Gość grimmoire Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Pytanie dotyczy planowanych inwestycji w moje artystyczne przedsięwzięcie A : rozszerzenie reklamy (w internecie) z obecnymi pracami B : poszerzenie portfolio wymagające większych nakładów Jak wpłynie na zamówienia działanie A? 4 buław - VIII Siła - X Koło fortuny będę miała szansę wykazać się przy nowych projektach (4 buław wiąże się bezpośrednio z przedmiotem działania) Czy działanie A zapewni mi zlecenia w tym roku? 6 denarów raczej tak Jak wpłynie na zamówienia działanie B? 7 denarów - IX Pustelnik - XI Sprawiedliwość wykosztuję się, napracuję i będę żałować, że poczyniony nakład nie przełoży się na efekty Czy działanie B zapewni mi zlecenia w tym roku? 6 mieczy raczej nie, jeśli za dużo włożę, to popłynę i pomyślę o innym zajęciu wygląda na to, że powinnam skupić się na przedstawieniu prac, które mam, nagłośnieniu, pomnożeniu reklamy niż inwestowaniu w nowe prace, jak myślicie ? Cytuj
Koma Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Ja bym dociagnela po Kole, ale A dobrze wplynie na dochody. Zdecydowanie A jednak. Przy B jakies formalne rzeczy beda musialy byc zalatwiane co do zlecen. Cytuj
Apokalipto Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 Aj szkoda że po kole nie dociągnęłaś karty być moze było by w pełni wiadomo czy by przeważyło na tak czy nie Ale z ogólnego rozkładu czuję że opcja A zdecydowanie lepiej wpłynie na Ciebie niż B, powolutku małymi kroczkami a dojdziesz do celu nie wszystko na raz Cytuj
Gość grimmoire Napisano 23 Stycznia 2015 Napisano 23 Stycznia 2015 hmm mogę jeszcze dociągnąć, ale to już inne rozdanie... w takim razie z karty wskazują na A, na obie opcje nie mogę sobie pozwolić po Kole opcji A dotyczy 6 denarów, dziękuję Wam Cytuj
Gość grimmoire Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 W zasadzie można by wyciągnąć na trzy opcje - trzecia : nic nie robić, ale tu jeśli nic nie zrobię, to raczej nie będzie zleceń ;] Jeśli można to nazwać częściową weryfikacją podjęłam decyzję o wyborze opcji A, pełna weryfikacja za pół roku lub po pierwszym tegorocznym zleceniu. Dziękuję Cytuj
Czarownica Napisano 24 Stycznia 2015 Napisano 24 Stycznia 2015 Zdecydowanie idź w reklamę i ogłaszanie się, bo produkowanie nowych rzeczy do portfolio niestety nie wpłynie na wysyp zleceń, choć oczywiście w Twoich oczach będziesz się lepiej prezentować. Niestety nikt inny tego nie doceni, trzeba pamiętać o tym, że jednak ludzie niezwiązani bezpośrednio z jakąś branżą nie zwracają aż tak uwagi na takie szczegóły i dopracowania, na jakie być może zwracasz Ty. (czy zajmujesz się wnętrzami? ) Cytuj
Lakshmi Napisano 25 Stycznia 2015 Napisano 25 Stycznia 2015 Opcja A jest lepsza Opcja B wymagac bedzie mnostwo pracy i duzo czasu, zanim przyjda efekty. Cytuj
Grahanka Napisano 26 Stycznia 2015 Napisano 26 Stycznia 2015 Dzięki reklamie interes się ruszy (siła, koło fortuny, 6 monet - sprzedaż). Nie będą to jakieś wielkie zyski, ale wyjdziesz na prostą. Powodzenia! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi