Skocz do zawartości

moja praca w przyszłości.

Apokalipto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem na etapie chodzenia na rozmowy o pracę.

Kartom zadałam pytania:

Gdzie będę pracować?

paź denarów, 2 mieczy, Słońce

paź ukazuje moje poprzednie prace gdzie było duuuużo ludzi, 2 mieczy to ewidentnie obecna praca, a słońce to ta następna jak na moje będzie to miejsce gdzie jest duzo ruchu i uśmiechu, miejsce w którym są dzieci jest ciepło, najprawdopodobniej jakiś sklep, gdzieś gdzie będzie ładnie.

Czy będę zadowolona z tej pracy?

7 mieczy, królowa mieczy (odw), 0 Głupiec + rycerz mieczy

Będę musiała się sporo uczyć nowych rzeczy, ta praca będzie dla mnie nowością. będę średnio zadowolona?

Napisano

Slonce pokazuje takie pogodne miejsca, spokojne w sensie nie odosobnione, ale mile, relaksujace.

Moga byc plotki czy falsz ze strony wspolpracownikow, uwazaj zeby nie plesc/wierzyc w plotki zbyt pochopnie.

Generalnie bym nie paplala byle co tam ;)

Napisano

Gdzie. Firma z silną pozycja na rynku. Będzie to biznes nastawiony na mężczyzn (np. jakieś akcesoria dla nich). Trzeba będzie dokonywać wyboru o dokładną analizę za i przeciw. Będziesz tam dbała o czystość i estetykę otoczenia.

Czy będziesz zadowolona. Nie, zarzucą Ci brak taktu i dyplomacji w postępowaniu z klientem. Będziesz chciała przedwcześnie zrezygnować. Pamiętaj, że początki zawsze są trudne. Bądź pozytywnie nastawiona.

Napisano
Gdzie. Firma z silną pozycja na rynku. Będzie to biznes nastawiony na mężczyzn (np. jakieś akcesoria dla nich). Trzeba będzie dokonywać wyboru o dokładną analizę za i przeciw. Będziesz tam dbała o czystość i estetykę otoczenia.

Czy będziesz zadowolona. Nie, zarzucą Ci brak taktu i dyplomacji w postępowaniu z klientem. Będziesz chciała przedwcześnie zrezygnować. Pamiętaj, że początki zawsze są trudne. Bądź pozytywnie nastawiona.

O_o Ostatnio byłam na rozmowie gdzie właśnie do takiego sklepu maja przyjęcia, firma bardzo znana ekskluzywna, właśnie z męskimi garniturami. Rozmowa przebiegła rewelacyjnie. Ale gdyby dali mi tam ofertę pracy to najbardziej sie boję właśnie tego co napisałaś... a mianowicie w tym sklepie trzeba być bardzo elegancką i trzeba tez bardzo elegancko sie wysławiać, a ja jako normalna dziewczyna czasem cos palnę nieeleganckiego ale tak juz mam. I tak się juz zastanawiałam co bym zrobiła gdyby mi tę prace zaproponowali czy grać taką damulkę i tam pracować czy też sobie odpuścić. Nie wiem chyba zacznę się uczyć ładnego wysławiania się.... :D Lecz z drugiej strony Jak mam nie być zadowolona z tej pracy, to może od razu powiedzieć im papa? :D

Napisano

Nie rezygnuj. Potraktuj to jako doświadczenie. Każda praca dowartościowuje, będziesz miała cel, choćby po to aby wyjść z domu. Może dzięki tej pracy poznasz jakiegoś fajnego pana? ;-) Powodzenia!

Napisano
:D Zobaczymy jak sprawy się potoczą... A fajnego pana już mam za męża i na razie wystarczy hehe
Napisano

na moje oko, to tu wyszły jakieś karty związane bardziej z obawami niż pracą. Ale jeśli miałabym się już skupić na samym pytaniu to:

1. gdzie - wśród młodych ludzi, może jakaś dwuzmianowa, miejsce bardzo przyjemne, wprawiające w dobry nastrój

2. nie będzie to chyba to, co byś chciała