Skocz do zawartości

co zrobic by dostać wieksza kase

maja123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Co zrobić żeby dostać podwyżkę

9 kielichy

9 bulaw

krolowa bulaw

zagrozic ze odejde.byc uparta.powiedziec ze to mnie nie motywuje. Stagnacja te karty poza ostatnia energiczna krolowa.mize z szefowa pogadac i byc stanowcza.

umowe na wiosne mi przedluza chyba i chcialabym podwyżkę. Nigdy nue prosiłam o nia.ta krolowa to mise byc szefowa. Mam hej lizać tylek ?

Edytowane przez maja123
Napisano

Jaka sytuacja jest? Masz bezpieczną pozycję czy jesteś taką ot płotką w robocie? Prosiłaś już kiedyś o podwyżkę? Edytuj posta.

Napisano
zagrozic ze odejde.byc uparta.powiedziec ze to mnie nie motywuje. Stagnacja te karty poza ostatnia energiczna krolowa.mize z szefowa pogadac i byc stanowcza.

umowe na wiosne mi przedluza chyba i chcialabym podwyżkę. Nigdy nue prosiłam o nia.ta krolowa to mise byc szefowa. Mam hej lizać tylek ?

Padłem smiley-laughing025.gif Coraz więcej pociech tu smiley-laughing002.gif

Tak mi wygląda, że te dwie dziewiątki wyrażają to, że na teraz osiągnęłaś tyle co jest możliwe w pracy. Jako jedna z mych napotkanych interpretacji 9 Buław to jest watch and wait/obserwuj i czekaj. Królowa Buław zachęcałaby Cię do większego zaangażowania się w swych obowiązkach w pracy, do wywołania większego zainteresowania Twą osobą przez management w Twoim miejscu pracy.

Wiesz, nie musi to koniecznie chodzić o Twe zadania w pracy. Jeśli znasz jakieś inne sposoby na to aby osiągnąć swój cel... to czemu nie? :oczko:

• Maestro
Napisano

Jeśli pracujesz tak jak piszesz, to to dobrze nie rokuje. Przepraszam za złośliwość, ale ciezko sie czyta.

Zgadzam się z X-latkiem, więcej zaangażowania w pracy i więcej samodzielności w wykonywaniu obowiązków (o czym mówią 9 - tki), więcej ostrożności. Ew.karty mówią, ze za duzo czasu poświęcasz na rozrywkę, plotkowanie itp. (9 kielichów) i powinnaś to zdecydowanie ograniczyć (9 buław). Królowa Buław mówi o inicjatywie z Twojej strony,pokaz, że jesteś warta tej podwyżki i tyle.

• Lubię to! 1
Napisano

Zapier..... tutaj.chwala mnie. Widza ze jestem pojętna.

mówią mi ze szybko sie nauczylam. Nie wiem co wiecej..mm

Napisano (edytowane)
Nie wiem co wiecej..mm

co wiecej?

dosc rozmemlania, grzania tylka na bezpiecznej posadzie, bez perspektyw i wyzwan rozwojowych. ( 9 kieli) chwala cie, ze szybko sie nauczylas? to cudownie, ale nudno ( 9 kiel)

w tych kartach wiecej kasy za obecna prace ja nie widze.

Zamknij drzwi za soba, wez sie w garsc ( 9 bulaw) ,

Stan sie kobieta niezalezna mentalnie i finansowo, wykaz sie temperamentem, pokaz, ze wiesz czego chcesz od zycia ( Krolowa bulaw) - Zaloz wlasna dzialalnosc gospodarcza, zamien pasje w dochody.

Powodzenia!

Edytowane przez Lakshmi
Napisano

Dzieki tej podwyzce i nowej umowie chcialam miec wzgledna stabilizacje zeby urodzić dziecko i wziasc kredyt na mieszkanie.

Moje plany legna w gruzach.

Mam juz swoje lata a nie chce wynajmować i dlatego posada na etacie moze dac mi zdolność na kredyt.

Napisano

Grozenie tu Co nic nie da, to wyglada jakbys miala wszystko co.moglas osiagnac.

Co najwyzej mozesz jeszcze wiecej dac z siebie.

Napisano

Naprawdę te 9 to mur nie do przeskoczenia i wyczerpanie opcji ???

Napisano

Dzis gadalam z szefem. Mówił ze mnie chce.ze zadowolony jest ze mnie. Ze będzie sie starał dla mnie o kase i umowe ok.ale ze on tez nie decyduje ostatecznie. Ogolnie postawę otwarta wykazywał i chyba życzliwa.

Wiec juz sama nie wiem. ...

Napisano
Dzieki tej podwyzce i nowej umowie chcialam miec wzgledna stabilizacje zeby urodzić dziecko i wziasc kredyt na mieszkanie.

Moje plany legna w gruzach.

Mam juz swoje lata a nie chce wynajmować i dlatego posada na etacie moze dac mi zdolność na kredyt.

tak nawiasie dodam, ze cienie 9 bulaw to dlugi finansowe, wiec karty te moze przy okazji sugeruja, ze kredyt nie jest najlepszym pomyslem.

Napisano

Dzis gadalam z szefem. Mówił ze mnie chce.ze zadowolony jest ze mnie. Ze będzie sie starał dla mnie o kase i umowe ok.ale ze on tez nie decyduje ostatecznie. Ogolnie postawę otwarta wykazywał i chyba życzliwa.

Wiec juz sama nie wiem. ...

Boje sie ze moze cos nie umiem zaealczyc o to czy co. Choć działam. Kurde....żeby te 300 netto dali

Napisano

To praca w banku.moze to pokazało. Chate musze mieć to moj ptiorytet

Napisano (edytowane)

ogolnie to karty 9 tkowe i krolowa bulaw, doradzaja ci byc bardziej niezalezna i samodzielna, czyli sama musisz sie postarac, bo nic ci samo nie wpadnie do portfela.

Edytowane przez Lakshmi
Napisano

Czyli i do szefa i szefowej iść i truc . gadać o tym. Wywalczyć ? Przekonać

Napisano

Śmieszne. Stara juz jestem. Czas pomyśleć o przyszłości.

Wg mnie katy nie sa jednoznaczne. Nie prRkreslaja definitywnie. Pytanie Zadałam co moge zrobić. ..chyba niewiele. Pogadam z nimi jeszcze. I tyle. Zależy mi stabilizacji bo nigdy jej w żadnej pracy nie mialam.

Napisano (edytowane)
Czyli i do szefa i szefowej iść i truc . gadać o tym. Wywalczyć ? Przekonać

To patrz, żebyś czasem nie podkurzyła ich swoim jędoleniem. 9 Buław mówi jednocześnie też i o cierpliwości.

Jeśli otwarcie szef powiedział Ci, że jest zadowolony z Twej roboty to co tu więcej? Tak jak pisane było wcześniej - ciesz się z tego co masz. A sprawa podwyżki to już siła wyższa. Sam powiedział Ci, że o tym to on nie decyduje.

Tam chata-srata... a to na mieszkaniu już nie idzie żyć normalnie? Miałem kiedyś dom i sprzedałem, poszedłem z powrotem żyć na mieszkanie. Dom to oprócz spłacania kredytu jeszcze dodatkowe wydatki na remonty, naprawy; jeszcze podatek od domu. A i swojego czasu też wpitolić w to trzeba.

Jak dla mnie to szkoda życia na to. Tyle jest ciekawych spraw na świecie przecie oprócz dłubania się przy domu. Jeszcze miałbym życie spitolić na to :szok:

Znam takich tu trochę osób w swoim środowisku; kupili sobie domy (z czasem okazało się, że nie na korzystnych warunkach) i teraz oddają wręcz życie za ten dom. Ciągną po dwie, albo i czasami trzy roboty, w swym wolnym czasie coś tam dłubią przy tych domach... Nieee ja tak siebie nie widzę.

EDIT: A i w sumie dalej gołodupcy ci niektórzy z tymi domami. No chyba żeby wzięli sprzedali te domy to by i znacznie się poprawiło im wtedy. Ale czy to naprawdę warte jest tyle zachodu? - nerwów, spłacania kredytu na czas, dodatkowych wydatków na dom, swojej roboty, swego czasu; przez powiedzmy te 20-25 lat, albo i więcej. Szkoda życia.

Edytowane przez x-latek
Napisano

Chata znaczy mieszkanie 2 lub jsk będzie tansze 3 pokojowe. Kredyt sie sam spłaci jakos bo chce rynek wtórny i poszukam w miarę przystępne cenie. Poczekam w ciagu mc lub dwóch sie dowiemy co dalej

Napisano

A ok! No ja nie wiem tak naprawdę do końca o co biega, to okazuje się teraz. Na teraz to nie znam do końca tych polskich realii.

Może i nie powinienem w ogóle zabierać głosu w tym wątku.

Jakkolwiek- Powodzenia!