Skocz do zawartości

inwestycje

Gość grimmoire

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grimmoire
Napisano

Pytanie dotyczy planowanych inwestycji w moje artystyczne przedsięwzięcie :)

A : rozszerzenie reklamy (w internecie) z obecnymi pracami

B : poszerzenie portfolio wymagające większych nakładów

Jak wpłynie na zamówienia działanie A?

4 buław - VIII Siła - X Koło fortuny

będę miała szansę wykazać się przy nowych projektach (4 buław wiąże się bezpośrednio z przedmiotem działania)

Czy działanie A zapewni mi zlecenia w tym roku?

6 denarów

raczej tak

Jak wpłynie na zamówienia działanie B?

7 denarów - IX Pustelnik - XI Sprawiedliwość

wykosztuję się, napracuję i będę żałować, że poczyniony nakład nie przełoży się na efekty

Czy działanie B zapewni mi zlecenia w tym roku?

6 mieczy

raczej nie, jeśli za dużo włożę, to popłynę i pomyślę o innym zajęciu

wygląda na to, że powinnam skupić się na przedstawieniu prac, które mam, nagłośnieniu, pomnożeniu reklamy niż inwestowaniu w nowe prace, jak myślicie :) ?

Napisano

Ja bym dociagnela po Kole, ale A dobrze wplynie na dochody.

Zdecydowanie A jednak.

Przy B jakies formalne rzeczy beda musialy byc zalatwiane co do zlecen.

Napisano

Aj szkoda że po kole nie dociągnęłaś karty być moze było by w pełni wiadomo czy by przeważyło na tak czy nie :)

Ale z ogólnego rozkładu czuję że opcja A zdecydowanie lepiej wpłynie na Ciebie niż B, powolutku małymi kroczkami a dojdziesz do celu nie wszystko na raz :)

Gość grimmoire
Napisano

hmm mogę jeszcze dociągnąć, ale to już inne rozdanie... w takim razie z karty wskazują na A, na obie opcje nie mogę sobie pozwolić

po Kole opcji A dotyczy 6 denarów, dziękuję Wam :)

Gość grimmoire
Napisano

W zasadzie można by wyciągnąć na trzy opcje - trzecia : nic nie robić, ale tu jeśli nic nie zrobię, to raczej nie będzie zleceń ;]

Jeśli można to nazwać częściową weryfikacją podjęłam decyzję o wyborze opcji A, pełna weryfikacja za pół roku lub po pierwszym tegorocznym zleceniu.

Dziękuję :)

Napisano

Zdecydowanie idź w reklamę i ogłaszanie się, bo produkowanie nowych rzeczy do portfolio niestety nie wpłynie na wysyp zleceń, choć oczywiście w Twoich oczach będziesz się lepiej prezentować. Niestety nikt inny tego nie doceni, trzeba pamiętać o tym, że jednak ludzie niezwiązani bezpośrednio z jakąś branżą nie zwracają aż tak uwagi na takie szczegóły i dopracowania, na jakie być może zwracasz Ty. (czy zajmujesz się wnętrzami? :P)

Napisano

Opcja A jest lepsza :)

Opcja B wymagac bedzie mnostwo pracy i duzo czasu, zanim przyjda efekty.

Napisano

Dzięki reklamie interes się ruszy (siła, koło fortuny, 6 monet - sprzedaż). Nie będą to jakieś wielkie zyski, ale wyjdziesz na prostą. Powodzenia!