Skocz do zawartości

Firma

adivino

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chodzi o firmę transportową. Praca dla spedycji nie daje zadowolenia finansowego. Jest więcej czekania na zlecenia niż pracy...

Zrobiłem 2 rozkłady, żeby wszystko było jasne.

Jak dalej będzie wyglądała sytuacja w spedycji, dla której firma pracuje?

obecnie - 2 kielichów

przeszłość - giermek monet

źródło - sąd

rada - 3 mieczy

nieuniknione - as mieczy

wynik - 5 kielichów

2 kielichów potwierdza to, że firma jest prowadzona przez 2 osoby. Były obietnice bez pokrycia. Jest jedna karta mówiąca o finansach, z której w późniejszym czasie nic nie wynika, więc nie ma co liczyć na rozwój. Sąd oraz as i 3 mieczy, czyli jak najszybciej stamtąd uciekać, skończyć z kłopotami, bo lepiej nie będzie - 5 kielichów.

Jakie efekty przyniesie praca na własną rękę, samodzielne szukanie zleceń?

obecnie - 4 buław

przeszłość - król monet

źródło - 7 mieczy

rada - 6 monet

nieuniknione - cesarzowa

wynik - papież

4 buław - dom, tak bo chodzi o szukanie zleceń w domu. Karty chyba aż krzyczą, że to dobry pomysł. Mimo, że każda karta jest przypisana do jednej pozycji, to ważne jest łączenie, dlatego i cesarzowa, i papież, i król monet, i 6 monet informują, że tylko taka praca, samodzielna, niezależna - 7 mieczy, da korzyści. A król monet i 6 monet to poprawa finansów. Rada - 6 monet, czyli nowa umowa, nowe miejsce. Dodatkowo fajnie karty pokazały, bo na miejscu, gdzie w poprzednim rozkładzie był giermek monet to tu jest król, czyli poprawi się bardzo. Ale król i 7 mieczy mówią też o przeszłości. Odczytuję to jako to, że kosztem mojej firmy, inni dostawali więcej pracy.

Napisano (edytowane)

Jak dalej będzie wyglądała sytuacja w spedycji, dla której firma pracuje?

-mysle, ze w dotychczasowy sposob przestaniesz pracowac: nieuniknione - as mieczy ( odcina cie od tej pracy )

wynik - 5 kielichów (rozczarowanie praca u tej firmy, pozegnasz sie z praca tam)

:(

Jakie efekty przyniesie praca na własną rękę, samodzielne szukanie zleceń?

-samodzielna dzialalnosc rokuje pomyslniej, tez finansowo, powodzenia! :)

Edytowane przez Lakshmi
Napisano

Myślę, że pójście naprzód przyniesie korzyści finansowe i zdecydowanie zadowolenie. Pierwszego rozkładu natomiast nie widzę tak źle - nie warto DEFINITYWNIE odcinać, porzucać to, co już masz wypracowane. Jeśli jest to możliwe w tym przypadku.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ja jednak zaznaczę na 2 pierwsze karty drugiego rozkładu. Więc, może by takk na dwa fronty. Skoro stoisz bo nie masz zlecenia to może da się lukę zapchać. Popatrz 4 buławy obecnie - nie masz na co narzekać, a przeszłości król monet no chyba lepszej karty o zarobek nie ma. Oczywiście wszędzie zarobisz, ale ja bym to wyśrodkował.

Choć dodałbym jeszcze, że te karty w pierwszym rozkładzie są nieciekawe. Więc postaraj się wyśrodkować i bądź przygotowany na odejście. Może raczej tak.