Skocz do zawartości

Kredyt na sprzęt (ZWERYFIKOWANY)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sytuacja wygląda tak, że dawno temu przyjaciółka została przez rodziców bez jej wiedzy wymeldowana z domu rodzinnego (o czym dowiedziała się listownie), w związku z czym na jej dowodzie osobistym w miejscu zameldowania od dekady oficjalnie figuruje "brak".

Czy mimo to, na ten dowód uda jej się wziąć kredyt na sprzęt?

As karo Król kier Dama trefl - karty moim zdaniem wskazują możliwe pozytywne rozwiązanie, natomiast pierwsze o czym ja pomyślałam, to, że jednak matka mogłaby ją na chwilę obecną z powrotem zameldować, choć przecież to by wykluczało pozytywną odpowiedź na zadane pytanie dot. tego dowodu. Jeszcze pomyślałam o tym, że może udałoby się, gdyby wzięła za poświadczeniem męża, czy coś w tym stylu? Z tym, ze oni planują rozwód...

Nie wiem jak to ugryźć, po powiedziałabym, że karty są na tak, asik karo to też pozytywna wiadomość w końcu, ale ona twierdzi, że obecna jej sytuacja związana z najbliższymi jasno wskazuje na to, że nie ma możliwości takich opcji, jakie wykoncypowałam powyżej...

Wspomóżcie proszę jakimś świeżym spojrzeniem.

Napisano

A moze ta dama trefl symbolizuje twoja kolezanke ? As karo to pozytywna wiadomość w połączeniu z królem kier, która ona treflowa otrzyma, za sprawa mężczyzny który jej pomoże

Napisano

Duże prawdopodobieństwo, ze się uda, ale niech się uzbroi w milion umów i najlepiej poręczyciela.

Napisano

O, PORĘCZYCIEL, dokładnie tego słowa mi brakowało ;D

(jestem zielona w tych sprawach)

Napisano

albo "żyrant" :):):) ale to słowo, z niewiadomych powodów ...zawsze kojarzy mi się z żyrafą :):):)

• Administrator
Napisano (edytowane)

Hmmm, moim zdaniem najważniejsze we wróżbie jest prawidłowo zadane pytanie i - zanim - przystąpisz do wyciągania kart, już wiesz (czyli już postanowiłaś) jaki konkretnie układ zastosujesz. Można to obmyślić w trakcie tasowania.

Dla mnie pytanie jest jasne, tu nie ma wariantów, to jest typowe tak lub nie.

Ale - stosując zwykłą metodę na trzy karty odpowiedź jest: tak, natomiast przy "mojej" metodzie brzmi: nie. Stąd tak ważny jest wybór układu, który na pytanie ma odpowiedzieć.

Nie wiem, co myślałaś w trakcie wykładania kart, ale ja myślę, że skoro pytanie jest proste (ma wszak być tylko odpowiedź tak lub nie) to niepotrzebnie kombinujesz z różnymi opcjami, bo nie o to chodziło w tym pytaniu.

Gdybym pominęła metodę "trzy karty" to mi się układ dobrze kojarzy, na końcu jest facetka, która ma przewagę nad pytającą i może jej pomóc, król kier wzmacnia pozytywny wpływ facetki a As karo wskazuje na dobrą wiadomość dotyczącą tego pytania. Czasami jest zamiana: to facet (król kier) może jej pomóc.

W każdym razie jest tam osoba pomocna: może to pracownik banku, który przymknie na to oko? Może pani, która doradzi jej jakieś wyjście? może koleżanka z pracy albo szefowa poręczy za nią (no właśnie, podżyruje).

Oczywiście wychodzę z mojego punktu widzenia, gdyż nie wiem, co konkretnie myślałaś o tym układzie :)

PS.

Czarownico, a czy ona musi brać kredyt na sprzęt w sklepie (czy tam w banku)? Może ktoś po prostu jej pożyczy, są tam przecież aż 2 osoby: Król i Dama, a As kier zdaje się potwierdzać (bo to dobra wiadomość), że potrzebna jej kasa w jakiś sposób wpadnie.

Edytowane przez Ismer
  • Super 1
Napisano

WERYFIKACJA: Dostała kredyt :)

Okazało się, że może złożyć wniosek online z darmowa dostawa, a dowód pokazuje tylko przy odbiorze sprzętu. Duża, znana firma.

• Administrator
Napisano

Czyli tak :)

Jak widać prosta metoda, bez roztrząsania okoliczności jest najlepszą opcją przy tego typu pytaniach.

Dawno temu, podczas burzy mózgów nt. wróżenia nasza mentorka powiedziała nam tak: jedno proste pytanie = jedna prosta odpowiedź. To sobie zapamiętałam i przekazuję dalej, zresztą moja praktyka dowodzi, że to po prostu działa; jeśli ktoś chce wiedzieć coś tylko na tak lub na nie, to tak odpowiadam, a jeśli jednak chce coś więcej na ten temat się dowiedzieć, to stawiam inne karty, bo te już wyczerpały temat.