Skocz do zawartości

ogolone głowy

Gość grimmoire

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grimmoire
Napisano

Kilka dni temu śniły mi się dwie kobiety z mojego otoczenia (obie blondynki) z ogolonymi głowami. Najbardziej kojarzy mi się to z nowotworem i terapią... ale w śnie nie było to dla mnie jasne, zdziwiłam się widząc ich głowy, ale aspekt ewentualnej choroby nie był tu na pierwszym planie. Posiadanie takiej głowy nie jest mi obce, w moim otoczeniu jedna z osób chorowała i leczyła się, czego efektem była taka głowa.

Znalezione symbole :

- nowotwór - zapowiedź choroby tej lub innej... (brrrr!)

- nowotwór - obecność problemu który w życiu rozrasta się jak nowotwór (brr!)

- spadek formy

- przemyślenie decyzji aby nie popełnić błędu

Od następnego dnia nastąpił dość duży odpływ energii, spadek formy, problemy z koncentracją... ciągnie się to do dziś. Czyli istotny jest tu fakt, że nie było emocji reagujących na nowotwór, a chodziło o to, że głowy były ogolone. Czy można uznać to za sprawdzoną symbolikę?

Napisano

Mnie w pierwszej kolejności, jeśli nie wdziałaś ich chorych tylko wyłącznie z ogolonymi głowami kojarzyłoby się to z problemami natury emocjonalnej. Traci się włosy ze zmartwienia, problemów. Ogolenie włosów może też wyrażać w niektórych kulturach jakiś znak żałoby. Dawniej też golono kobiety oskarżone o czary czyli na znak hańby. Może te osoby mają, więc jakiś stres, coś ich bardzo dręczy, czują się niezrozumiane, odrzucone społecznie. Czy wiąże Cię z nimi jakiś bliższa relacja. Jeśli tak może sen chce zmotywować, by wesprzeć je, pocieszyć, nie być obojętna na cudze problemy.

Czy twój spadek formy ma z tym natomiast coś wspólnego trudno osądzić. Może się tym bardzo przejęłaś, albo masz po prostu gorszy czas.