okazji dziergać moje rękodzieło Cytuj
Koma Napisano 30 Grudnia 2014 Napisano 30 Grudnia 2014 Nie wiem.czy poszukasz nowej pracy, bo Papiez i 4 Bulawy to takie trzymanie sie tego co jest, z powodow formalnych, ale 10 i Q Mieczy to odciecie sie. A jakbys zagrozila zwolnieniem, to co by zrobili? Tak mi sie ten Sad i 7 Mieczy skojarzylo, z blefem. Cytuj
Ceres Napisano 31 Grudnia 2014 Autor Napisano 31 Grudnia 2014 Obowiązuje mnie 3 miesięczne wypowiedzenie ten blef to chyba zagrozić zwolnieniem lekarskim jak nie wyrazi zgody na rozwiązanie umowy bez okresu wypowiedzenia Cytuj
Moderator Arbogast Napisano 1 Stycznia 2015 Moderator Napisano 1 Stycznia 2015 Karty mówią, ze lepsza droga Cię czeka, gdy się sama zwolnisz bo jest znalezienie nowej pracy w papieżu, natomiast powody dla których jesteś neizadowolona to po prostu nerwowa atmosfera i pyskówki w giermku mieczy, zaś Ty oczekujesz rozwoju zawodowego i finansowego w rycerzu monet Co nalezy zrobić teraz? Teraz załagodzić sytuację i rozglądac sie prędko za nową pracą (sąd to pojednianie, as monet to nowa praca, 7 mieczy to takie przeciąganie lini na swoja stronę) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi