Skocz do zawartości

Ksiądz (ZWERYFIKOWANY)

agaMAJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Niestety, muszę wpuścić a gość strasznie działa mi na nerwy. Moje dziecko idzie w tym roku do komunii więc na pewno ksiądz z czymś wystrzeli co mnie zirytuje ( ksiądz już na pierwszym spotkaniu zażyczył sobie prezentu dla parafii za 2000 tyś złotych dlatego ode mnie kasy nie zobaczy jeszcze długo)

Jak przebiegnie ta wizyta?

5 Buław--As Monet--Królowa Buław Ja mu kasy nie daje ale mój ojciec tak, pewnie i jego małżonka się dołoży. Z początku na pewno będzie nerwowo, ale chyba to załagodze (?) albo doleje oliwy do ognia co bardziej w moim stylu

• Maestro
Napisano

Może byc nerwowo na początku,. albo Was sporo będzie i kazdy sie będzie przekrzykiwal, ja tu kopertę dla "czarnego" widzę (As Monet), widać tez Twoje nadskakiwanie;)

Napisano

Mnie się skojarzyło jakbyś miała wypalić z czymś bojowo, w stylu "co się tak ksiądz nerwowo rozgląda za kopertą?" :lol:

Możliwe, że Twój tata z tą kobietą będą tak nachalnie epatować tym, jacy to są przykładni i zainteresowani, że nie wytrzymasz i coś powiesz :P

Napisano

To wygląda też tak, że będziesz się wkurzać już na sam jego widok, że "temu to wciąż mało"

Napisano
ksiądz już na pierwszym spotkaniu zażyczył sobie prezentu dla parafii za 2000 tyś złotych

Jeszcze jeden dowód na to, że religia była tworzona przez pierwszych kapłanów w celu podniesienia ich własnego ego i związanego z tym pozyskiwaniem dóbr materialnych. BÓG JEST ZA DARMO. DLA WSZYSTKICH, BEZ WYJĄTKU.

A kto tego nierozumie, niech leczy się na głowę.

Też sądzę, że ten As Monet oznacza wydatek. Królowa Buław, to albo - tak jak piszesz - kobieta Twego ojca, albo może Ty sama, która możesz być nastawiona nieco bojowo do księdza podczas tej wizyty.

Napisano
ksiądz już na pierwszym spotkaniu zażyczył sobie prezentu dla parafii za 2000 tyś złotych dlatego ode mnie kasy nie zobaczy jeszcze długo)

Ja pier. Co za oszołom jeden. I to jest jeden z powodów dlaczego mówię NIE kościołom. 2tyś, no przecież musi mieć na dupeczki, albo na nowe auto zbiera. A nie puść dziecka do komunii to będzie mu przykro - tak źle i tak niedobrze.

No ale przejdźmy do rzeczy.

5 Buław--As Monet--Królowa Buław -> Kapłan

będzie jakiś konflikt, obrona swoich racji, czy też buntowanie się. No korzyści materialne chłop wyniesie, to na pewno ( mam tylko nadzieję, że nie aż tyle, dychę mu dajcie i niech się ciągnie ). I jeszcze podsuma, facet będzie dosc zadowolony.

U mnie ksiądz od kilku lat ma okazję pooglądać drzwi i posłuchać jak pies szczeka

Napisano
Jak przebiegnie ta wizyta?

5 Buław--As Monet--Królowa Buław

Z góry widać Twoje nastawienie, które będziesz trzymała do końca. Widać, że ksiądz przybywa głownie po kopertę.

Wielebny wyczuje chyba Twój nastrój i szybko się zmyje, nie zadając zbyt wielu pytań i nie komentując za dużo.

Napisano

Te 2000...nie od dziś wiadomo, że religia to wytwór ludzki wymyślony dla kasy i największy przekręt w historii ludzkości...

Widać, że chodzi głównie o kopertę. Może być z tym jakieś zamieszanie, dyskusja. Ty do końca zostaniesz przy swoim.

Gość grimmoire
Napisano (edytowane)

napięta sytuacja, będzie nerwowo, pieniądze od kogoś dostanie :)

nie mylmy Boga z kościołem ;) agaMaj do czasu komunii chyba lepiej nie wojować, bo wszystko się może na dziecku odbić

a tak z przymrużeniem oka ;)

[video=youtube_share;08ZHw0eNvjQ]

Edytowane przez grimmoire
Napisano

hehe już po. Kase dostał od mojego ojca i jego żony. Ubawiłam się setnie, bo jak zwykle pominęli kopertę, żeby ksiądz dokładnie widział, ile dają ;D 50 zł dali "biedni" emeryci ;D.

Co do atmosfery, było lepiej niż się nastawiałam. A ksiądz zdenerwował żonę mojego ojca dla odmiany, mnie za to rozbawił. Ona jeszcze długo będzie wściekła jego aluzjami ;D

chyba go jednak polubie ;D

Co do podarku dla kościoła, parafia jest mała, a ksiądz materialista. Fakt, że dużo w tym kościele robi, ale nie szanuje parafian, no i z jednej strony kościół złorzeczy, że pierwsza komunia to nie kwestia prezentów. A jak dzieciom to wytłumaczyć, skoro sam ksiądz takowego się dopomina?

• Lubię to! 1