Gość Ezotynka Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 (edytowane) Na poczatek dobrze zapytac nowy nabytek (obecnie moja talia nr 4 nie liczac tych, ktore sie zuzyly) jak bedzie ukladala sie wspolpraca i oto to, co po rozpakowaniu i pierwszym potasowaniu odpowiedzialy mi w tym temacie karty (Tarot Inicjacyjny Zlotego Brzasku, ale mozliwe, ze zle przetlumaczylam..) wersja Deluxe, cokolwiek to znaczy;) 1. Czego zamierzasz mnie nauczyc? 10 kielichow dziesiatka kojarzy sie mi z pelnia, tu akurat kielichy, wiec to taki zbior cieplych uczuc jak dla mnie - rozpoznawania ich barw, wielorakosci odczuc, poslugiwania sie duzym wachlarzem interpretacyjnym i pozytywnego, cieplego nastawienia - otwartego serca. 2. Co powinnam zrobic, na co uwazac? 5 bulaw to sie mi skojarzylo jako przestroga przed mieszaniem energii. 3. Jaka bedzie nasza wspolpraca? VIII. Moc mysle, ze lepszej karty niemal nie moglabym sobie w tym miejscu zyczyc - jesli tylko bede bardzo chciala, to bedzie Moc;) Co sadzicie, dobre karty na takie zagadnienie, czy cos niepokojacego jest w tym rozkladzie? Edytowane 2 Marca 2015 przez Ezotynka literowki Cytuj
Lena75 Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 1. Czego zamierzasz mnie nauczyc? 10 kielichow Mnie sie skojarzyło ze beda swojego rodzaju "dopełnieniem".Dadza komfort emocjonalny i głeboka harmonie. 2. Co powinnam zrobic, na co uwazac? 5 bulaw Poskromic ambicje , aby Twoje mistrzostwo nie przekształciło sie w przechwalanie. 3. Jaka bedzie nasza wspolpraca? VIII. Moc Dacie czadu ... Odnajdiesz w tych kartach równowage miedzy instynktem a rozumem . Cytuj
Moderator Arbogast Napisano 2 Marca 2015 Moderator Napisano 2 Marca 2015 10 kielichów to pełnia doznań, więc da Ci pełne spojrzenie na karty, takie pełne czucie tych kart 5 buław to karta chaosu, uważaj właśnie na pomieszanie energii, ale też i znaczeń (może na tej talii będą one inaczej wyrażone) karta siły - karta mówi o dobrej współpracy, silnym czuciu i mocnym przekazie Cytuj
Gość Ezotynka Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 a zebys wiedzial Arbogast - Krol to Ksiaze....jakis obled;) Cytuj
Lena75 Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 Ja mam tak z Thotem...gdzie Paz to księzniczka, Rycerz to Ksiąze a Król to rycerz:P Cytuj
Gość Ezotynka Napisano 2 Marca 2015 Napisano 2 Marca 2015 kto to wymyslil;) trzeba sie przestawic (czesciowo), bo reszta talii u mnie juz "w standardzie";) ale nie narzekam - bardzo sympatyczna talia;) Cytuj
Gość Ezotynka Napisano 3 Marca 2015 Napisano 3 Marca 2015 Arbogast, jeszcze raz Dziekuje za te uwage o pomieszaniu znaczen, a co za tym idzie energii, jak mnie sie to skojarzylo - 5 kijow pokazala to genialnie, ale bez Twojej uwagi trwalo by pewno dluzej to moje "oswiecenie" w tej kwestii..i tez Dzieki Wielkie Lena za wypisanie mi tej hierarchi - wzielam kolejny raz w rece ksiazeczke dolaczona do talii i faktycznie dokladnie takie nazewnictwo i kolejnosc, jak w Twojej talii:) no coz, to pikus - dopoki Moc jest 8. Arkanem, a Sprawiedliwosc 11., a przynajmniej jak na moje rozumowanie, nie powinno byc odwrotnie, to moga byc Ksiezniczki i Ksiazeta, choc dziwi mnie, ze w tej talii odpowiednik Krola kielichow (Rycerz kielichow) wyglada na wyraznie mlodszego od odpowiednika Rycerza kielichow (czyli Ksiaze kielichow), ale widac Ci drudzy maja ciezsza robote, to i sie przedwczesnie zestarzeli;) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Marca 2015 Maestro Napisano 3 Marca 2015 1. Czego zamierzasz mnie nauczyc? 10 kielichow talia ta sprawi, ze odnajdziesz w sobie pokłady uczuć, o jakie siebie nawet nie podejrzewałaś 2. Co powinnam zrobic, na co uwazac? 5 bulaw uważaj na to, żeby za dużo nie kłaść, uważać też na ludzi, którzy będą o wróżby prosić.. 3. Jaka bedzie nasza wspolpraca? VIII. Moc dasz radę, zyskasz siły i energię do dalszego życia i przede wszystkim wiarę w siebie Cytuj
Lena75 Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Arbogast, jeszcze raz Dziekuje za te uwage o pomieszaniu znaczen, a co za tym idzie energii, jak mnie sie to skojarzylo - 5 kijow pokazala to genialnie, ale bez Twojej uwagi trwalo by pewno dluzej to moje "oswiecenie" w tej kwestii..i tez Dzieki Wielkie Lena za wypisanie mi tej hierarchi - wzielam kolejny raz w rece ksiazeczke dolaczona do talii i faktycznie dokladnie takie nazewnictwo i kolejnosc, jak w Twojej talii:) no coz, to pikus - dopoki Moc jest 8. Arkanem, a Sprawiedliwosc 11., a przynajmniej jak na moje rozumowanie, nie powinno byc odwrotnie, to moga byc Ksiezniczki i Ksiazeta, choc dziwi mnie, ze w tej talii odpowiednik Krola kielichow (Rycerz kielichow) wyglada na wyraznie mlodszego od odpowiednika Rycerza kielichow (czyli Ksiaze kielichow), ale widac Ci drudzy maja ciezsza robote, to i sie przedwczesnie zestarzeli;) No nie wiem jak u Ciebie...ale u mnie we wszystkich taliach jakie mam Moc to XI a Sprawiedliwosc to VIII ...uff..tyle dobrze Cytuj
Gość Ezotynka Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 jak ktos lubi Numerologie, to nie umie sie z tym pogodzic;) ale moze jedynie tylko ja tak to widze....:-) jesli jest tak z Twoimi taliami, jak piszesz - nie zaczelas, lub nie korzystalas z "klasycznej" (Waite)? jestes poczatkujaca, zgadza sie? jakie masz talie jesli mozna spytac? Cytuj
Lena75 Napisano 4 Marca 2015 Napisano 4 Marca 2015 Zaczełam tarotem A Chrzanowskiej dla poczatkujacych....potem siegnełam po Tarot Anielski D. Virtue ... w tej chwili pracuję na Tarot Draconis oraz na Tarot Thota ( który trafił do mnie calkiem niechcacy) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi