Skocz do zawartości

Wyjście na miacho (ZWERYFIKOWANY)

Arcan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżeli jutro dostanę przelew z pracy to wyjdę wieczorem na miacho, na jakiegoś browca

jak mi minie wyjście na miacho?

6 denarów, 3 denarów, król kijów

Chyba dostanę tę kasę...:) Wyjdę i spotkam jakiegoś króla kijów...zastanawiam się czy nie z pracy (król kijów+ 3 denarów). On mi zaproponuje piwo (6 denarów). I spędzimy wieczór razem

Chyba,że karty podkreślają,że moje myśli będą krążyły wokół pracy... ale tak czy siak jakiś król kijowy się przyplącze

Gość Daffne
Napisano

powinnaś pieniądze otrzymać i wybierzesz sie na piwko w towarzystwie jakiegoś przystojnego (a przynajmniej Tobie się podoba) mężczyzny :-)

Mam nadzieje,że nie wyszła CI życzeniówka...

• Maestro
Napisano

Nie będziesz sama, spotkasz znajomych, jakiś facet może Cię podrywać..

Napisano
jak mi minie wyjście na miacho?

6 denarów, 3 denarów, król kijów

Wyjdziesz na miasto ale będzie raczej bez ekscesów i wielkiego wydawania pieniędzy.

A piwkowanie nie będzie samotne oj nie ;)

Napisano

Spokojnie, do 17 jest czas (do tej godziny są przelewy robione).

Napisano

No wiesz, w sumie to pytanie przy takich okolicznościach było bez sensu, na zasadzie "jak jutro wygram w totka to wyjadę na Malibu. Jak mi minie czas na Malibu?"

Najpierw należało chyba zapytać, czy dostaniesz ten przelew;)

Może jednak wyjdź, karty są obiecujące :P

Gość Ezotynka
Napisano

pozwol komus postawic Ci to piwo (6 monet....)

Napisano

Nie mam ani złotówki... :/ Nie będę wychodzić na tzw. krzywy ryj i się prosić kogoś o browca... Dobre,że mam dżem i makaron:D nie umrę z głodu

Gość Ezotynka
Napisano

a kolega z pracy nie moze postawic Ci tego piwa? albo znajomi z pracy (3 monet)? jak wlozy sie do piwka lyzke dzemu, to byloby pycha:) pomysl kto moglby sie zjawic z tym piwem...moze trzeba inaczej skonstruowac pytanko - Czarownica ma za czesto racje;)

masz dostep do neta, to popracuj nad znalezieniem tego Krola bulaw...On browara, a Ty urocze towarzystwo (6 monet, 3 monet). ja tu widze piekna symbioze..

Napisano

Zastanawiam się, co wstrzymało tak właściwie...

Podsuma (wg Trini :D) w Pustelniku więc by się zgadzało...

Napisano

a czy jutro pójdę na miacho? (pisze tu, nie będę zakładać nowego wątku)

As mieczy, 10 den, paź den

nie ;( Chyba jutro też kasy nie będzie... As mnie odetnie

Gość Euterpe
Napisano

a może jednak dostaniesz ten przelew? :)

mnie tutaj ten as mieczy z 10 denarów skojarzył się z przepływem kasy drogą elektroniczną. Paziem denarów możesz być Ty - osoba na tej karcie trzyma monetę i jest zadowolona. Tym denarkiem może być również miacho.

• Maestro
Napisano

Oj pójdziesz, pójdziesz na miacho;))

Gość Ezotynka
Napisano

pytaj moze po polsku, to moze karty zrozumieja....na ciacho, na miesko, na miacho;)

wedlug mnie podsuma w pierwszym byla 8. Moc, a nie Pustelnik, a i z domu mozna zalatwic sobie piwo i nie tylko - jak sie ma neta, to wszystko mozna sobie zalatwic....ja tak robie od X lat.

a drugi rozklad tez nie wyglada bidnie:) ja tam widze jakas kaske.....:-)

jak Ty Trida wyliczylas tam Pustelnika, jaki systemik? :)

Napisano
a czy jutro pójdę na miacho? (pisze tu, nie będę zakładać nowego wątku)

As mieczy, 10 den, paź den

nie czuję tego... pazik ma mało pieniążków i ten as możliwe, że odcina...

Chociaż Eu fajnie zauważyła z tym połączeniem asa z 10 denkow, że to może być przelew...

Ciekawe ;>

jak Ty Trida wyliczylas tam Pustelnika, jaki systemik? :)

Tak :D mój własny, prywatny, łopatologiczny :D

Gość Ezotynka
Napisano

no dobrze Trida, niech bedzie Twoj autorski, ale podaj prosze przyklad, jak z 6 monet, 3 monet i Krola Bulaw wychodzi Ci Eremita?:) bo mnie sie widzi, ze sie pomylilas w liczeniu, ale o wlos:)

Napisano
podaj prosze przyklad, jak z 6 monet, 3 monet i Krola Bulaw wychodzi Ci Eremita?:)

Arcan, wybacz, że offtopuję :D

Ja nie zliczam dworskich.

6 + 3 = 9

9 z AW to Eremita :D

Tadam :D

Logika dziecka jest czasami najlepsza ;)

Napisano

As odcina cię od przelewu i zostaniesz na pozycji giermka. Właśnie w tym giermku kończącym rozkład nie widzę wyjścia.

• Maestro
Napisano
HB zlicza do Kieli i monet + 10, ja łopatologicznie zliczam.

A jeśli jednak nie jest to "moje" liczenie to tym lepiej :D mam poparcie w mądrzejszych głowach niż moja ;))))

Właśnie Hajo Banzhaf nie dodaje do kielichów i monet, ale Starowiejska:) Banzhaf dodaje "jak leci" i omija dworskie, a Starowiejska dodaje 10 do wymienionych dworów + każdej dworskiej przypisuje AW;)

Napisano

hahaha! Już wiem o co chodzi z Asem mieczy!

Przelew dostałam

Mimo to zastanawiam się czy wyjść, bo... dostałam miesiączki...I myślę, wyjść czy nie (As mieczy-myślenie)

Kuśwa, boje się,że jak wypije 2 piwa to będe dead

• Lubię to! 1
Napisano

Ok weryfka

faktycznie As mieczy+ 10 den to przelew

Jednak As mieczy odciął mnie od pomysłu wyjścia.. Mimo,że hajs był (paź den ma kasę, 10 den) to umysł (as mieczy) zdecydował się nie iść

As mieczy...ból? podczas miesiączki odczuwam taki ostry ból...ale może to nadinterpretacja:D

ale to było niespodziewane:D