agaMAJ Napisano 29 Stycznia 2015 Napisano 29 Stycznia 2015 Przeszło od miesiąca zleceniodawca miga się od zapłacenia mi zaległej kasy. Już z nim kiedyś tak miałam, później przez jakiś czas płacił w terminie, teraz znowu się miga. Na początku stycznia był z nim kontakt, obiecał kase przesłać do końca tygodnia, czego nie zrobił. Wytrzymałam dwa tygodnie i wysłałam meila z ponagleniem i cisza. Wysłałam więc kolejnego, bardziej konkretnego ale dalej cisza. Jaki skutek przyniesie moje upominanie się o kase? 5 monet--2 buławy--Głupiec jakby w tych dwuch buławach odezwał się . Znowu wykpi się głupim tekstem. Głupiec to nowy początek, więc pewnie kolejne zlecenie przy okazji prześle. Chyba że moja warsja jest zbyt optymistyczna. Szlag mnie trafi jeśli będe musiała iść z nim na noże ale nie popuszcze, bo sporo mi wisi. Cytuj
Gość Noa20 Napisano 29 Stycznia 2015 Napisano 29 Stycznia 2015 Mam 2opcje: będzie wariata strugał i nadal nie będzie się odzywał, albo może jakąś skromną ratkę Ci wyślę żeby załagodzić. Całej kasy według mnie nie odzyskasz. Z takimi olewatorami to trzeba konkretnie:pisemne wezwanie do zapłaty za potwierdzeniem odbioru, jak nie przyniesie efektu to sprawa do sądu. Powodzenia Cytuj
Lakshmi Napisano 29 Stycznia 2015 Napisano 29 Stycznia 2015 ,,Jaki skutek przyniesie moje upominanie się o kase? 5 monet--2 buławy--Głupiec '' 5 monet: on nie ma kasy, zeby ci oddac lub / i nie odda ci calosci i bedzie odwlekac..... i wybierac sie z oddaniem ci pieniedzy jak sujka za morze ( 2 bulaw).... widac w glupcu jakies jego spontaniczne dzialania, nieodpowiedzialne zachowanie, spontaniczne maile z jego strony z pustymi obietnicami ( 2 bulaw) , ale konkretnej KASY w tych tutaj kartach nie widac, wiec badz twarda i konsekwentna. Cytuj
Koma Napisano 29 Stycznia 2015 Napisano 29 Stycznia 2015 5 Monet mi zawsze pokazuje domaganie sie czegos, najczesciej pieniedzy. 2 Bulawy tu to takie zatrzymanie, Glupiec - w sumie nie wiadomo, raczej .nie, a w kazdym razie nie od razu. Pracodawca mysli ze jakos sie wykpi, albo Ty masz plonne nadzieje teraz. Cytuj
adivino Napisano 29 Stycznia 2015 Napisano 29 Stycznia 2015 Nie widzę w tych kartach konkretnych pieniędzy. Żadnego skutku nie przyniesie. Dalej będzie się migał i nic sobie z tego nie robił...albo to ta pierwsza karta wskazuje na to, że nie ma z czego Ci oddać. Cytuj
agaMAJ Napisano 31 Stycznia 2015 Autor Napisano 31 Stycznia 2015 Kase odzyskałam, i to nawet ciut więcej. Wychodzi więc na to, że te 5 monet- to moje szukanie wyjścia z trudnej sytuacji, a więc wysyłąnie maili upominawczych, powoływanie się na umowę itp , dwie buławy to to porozuminie i kontakt, który wymusiłam, bo napisał maila z przeprosinami, a głupiec wyjście naprzeciw, nowy początek 1 Cytuj
adivino Napisano 31 Stycznia 2015 Napisano 31 Stycznia 2015 No to fajnie, że karty jednak to tak pozytywnie pokazały Cytuj
agaMAJ Napisano 1 Lutego 2015 Autor Napisano 1 Lutego 2015 Jako ciekawostkę dodam, że dzień wcześniej pięknie wymalowałam na komputerze runę Fehu Na wcześniejszym kompie miałam ją wymalowaną i nie zdarzało się, żeby mi brakowało kasy. Nowego nie chciałam ozdabiać, bo na gwarancji, ale po roku używania, już nie mam oporów Nie wiem czy runa tak szybko zadziałała, ale kto to wie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi