Geranium Napisano 5 Lutego 2015 Napisano 5 Lutego 2015 Mój partner dostał dziwną propozycję pracy. Nie wiem dokładnie jak to wytłumaczyć, ale chodzi o promowanie biur podróży, pozyskiwanie klientów na wycieczki zagraniczne. Zarobki połączone z dużymi korzyściami dla pracowników (duże zniżki na loty, hotele i ogólnei wyjazdy) To wszystko jakoś zbyt pięknie brzmi, tym bardziej, że w kolorowym zachęcającym do podjęcia współpracy filmiku informują o konieczności zainwestowania w biznes na początek swoich pieniędzy, co od razu mocno mnie zastanowiło. Partner też nie jest w gorącej wodzie kąpany i nie podejmuje na razie żadnych decyzji, a ja chciałam wspomóc się kartami, bo wg osobistych odczuć, wydaje mi się, że to będzie jakaś ściema. Ułożyłam własny rozkład: 1) Czy firma jest uczciwa - 4 monet - wydaje mi się, że nie jest fikcyjna, ale nie ma mowy o kokosach i ciężko byłoby się utrzymać na takim poziomie, jak zostało to opisane. 2) Czy takie zarobki, jak w prezentacji są rzeczywiście możliwe - mag - nie wiem jak interpretować tę kartę w takim pytaniu, ogólnie uważam, że nie. 3) Czy mój partner dałby radę funkcjonować w tej firmie na tyle, aby żyło się nam dobrze i stabilnie finansowo - 3 puchary - myślę, że jedyna korzyść, jaka by z tego płynęła, to jakieś zniżki na wakacje, które i tak by nas mało nie wyniosły, a zarobków na życie żadnych albo mizerne. 4) Rada z kart - wiara (w talii RW Papież) - no sprzeczny ten rozkład cały, karta moim zdaniem sugeruje, aby nie wietrzyć od razu spisku i dać szansę, ale nie potrafię obiektywnie i na chłodno podejść do sprawy, bo mam swoje uprzedzenia. 5) Wynik - 6 mieczy - pomysł okaże się nietrafiony i będzie miał nieprzyjemne skutki, wg mnie należy odrzucić tę propozycję. Cytuj
gucio19 Napisano 5 Lutego 2015 Napisano 5 Lutego 2015 "nie potrafię obiektywnie i na chłodno podejść do sprawy, bo mam swoje uprzedzenia." obawy tez wychodza w kartach wiec sadze ze rozklad jest niewiarygodny Cytuj
Geranium Napisano 5 Lutego 2015 Autor Napisano 5 Lutego 2015 To pomóż mi go zinterpretować, jeśli możesz to dla mnie ważne. 1 Cytuj
Gość Noa20 Napisano 5 Lutego 2015 Napisano 5 Lutego 2015 1, Moim zdaniem firma jest dość wiarygodna ale skapa. 2. Zarobki to chyba takie czarowanie: jak w większości (szczególnie gdzie trzeba wyłożyć własną kasę) 3. Bardziej byłyby to szopki, jaja ale też możliwość rozrywki 4. Hmm patrząc na całokształt moze szansa w tym wszystkim na jakiś wyjazd 5. A tu z tej karty wyciągnęłabym takie wnioski: z jednej strony zapomnieć o ofercie, odciąć się ale z drugiej w razie skorzystania możliwy jakiś wyjazd (może wczasy po znajomości etc) Cytuj
Koma Napisano 5 Lutego 2015 Napisano 5 Lutego 2015 Firma jest uczciwa, ale wymaga wlasntch inwestycji. Zarobki-mozna uznac ze teoretycznie tak, ale wiecej w tym czarowania, niz konkretu. Papieza bym.czytala jako zainteresowanie sie, jak to wyglada prawnie, formalnie, wszelkie umowy, itp. 6 Mieczy -mysle ze porzucicie ten pomysl po.prostu. Cytuj
emilr Napisano 6 Lutego 2015 Napisano 6 Lutego 2015 Mój partner dostał dziwną propozycję pracy. Nie wiem dokładnie jak to wytłumaczyć, ale chodzi o promowanie biur podróży, pozyskiwanie klientów na wycieczki zagraniczne. Zarobki połączone z dużymi korzyściami dla pracowników (duże zniżki na loty, hotele i ogólnei wyjazdy) To wszystko jakoś zbyt pięknie brzmi, tym bardziej, że w kolorowym zachęcającym do podjęcia współpracy filmiku informują o konieczności zainwestowania w biznes na początek swoich pieniędzy, co od razu mocno mnie zastanowiło. Partner też nie jest w gorącej wodzie kąpany i nie podejmuje na razie żadnych decyzji, a ja chciałam wspomóc się kartami, bo wg osobistych odczuć, wydaje mi się, że to będzie jakaś ściema. Ułożyłam własny rozkład: 1) Czy firma jest uczciwa - 4 monet - uczciwa, ale skoncentrowana na własnych zyskach, niechętnie sie nimi dzieląca 2) Czy takie zarobki, jak w prezentacji są rzeczywiście możliwe - mag - tak, ale trzeba sie wykazać sporą pomysłowością, entuzjazmem, umieć czarowac ludzi jak mag:) 3) Czy mój partner dałby radę funkcjonować w tej firmie na tyle, aby żyło się nam dobrze i stabilnie finansowo - 3 puchary - jeśli taki rodzaj pracy mu odpowiada, to tak. Ale również myslę, ze zysklibyście raczej jakieś bonusy, gratisy/. 4) Rada z kart - wiara (w talii RW Papież) - traktować to zajęcie jako coś dodatkowego raczej 5) Wynik - 6 mieczy - 6 mieczy dla mnie ma wydźwięk pozytywny, to nowe mozliwości. Cytuj
gucio19 Napisano 6 Lutego 2015 Napisano 6 Lutego 2015 Wydaje mi się że nie będą to kokosy, ale te znizki owszem i to bedzie jedyny plus, a poza tym firma jest skapa i lubi zbierac pochwaly za kogoś,z tym,ze to pracownik ma dac od siebie o wiele wiecej niz jest to warte,szkolic sie na wlasny koszt,6 mieczy to odciecie wiec w pewnym momencie Twoj moze stwierdzic ze mu sie to nie opłaca i zakonczy to Cytuj
panna.marta Napisano 6 Lutego 2015 Napisano 6 Lutego 2015 (edytowane) 1) Czy firma jest uczciwa - 4 monet - raczej tak, choć może nie są tak bogaci jak się promują 2) Czy takie zarobki, jak w prezentacji są rzeczywiście możliwe - mag-nie, trzeba się na początku mocno starać, od czegoś zacząć 3)Czy mój partner dałby radę funkcjonować w tej firmie na tyle, aby żyło się nam dobrze i stabilnie finansowo - tak, ale po jakimś czasie, po okresie wytężonej pracy 4) Rada z kart - wiara (w talii RW Papież) - trzeba to przemyśleć na spokojnie, sprawdzić może ich, popytać 5) Wynik - 6 mieczy - teoretycznie 6 mieczy to też karta podróży,choć mi często wychodzi na zakończenie czegoś. Podejrzewam,że narzeczony sam zrezygnuje Edytowane 6 Lutego 2015 przez panna.marta Cytuj
Gość SooYoung Napisano 6 Lutego 2015 Napisano 6 Lutego 2015 1) Czy firma jest uczciwa - 4 monet -firma oszczędza i tak jak pisałaś trzeba włożyć swoje pieniądze żeby zarobić, i na tym ta firma zarabia, a nie na klientach, do których daleka droga... 2) Czy takie zarobki, jak w prezentacji są rzeczywiście możliwe - mag - Nie, to oszustwo, Mag to iluzjonista 3) Czy mój partner dałby radę funkcjonować w tej firmie na tyle, aby żyło się nam dobrze i stabilnie finansowo - 3 puchary - Nie. To nie jest kart mówiąca o zarobkach,pieniądzach to jest beztroska czyli widać niepoważną firmę, kojarzy mi się z tym kolorowym filmikiem na zachętę 4) Rada z kart - wiara (w talii RW Papież) - Nie dać się omamić, a Papież to też sekty i techniki tam stosowane - pranie mózgu,manipulacja, widać firma stosuje takie techniki 5) Wynik - 6 mieczy - zrezygnować z porpozycji pracy, odejść od tego pomysłu Cytuj
Lakshmi Napisano 8 Lutego 2015 Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) dodam od siebie, ze Papiez jako rada nawoluje do poradzenia sie prawnika, czy tez sprawdzenia w jakims spisie firm, czy stosownym urzedzie, czy ta konkretna firma istnieje, czy nie bylo z nia problemow prawnych, bo moze to tzw. firma-krzak.. Papiez to tez uczciwosc i tradycyjne nastawienie do zarabiania pieniedzy a nie liczenie na cudowne zyski.. radzi nie dac sie skusic niemoralnej propozycji zarobiania w tej firmie na oszukiwaniu ( MAG) innych ludzi... a 6 mieczy-zrezygnowac z pracy na rzecz tej firmy, ktora i tak patrzy na to zeby cala korzysc finansowa zatrzymac dla siebie ( 4 monety) moze nie chciec zaplacic za prace, moze wiecej obiecywac niz dawac. Edytowane 8 Lutego 2015 przez Lakshmi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi