Gość Euterpe Napisano 12 Stycznia 2015 Napisano 12 Stycznia 2015 Co on/ona o mnie myśli? Sprawa na pozór prosta, ale interesuje mnie ten przypadek, w którym wypadnie karta męska (cesarz, króle, rycerze). Pomyślałam na początku, że będzie patrzeć głównie siebie, ale to już może oznaczać XIX Słońce (Słońce jako centrum)... A może jej uległość wobec niego? Cytuj
Davisa Napisano 13 Stycznia 2015 Napisano 13 Stycznia 2015 Mogą oznaczać rownież osoby trzecie, które w jakiś sposób wpływaja na postrzeganie naszej osoby... Cytuj
Gość Euterpe Napisano 13 Stycznia 2015 Napisano 13 Stycznia 2015 ciekawe spostrzeżenie Lilly Rose:mysli: to teraz czym w takim przypadku będą różnili się od siebie cesarz, królowie i rycerze? właśnie przeszło mi przez myśl, że kobieta może mieć w tej karcie więcej cech męskich niż typowo kobiecych. Albo dziewczyna, o którą pytamy, ma już kogoś... Cytuj
Gość paulinqa123 Napisano 13 Stycznia 2015 Napisano 13 Stycznia 2015 albo widzieć w nas cechy męskie Cytuj
Gość Euterpe Napisano 13 Stycznia 2015 Napisano 13 Stycznia 2015 albo widzieć w nas cechy męskie sama napisałam to wyżej Cytuj
Davisa Napisano 13 Stycznia 2015 Napisano 13 Stycznia 2015 Tak naprawdę możliwości jest wiele... Jeśli w tak zadanym pytaniu o kobietę, wyjdzie jakaś męska karta, to może mówić o postrzeganiu jej z pozycji Cesarza, króla.. Ja rycerzy często traktuję bezosobowo, tzn. wg H. Banzhafa nie jest to osoba a raczej otaczająca atmosfera, działająca energia. Rycerze mogą mówić o sposobie zachowania, myślach, działaniach, nastawieniu, etc. Cesarz też nie zawsze oznacza konkretną osobę, jestem wierna temu co piszę Banzhaf, i dla mnie jedynie Króle i Królowe to pewność że pojawiły się w rozkładzie jakieś osoby. Pozostałe karty dworskie i karty z AW takie jak np. Cesarz, Cesarzowa, Kapłan, Mag, Głupiec mogą (ale nie muszą) oznaczać osoby, które posiadają cechy danej karty albo działają w duchu tej karty. Mogą oczywiście wskazywać osoby trzecie, które mają znaczenie w kontekście pytania, w jakiś sposób wpływają bezpośrednio lub pośrednio na nas. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 13 Stycznia 2015 Napisano 13 Stycznia 2015 poczytam więcej o interpretacji H. Banzhafa Cytuj
Gość SooYoung Napisano 14 Stycznia 2015 Napisano 14 Stycznia 2015 Co on/ona o mnie myśli? Sprawa na pozór prosta, ale interesuje mnie ten przypadek, w którym wypadnie karta męska (cesarz, króle, rycerze). Często też myśli czy widzi nas przez osobę naszego partnera, np. o to żona dyrektora, prezesa - Cesarz, ta to ma dobrze,. Albo jej facet to leń - Głupek i ona na niego pracuje itd. Często zazdrości partnera ale może i współczuć i takie ma myśli. Rycerze to tez działania, np Ryc buław - lubi być w ruchu, nerwowa, Ryc.mieczy - kłótliwa, albo dużo gada. Ryc. pucharów - kochliwa, opowiada ( i często ubarwia) to co mówi o swoich nowych narzeczonych. Ryc denarów - pracowita, wykorzysta każda okazje żeby zarobić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi