Skocz do zawartości

zwrot pieniędzy (ZWERYFIKOWANY)

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłam przedmiot, który nie do końca spełnił moje oczekiwania.

Czy jeśli oddam ten przedmiot to odzyskam pieniądze?

7 buław, królowa buław, 2 buławy, król mieczy dołożyłam papieża V i księżyc XVIII

kiepsko to widzę, chyba więcej tu szarpaniny niż korzyści :(

Napisano

w prawach konsumenta masz to zagwarantowane, jednak sprzedawca będzie robić problemy. Musisz od wstępu zagrać bardzo formalnie - nie pytać, a stawiać przed faktem doonanym. Powinno się udać jeśli masz czas by się szarpać (nie wiem czy kwota jest tego warta).

Gość Euterpe
Napisano

Czy jeśli oddam ten przedmiot to odzyskam pieniądze? 7 buław, królowa buław, 2 buławy, król mieczy

wyciągałaś karty pod wpływem emocji?

W 7 buławach jest walka, głównie z samym sobą. W królowej buław chyba zadziałasz, ale dwie sąsiadujące karty hamują. To wygląda tak, jakbyś miała jeszcze nad tym porozmyślać. Król mieczy się odcina.

Zakładam, że zrezygnujesz z tego pomysłu. Tak jak Czarownica powiedziała:

(nie wiem czy kwota jest tego warta).
Napisano
Kupiłam przedmiot, który nie do końca spełnił moje oczekiwania.

Czy jeśli oddam ten przedmiot to odzyskam pieniądze?

7 buław, królowa buław, 2 buławy, król mieczy dołożyłam papieża V i księżyc XVIII

kiepsko to widzę, chyba więcej tu szarpaniny niż korzyści :(

Wydaje mi sie, ze sama nie masz ochoty na szarpanie sie ze sprzedawcą. Jesli pytasz o jedna z mozliwości to widac tu Twoje powstrzymywanie sie od działania, sama nie wiesz co zrobić. I raczej nie będziesz zadowolona w pełni.

Zapytałabym, jaki bedzie dla Ciebie finał tej sprawy (niezależnie od tego, czy oddasz przedmiot, czy nie)

Napisano (edytowane)

gra warta świeczki bardzo wysoka kwota, ale ta sprzedająca jest taka niemiła i kombinatorka, że chwilami mam dość szarpania się ;( póki co zadeklarowała, że ma oddać pieniążki jak odeślę tę rzecz, ale ona zażyczyła sobie za 3-4 dni.

Edytowane przez panna.marta
Napisano

Moim zdaniem odda, ale gdy powołasz się na wyższą instytucję np rzecznika praw konsumenckich (papież i król mieczy tak mi się kojarzy) :)

Powodzenia :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

weryfikacja - dostalam zwrot, 3 dni temu, ale z naszarapalam z ta babka- szkoda gadac. Zeby nie moja determinacja, to podejrzewam, ze inni by sobie odpuscili, ale kwota byla na prawde wysoka, poza tym nie znosze klamstwa i kretactwa.

• Lubię to! 1
Napisano

Teraz wpadłem na ten wątek.

Kolejna rzecz której nie rozumiem.

Mi Król Mieczy przepowiada stratę jeśli chodzi o sprawy materialne, czy brak/niedojście do pewnej transakcji. Sam Jóźwiak o tym gdzieś pisze.

Jeszcze na końcu ten Księżyc...

Otrzymałaś Marta 100% tego co wydałaś na tę rzecz? To gotówka, żywy cash? Czy przysłali Ci czek/czy coś takiego, który jest do zrealizowania za ileś tam dni?

Mi tu nic nie pasuje z tym co piszesz. Gdybym wcześniej trafił na ten wątek to powiedziałbym, że nie odzyskasz pieniedzy.

Tylko nie zrozum mnie tak, że jakieś złe intencje mam do Ciebie.