agaMAJ Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Jutro moja Mała znowu ma wizytę u dentysty Jak będzie wyglądać ta wizyta? 7 buław--9 buław--5 buław Będzie się bronić, krzyczeć i nie da sobie nic zrobić? Rety te wizyty u dentysty to droga przez mękę. Mała nie ma Aspagera ale czesto tak się zachowuje. Totalna blokada, jak sie zaweźmie, że nie otworzy buzi to ani proźbą ani groźbą, nic. :(wstyd mi zawsze jak choroba a ma ułamane jedynki i musi miec je zrobione. Ja sobie muszę jakies prochy na uspokojenie wcześniej wziąć ;( Cytuj
pawel116 Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Widać, że będzie się mocno opierała i nie da sobie nic zrobić mimo usilnych starań - w rezultacie chyba poszukasz innego dentysty. 1 Cytuj
Czarownica Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Będzie się mocno opierać, a później będzie miała chwilę namysłu (może dentysta zapyta czy chce być ładna, czy na zawsze szczerbata;)) i wydaje mi się, że coś się uda wskórać, ale nie obejdzie się bez awantury... 1 Cytuj
agaMAJ Napisano 24 Lutego 2015 Autor Napisano 24 Lutego 2015 Oby jednak dała sobie zrobić. Pertraktujemy z nią już na różne sposoby. Ale dziś się zgadza, a u dentysty znowu bedzie cyrk ;( chociaż fakt, że wygrywa argument, że będą się z niej śmiać jak nie bedzie miała ładnych ząbków Cytuj
afercia Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Jak będzie wyglądać ta wizyta? 7 buław--9 buław--5 buław B Będzie bardzo bojowo nastawiona do dentysty. Będzie trochę przekomarzania się. Ta 9tka skojarzyła mi się z pogryzionym dentystą (sama tak raz zrobiłam jako dziecko więc takie rzeczy się zdarzają) albo karty pokazały ją - taką zmęczoną, poturbowaną i chyba w końcu stomatolog coś zrobi ale będzie miał mało czasu. Trzymam kciuki, żeby jednak Mała poszła tam z uśmiechem 1 Cytuj
Gość Noa20 Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 Opór będzie, napięcie, walka też. Z sumy jest słonko więc daruj sobie aga te prochy bo wizyta zakończy się pomyślnie i z gabinetu wyjdziecie z uśmiechem Cytuj
panna.marta Napisano 24 Lutego 2015 Napisano 24 Lutego 2015 będzie trochę się opierać, ale powinno pójść do przodu w sensie, że wizyta się odbędzie od początku do końca Cytuj
Gość Euterpe Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 Jak będzie wyglądać ta wizyta? 7 buław--9 buław--5 buław w 7 buław widziałabym pracę przy zębach (https://www.google.pl/search?q=7+bu%C5%82aw&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7XHtVKqJPIT8ULeDg6gB&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1448&bih=758&dpr=0.9#imgdii=_&imgrc=7domWsxS_On6OM%253A%3BcKc-viR3pArPZM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.tarotofcolor.com%252Funiversal_waite%252F28.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fdobrytarot.pl%252Fviewtopic.php%253Ff%253D33%2526t%253D224%3B233%3B400 - 6 buław niżej jako zęby, a osoba na karcie jako dentysta). W 9 buławach chyba ukazała się Twoja mała po zabiegu. W ostatniej karcie mogła ukazać się późniejsza rozmowa, drobna sprzeczka, przekomarzanie się itp. Dużo tutaj buław - albo Ty to tak bardzo przeżywasz, albo córka. Jedno z was jest bardzo naładowane. Jeżeli mogę coś doradzić. Może jakaś nagroda dla niej za odwagę? Gdy byłam mała (chyba wczesna podstawówka), bałam się jednego, błahego badania. Gdy było po wszystkim, matka kupiła mi mój ulubiony serek homogenizowany, który zjadłam po drodze Na dworze wtedy było ciepło (wiosna/lato). Od tamtej pory takie wizyty nie były już nieprzyjemne Cytuj
agaMAJ Napisano 25 Lutego 2015 Autor Napisano 25 Lutego 2015 Nic nie dała sobie zrobić, dałą taki popis histerii, że stomatolog zasugerowała, żeby następnym razem naszprycować ją przed wizytą środkiem uspokajającym. Wstydu się najadłam, a teraz musze grać matkę- terrorystkę. Cytuj
afercia Napisano 25 Lutego 2015 Napisano 25 Lutego 2015 A nie myślałaś nad zmianą stomatologa na jakiegoś bardziej pro dziecięcego? Z prywatnego doświadczenia mogę powiedzieć, że czasami lepiej jest zmienić, bo inne podejście czyni cuda Ja od gryzącego palce bachora stałam się zapaloną miłośniczką wizyt u dentysty. A mojego młodszego brata `poskromiła` żona mojego stomatologa (też zębolog) więc nawet nie na każdego krzykacza jedne metody ^^ Powodzenia z Młodą! Cytuj
agaMAJ Napisano 25 Lutego 2015 Autor Napisano 25 Lutego 2015 To właśnie był już ten bardzo Pro-dziecięcy stomatolog ;( Prywatnie, w miłym gabinecie itp. Tych na NFZ już nawet nie licze. Wczoraj były pertraktacje, więcej marchewki niż kija, ale to i tak nie dało nic. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi