Skocz do zawartości

Jak mi poszła rozmowa o pracę?

Apokalipto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie.

Miałam dziś rozmowę o pracę.

Zapytałam kart jak ja to widziałam(1), jakie wrażenie wywarłam na pracodawcy(2), oraz o to czy zadzwonią.(3)

Król mieczy , 4 denarów, 9 pucharów

Moje wrażenie na temat tego faceta to faktycznie wypisz wymaluj król mieczy, dojrzały mężczyzna, na stanowisku raczej niezbyt wylewny pytał i mówił o konkretach, przystojny i w odczuciach "chłodny" facet (było ich 2 ale ten jeden zapadł mi w pamięć).

Wrażenie jakie wywarłam na pracodawcy było chyba całkiem niezłe, wyglądam mu na osobę ogarniętą, doświadczona i zorganizowaną.

Efekt finalny - jest szansa na to że się odezwą.

Napisano

4 denarów - wrażenie: ze jestes elastyczna i skłonna na wiele sie zgodzić, majaca szacunek do pracy ,pozytywnie nastawiona, dobrze zorganizowana.

9 pucharów - czy zadzwonią - moim zdaniem tak - 9 pucharów wskazuje na indywidualny sukces,poprawe finansową.

Gość Ezotynka
Napisano

szczegolnie z tym Krolem Mieczy - moze jemu tez zapadlas w pamiec jako wartosciowy potencjalny pracownik i dostaniesz te prace - karty dobre, byleby nie odzwierciedlily Twojego podejscia do przebiegu tej rozmowy.

Napisano (edytowane)
szczegolnie z tym Krolem Mieczy - moze jemu tez zapadlas w pamiec jako wartosciowy potencjalny pracownik i dostaniesz te prace - karty dobre, byleby nie odzwierciedlily Twojego podejscia do przebiegu tej rozmowy.

Rozkład robiłam w spokoju i bez emocji tak od niechcenia nawet, tylko z ciekawości.

Edytowane przez Apokalipto
Napisano

Wróżba pozytywna. Dostaniesz tą robotę. 4 denary to zabezpieczenie materialne, a 9 pucharów ciepła posadka.

Napisano

Król mieczy jest chłodny ale zna się na tym co robi, wysoki przystojny jednocześnie z dużym dystansem.

Jak widział Ciebie? Masz duże umiejętności, które trzymasz w rękach i umiesz nimi gospodarować. Chociaż w negatywie ta karta może oznaczać, że byłaś spięta i trochę małomówna.

Efekt? 9 pucharów - w RW gość jest uśmiechnięty piękne żółte tło dużo tu radości :) ma za sobą puchary czyli to jest już jego :) myślę że się odezwą

Gość Daffne
Napisano

Jak w temacie.

Zapytałam kart jak ja to widziałam(1), jakie wrażenie wywarłam na pracodawcy(2), oraz o to czy zadzwonią.(3)

Widziałaś to jako rzeczową rozmowę o pracę,w ktorej wykazałaś się wiedzą i profesjonalizmem, pracodawca mógł ocenić CIebie,że byłaś mało ekspresyjna mocno stłumiona lub mało wylewna i taka zasadnicza, wg ostatniej karty zadzwonią do Ciebie bo wypadłaś mimo wszystko dobrze, powodzenia :-)

Gość Ezotynka
Napisano
4 denarów - wrażenie: ze jestes elastyczna i skłonna na wiele sie zgodzić, majaca szacunek do pracy ,pozytywnie nastawiona, dobrze zorganizowana.

9 pucharów - czy zadzwonią - moim zdaniem tak - 9 pucharów wskazuje na indywidualny sukces,poprawe finansową.

Lena, powaznie tak widzisz 4 monet w tym rozkladzie, czy Ci sie karty pomylily - pytam powaznie, bo moze ja blednie oceniam przekaz tej karty.

Napisano (edytowane)

wg Hajo Banzahafa "klucze do tarota"...." -praca- stabilizacja kosztem giętkości" :)

Odsyłam równięz do Doroty Marii Słowikowskiej "Sekrety Małych Arkanów Tarota " :)

Edytowane przez Lena75
Napisano

Oceniono Cię surowo ale sprawiedliwie. W ich oczach wypadłaś na osobę zamkniętą w sobie,niezbyt wylewną, zainteresowaną stroną materialną, ale jak już ktoś napisał - konkretną. Karta 9 Kielichów może wskazywać na umowę o pracę na określony czas - może staż czy okres próbny.

Gość Ezotynka
Napisano (edytowane)
wg Hajo Banzahafa "klucze do tarota"...." -praca- stabilizacja kosztem giętkości" :)

Odsyłam równięz do Doroty Marii Słowikowskiej "Sekrety Małych Arkanów Tarota " :)

no wlasnie - kosztem gietkosci....wiec to nie znaczy, ze byla postrzegana w sensie Rozmowczyni/Kandydatka, jako ta mozliwie "gietka".

ok, dzieki Lenka, chcialam tylko wiedziec skad takie Twoje spojrzenie na 4 monet, dzieki za info.

Trzymamy kciuki za kolezanki robote.

Edytowane przez Ezotynka
Napisano

szef król mieczy, oceniający intelektualista, wymagający, 4 denarów pokazałaś się jako osoba na której można polegać, taki pracownik któremu się ufa według mnie i traktuje pracę poważnie, dlatego myślę że dostaniesz pracę 9 pucharów, powitają Cię miło na pokładzie, tam chyba taka rodzinna atmosfera, wszyscy długo pracują, znają się.

Napisano

Zapadł Ci w pamięć szef jako ostry, wymagający, niespoufalający się mężczyzna, inteligentny, konkretny. Odezwą się i dzięki tej 9 kielichów można lepiej określić znaczenie 4 monet. Zrobiłaś wrażenie osoby dobrze przygotowanej, ze sporym zapleczem umiejętności, która jest zdeterminowana i ma dużo pomysłów, jest kreatywna, umie pomnażać pieniądze i przyszła zarabiać po prostu...więc pasujecie do siebie jako szef-pracownik :)

Napisano

karty ładne, chociaż mogłaś wydać się trochę skupiona na str.materialnej, u mnie na karcie postac trzyma pieniadze,jakby je chowa.

9 pucharów chyba jeszcze nigdy nie pokazała mi kontaktu,ale to nie jest zmartwieniem,osoba jest zadowolona. Może sama zadzwon, gdyby brak kontaktu się przedłuzal?

• Moderator
Napisano
Jak w temacie.

Moje wrażenie na temat tego faceta to faktycznie wypisz wymaluj król mieczy, dojrzały mężczyzna, na stanowisku raczej niezbyt wylewny pytał i mówił o konkretach, przystojny i w odczuciach "chłodny" facet (było ich 2 ale ten jeden zapadł mi w pamięć).

Wrażenie jakie wywarłam na pracodawcy było chyba całkiem niezłe, wyglądam mu na osobę ogarniętą, doświadczona i zorganizowaną.

Efekt finalny - jest szansa na to że się odezwą.

Król mieczy przystojny? Chyba odrobine bardziej niż diabeł, król mieczy/którowa mieczy to najmniej atrakcyjna persona jeśli o wygląd chodzi... widzi Ci się jegomość jako intelektualista, jako facet, z którym w komitywę nie wejdziesz...

4 denarów - to ktoś hmm pazerny, myślę że zbytnio akcentowałaś sferę finansową...

9 pucharów - to nie jest karta kontynuacji, raczej stagnacji, dobrze jest jak jest... nie zadzwonią moim zdaniem

Napisano

Przecież intelektualiści są atrakcyjni : < Wzorowy Król Mieczy to dla mnie Gregory House, niezwykle inteligentny, sarkastyczny, a przy tym na swój sposób uroczy.

large.jpg

Napisano

uważam, że na rozmowie wg tych kart poszło Ci dobrze. Konkretnie, rzeczowo, ale i na luzie.

Napisano

Nie wiem czy można to uznać za weryfikację ale kontaktu od nich nie było. Chyba że sie za jakiś czas odezwą to edytuję :)

Pracę "dostałam" w innej firmie (w poniedziałek mam podpisać umowę)

Napisano
a dawno temu to było?

Rozmowa była z tydzień temu.

• Maestro
Napisano (edytowane)
Król mieczy przystojny? Chyba odrobine bardziej niż diabeł, król mieczy/którowa mieczy to najmniej atrakcyjna persona jeśli o wygląd chodzi... widzi Ci się jegomość jako intelektualista, jako facet, z którym w komitywę nie wejdziesz...

4 denarów - to ktoś hmm pazerny, myślę że zbytnio akcentowałaś sferę finansową...

9 pucharów - to nie jest karta kontynuacji, raczej stagnacji, dobrze jest jak jest... nie zadzwonią moim zdaniem

Hmmm, ja często w Królowej Mieczy wychodzę....:lol:

Co do rozkładu to Ty widziałaś, że facet zna sie na tym co robi, jest inteligentny, pracodawca zaś okreslił Ciebie jako zamkniętą, mało wylewną, zaborczą, taką której za bardzo zalezy..czy sie odezwą, nie wiem, ale chyba nie wg mnie..chyba cos nowego bedzie..

Edytowane przez Inez2503