Iwka78 Napisano 26 Stycznia 2015 Napisano 26 Stycznia 2015 (edytowane) W mojej pracy się mocno pomieszało... chyba mam kogoś, kto mi próbuje usilnie zaszkodzić... dziś miałam rozmowę i usłyszałam, że mój szef nie jest zadowolony z tego co robię... że zajmuję się głupotami, a powinnam sama sobie znaleźć pracę, najlepiej niszową i powinnam w tym czymś być niezastąpiona... zawsze wydawało mi się, że to pracodawca daje zakres obowiązków i ja jako pracownik nie wymyślam sobie, co mam robić... no jak widać, tu gdzie jestem jest inaczej... mało tego, mam pewne zadanie do wykonania, którego wcześniej nie robiłam i to ma być mój test... jeżeli mój szef nie będzie zadowolony, to dostanę wypowiedzenie.... na boku powoli rozwijam swoje hobby, które chcę przekształcić w firmę, ale jeszcze jest zdecydowanie za wcześnie, abym zrezygnowała z tej pracy.... muszę zacisnąć zęby... i na dokładkę u mojego męża też się mocno pogorszyło - na niego też robiłam rozkład oddzielny zapytałam: jak potoczą się moje losy w firmie X do końca marca 2015 roku? Karta 1 opisuje: Główny problem – 9 denarów – jestem niedoceniana w pracy Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu – 3 buławy – Szef nie widzi mojego zaangażowania Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – III cesarzowa – zdaniem Szefa się nie wykazuję w pracy, jestem za mało przedsiębiorcza Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy. – V papież – pomyślałam sobie, że jestem zbyt sztywna w pracy, zbyt zasadnicza… Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. Wszak energia podąża za uwagą! – giermek pucharów – chcę załagodzić sytuację… Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – król buław – gdzieś przeczytałam, że król buław właśnie pokazuje sytuacje konfliktowe w pracy i takie sytuacje, w których nie ma się szans na wygraną… Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – 6 denarów - no… wypruwam sobie flaki…. Spalam się i jest ciągłe niezadowolenie… Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić. – X koło – będzie jakaś zmiana… Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – 8 pucharów – boję się, że nie uda mi się załagodzić sytuacji, że emocje wezmą górę… Karta 10 opisuje - możliwy rezultat – rycerz denarów karty wyjaśniające: IX eremita, XIX słońce, II buław – hm…. Może do marca wezmę wszystko w swoje ręce i sama będę myślała nad złożeniem wypowiedzenia? Będę wdzięczna jak ktoś zerknie i chociaż ogólnie napisze, bo jestem podłamana.... Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Iwka78 nie zaznaczyłam na kolorowo wylosowanych kart Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 27 Stycznia 2015 Maestro Napisano 27 Stycznia 2015 Pamiętam Twój poprzedni rozkład,z którego jasno wynikało, ze szef kopie pod Tobą dołki....:/ zapytałam: jak potoczą się moje losy w firmie X do końca marca 2015 roku? Karta 1 opisuje: Główny problem – 9 denarów – jesteś zbyt samodzielna, sprawiasz wrażenie osoby niezastąpionej, takiej która sama sobie świetnie radzi, sama sobie sterem, żeglarzem, okrętem Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu – 3 buławy –widać, ze dążysz do czegoś więcej, że wyglądasz czegoś nowego Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – III cesarzowa – jesteś za dobra w tej pracy, za dobra dla nich, kobieta z potencjałem, mądra, z talentami, a to zawsze wkurza szefów, bo to zazwyczaj zakompleksieni palanci;) Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy. – V papież –jesteś za mądra, może niechcący pouczasz, dajesz rady? Może sprawiasz wrażenie za mało elastycznej, zbyt zasadniczej, a szef woli bardziej luźne podejście do pracy??? Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. Wszak energia podąża za uwagą! – giermek pucharów –tak, chcesz załagodzenia, spokoju, chcesz pokazać pokorę Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – król buław – może Najwyższy Szef wkrzocyzć do akcji.. Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – 6 denarów -sporo z siebie dajesz, ale i oczekujesz odwzajemnienia Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić. – X koło – ci, co mają Ci pomóc sami przyjdą, los ich ześle Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – 8 pucharów – możliwe, że trzeba będzie stąd odejść, coś porzucić, czeka Cię sporo skrajnych emocji od smutku, żalu, bólu, po radość, sytuacja może zmieniać sie jak w kalejdoskopie Karta 10 opisuje - możliwy rezultat – rycerz denarów karty wyjaśniające: IX eremita, XIX słońce, II buław – jak dla mnie to otrzymasz pomoc od znajomego, może nawet przyjaciela, a może ktoś okaże sie przyjacielem po prostu, może wyjdzie z propozycją jakiegoś korzystnego rozwiązania, może zaproponuje nową pracę.. Cytuj
Iwka78 Napisano 27 Stycznia 2015 Autor Napisano 27 Stycznia 2015 Inezko, bardzo Ci dziękuję.... bardzo mnie to wszystko za bolało.... Szef kazał zrobić ten raport czasowy, zrobiłam, byłam uczciwa... ale to, co usłyszałam....to jest chwyt poniżej pasa.... przypuszczam, że na moje miejsce chce wsadzić swoją siostrzenicę.... i w tym momencie to ja nie mam żadnych szans.... Cytuj
Gość Daffne Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 jak potoczą się moje losy w firmie X do końca marca 2015 roku? Karta 1 opisuje: Główny problem – 9 denarów brak zadowolenia z pracy, brak poparcia, szczęścia i brak możliwości rozwoju... Karta 2 opisuje - co powoduje pogłębienie problemu – 3 buławy problemem jest lub mogą być osoby trzecie...które w jakiś sposób mogą ingerować w Twoją pracę i starania. Karta 3 opisuje - powód danej sytuacji, podstawowe impulsy, dążenia i pragnienia, które nie są uświadomione, opowiada dlaczego tak jest. – III cesarzowa myślę, że to Ty wyszłaś i pokazały się Twoje pragnienia i chęć realizowania się zawodowo na konkretnym stanowisku. Karta 4 opisuje - sytuacje z przeszłości, które wpływają na obecną sytuację. Pokazuje wydarzenia, okazje, które tracą już na znaczeniu. Zakończone sprawy. – V papież mija stabilizacja i spokój oraz bezpieczeństwo zawodowe w obecnej pracy. Karta 5 opisuje - Twoją postawę i obecne przekonania, cel do jakiego dążysz, jakich oczekujesz efektów w związku z tą sprawą. To także karta Twojej świadomości: co myślisz, na czym się skupiasz i o co się martwisz. To jest również alternatywna przyszłość, co może zaistnieć. Wszak energia podąża za uwagą! – giermek pucharów nie czujesz się pewnie w obecnej sytuacji, czujesz niepokój i emocjonalnie reagujesz na sytuacje w pracy. Karta 6 opisuje - Tradycyjnie uznawana jako ukazanie najbliższej przyszłości. To zbliżające się wpływy, wydarzenia, okazje, obawy. To czym człowiek jeszcze się zajmie w niedalekiej przyszłości. – król buław w najbliższej przyszłości szef będzie decydować o Twoim byciu lub nie byciu w firmie Karta 7 opisuje - Postawę pytającego w tej sytuacji. Podejście do tematu, punkt widzenia, pozycja, stanowisko lub rola, którą akceptuje. Jak również to co chce osiągnąć, jaki ma cel i co może. – 6 denarów jesteś ugodowa, tulisz uszy po sobie i czekasz na rozwój wydarzeń bo zdajesz sobie sprawę z tego, że nie masz innego wyjscia by utrzymać pracę, jesteś skora do negocjacji i dogadania się jakoś by utrzymać jeszcze pracę. Karta 8 opisuje - reakcje i postawę środowiska fizycznego, emocjonalnego czy społecznego. To obraz sytuacji jaki widzi otoczenie (partner, rodzina, pracownicy, znajomi, pracodawca). To oczekiwania wobec Ciebie, czym powinieneś się zająć i jak to zrobić. – X koło otoczenie widzi,że ida zmiany...w firmie, nie rozumiem za bardzo położenia tej karty na tle pytania...i dlatego tylko ytle piszę. Karta 9 opisuje - Tradycyjnie oczekiwania pytającego lub jego obawy. Jest to jednak karta dająca więcej istotnych informacji. Zwraca uwagę na to, co powinno się wiedzieć, czego unikamy w danej sytuacji, czego nie bierzemy pod uwagę. To podpowiedź, jak najlepiej postąpić, aby osiągnąć to o czym myślimy(karta 5). Ta karta może pełnić rolę ostrzeżenia. – 8 pucharów oczekujesz że czas niepewności minie i będzie już dobrze, obawa, że ta niepewność będzie trwać albo,że stracisz pracę. Karta 10 opisuje - możliwy rezultat – rycerz denarów karty wyjaśniające: IX eremita, XIX słońce, II buław sądzę, że pracę jeszcze utrzymasz ale możesz byc na obserwowanym i moga się Tobie osoby decyzyjne przyglądać jak pracujesz, co robisz i czy odpowiednio wywiązujesz sie z powierzonych Ci obowiązków. Bedzie dobrze to tego czasu o ktory pytasz, ja bym postawiła na Twoim miejscu rozkład na pół roku by wiedzieć co się szykuje. Cytuj
Lakshmi Napisano 28 Stycznia 2015 Napisano 28 Stycznia 2015 przypuszczam, że na moje miejsce chce wsadzić swoją siostrzenicę.... i w tym momencie to ja nie mam żadnych szans.... sluchaj, dokladnie to samo pomyslalam gdy czytalam twoj rozklad, jak zobaczylam te 9 monet, cesarzowa, 3 bulawy... to pomyslalam ze jakas kobieta chce wskoczyc na twoje miejsce. rycerz monet wskazuje, ze moze jednak nic sie nie zmieni ( w sensie ze nie stracisz tej pracy) bo on taki statyczny jest, a jak nie, to solidny, lojalny mezczyzna cie wesprze.. w kazdym razie ryc. monet sugeruje stabilne finanse w efekcie.. glowa do gory i mysl o sobie, badz egoistka. powodzenia! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi