Gość Noa20 Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Podejrzewam, że mój może mieć chore nerki bo pije dużo i zdarza mu się popuścić. Po ostatniej wizycie weterynarz zasugerował badanie moczu, które zrobię w ciągu tygodnia. Pies ma chore nerki? Król buław, giermek kielichów, as mieczy/suma wieża Po dwóch pierwszych kartach powiedziałabym, że tak ale po Asie mieczy i wieży że nie. To chyba nie ten problem. Może być też tak, że ma jakieś zapalenie lub coś uciska na pęcherz ale nerki ma raczej zdrowe. Cytuj
Lena75 Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Podejrzewam ze moze chodzić o problemy z pechęrzem ( stan zapalny) ale nie o nerki... pomyslałam tez o sprawach zdrowotnych , przewlekłych które sie za nim ciągną, a z tego co pamietam nie miał łatwego zycia u poprzedniego własciciela. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 też jestem za tym, że to jednak nie nerki. Mam tutaj dwa pomysły na interpretację: 1 - król buław to wet, giermek pucharów Ty, as mieczy rozmowa i ucięcie sprawy; chyba psu nic nie jest poważnego 2 - karty mogły pokazać problem z narządem pojedynczym. Nie wiem, co masz na obrazkach, ale mogą dużo powiedzieć. Próbowałaś dać mu gorzkiej czekolady? Mojemu psu pomagała, gdy miał problem z kałem. Cytuj
Apokalipto Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Może mieć chore drogi moczowe (zapalenie). Ale jeśli w moczu nic nie znajdą rób mu morfologię. As mieczy mi pokazał kiedyś zastrzyk, może twój pies też coś takiego dostanie w ramach leczenia. (lub sama przemyc mu w kiełbasie jakis urosept i patrz czy działa) Cytuj
Gość Noa20 Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Tzn on ma pewien problem z odbytem (uchyłek, trudno mu się wypróżnić) i muszę mu dawać lekkostrawne rzeczy + zsiadłe mleko. W tym problemie o który pytam chodzi o to, że zdarza mu się siknąć zanim zdążę go wyprowadzić. Pierwszy weterynarz zasugerował, że może mieć rozregulowany układ wodny i stąd to sikanie, i żeby zrobić mu badanie moczu. Wpierw muszę skończyć dawać mu tabletki na ten uchyłek. W sumie karty mogły też pokazać, że problem z odbytem (król buław) może wpływać na pęcherz (giermek kieli). Z nerkami chyba faktycznie nic wspólnego to nie ma. Morfologię też od razu zrobię* Cytuj
Grahanka Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Nietrzymanie moczu można złagodzić przez zabieg operacyjny (as mieczy). Jego przypadłość może być spowodowana pourazowym uszkodzeniem kręgosłupa/ reumatologicznymi zmianami ( wynik/suma: wieża). Czy wiesz coś o tym, wyczuwasz skrzywienie/ zgrubienia/ deformacje kręgosłupa? Zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa mogą być spowodowane chorobami układu nerwowego, ale chyba znacznie częściej przyczyną nietrzymania moczu są zaburzenia w obrębie różnych odcinków dróg moczowych. Może inne pytanie: co jest przyczyną nietrzymania moczu u mojego psa? Pozdrawiam Cytuj
afercia Napisano 18 Lutego 2015 Napisano 18 Lutego 2015 Buławy kojarzą mi się z ogniem więc może jakieś zapalenie kielichy to woda więc układ moczowy wydalanie wody a as mieczy dla mnie to jakiś ucisk albo cewka moczowa/ moczowód - jakiś kanalik tak kojarzy mi się sam wygląd miecza dużo zdrówka dla pieska Cytuj
Gość Noa20 Napisano 19 Lutego 2015 Napisano 19 Lutego 2015 Może inne pytanie: co jest przyczyną nietrzymania moczu u mojego psa? Takie dokładnie pytanie już zadawałam kartom kilka dni temu i wyszło: 5mieczy, 3kielichy, 7mieczy, słońce -co zinterpretowałam wówczas jako "znaczenie terenu" . Jednak w ciągu ostatnich dni był dość osowiały co dało mi do myślenia, że może być chory. Jeśli chodzi o kręgosłup to skrzywień nie zauważyłam. Wprawdzie on w ogóle jest "nietypowej urody" - to husky mix, kręgosłup ma długi ale czy byłby on przyczyną? Zasugeruję weterynarzowi. Dziękuję za podsunięcie pomysłu:) Cytuj
pretoria Napisano 20 Lutego 2015 Napisano 20 Lutego 2015 Kurcze nie wiem. Mi się wydaje, że nie ma problemów z nerkami. Bardzo dużo pije?? No to dużo sika. Mój nieraz ma taki spust, że stać mi się odechciewa.... Cytuj
Gość Noa20 Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Dzięki Pretoria, na razie ok. Badania zrobię dopiero jutro bo sama jeszcze dochodzę do siebie i nie miałam sił biegać za moczem psa ostatnio Sikanie jakoś mu przeszło, odżył trochę. Ktoś zasugerował mi też, że hormony mogły mu buzować i stąd to popuszczanie, i że jak badania będą ok to żeby go wykastrować w celu uniknięcia takich numerów w przyszłości. No ale najpierw zobaczę co wyjdzie z badań. Cytuj
Grahanka Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 Co jest przyczyną nietrzymania moczu u mojego psa? 5mieczy, 3kielichy, 7mieczy, słońce Nieciekawe karty, obrazują jego przeszłe losy: ranienie z strony bliskiej osoby (5 mieczy), niezasłużoną krzywdę, jego wielką, platoniczną miłość do pana, która była niedoceniona. 3 kielichy to właśnie adopcja, a 7 mieczy - przeprowadzka, zmiana adresu. Przyczyna nietrzymania moczu u psa jest na podłożu psychicznym, trauma jaką przeszedł objawia się w jego lękach, nieufności i popuszczaniu. Najlepszym rodzajem terapii dla pieska jest słońce, czyli samouleczenie dzięki Twojej miłości. Teraz już będzie tylko lepiej :-) Pozdrawiam Cytuj
Gość Noa20 Napisano 27 Lutego 2015 Napisano 27 Lutego 2015 Weryfikacja: zrobiłam badania, nerki są zdrowe. Od tygodnia tez nie zdarza mu się sikać. Cytuj
Gość Noa20 Napisano 27 Lutego 2015 Napisano 27 Lutego 2015 Właśnie nie:/ Wetka podejrzewa, że to zwyczajne znaczenie terenu. Też sugerowała kastrację ale póki co nie będę go okaleczać, no chyba że problem powtórzy się w przyszłości. Cytuj
adivino Napisano 27 Lutego 2015 Napisano 27 Lutego 2015 No przy tym królu buław to faktycznie byłoby znaczenie terenu ;p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi