Skocz do zawartości

nowa talia

Gość Ezotynka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ezotynka
Napisano (edytowane)

Na poczatek dobrze zapytac nowy nabytek (obecnie moja talia nr 4 nie liczac tych, ktore sie zuzyly) jak bedzie ukladala sie wspolpraca i oto to, co po rozpakowaniu i pierwszym potasowaniu odpowiedzialy mi w tym temacie karty (Tarot Inicjacyjny Zlotego Brzasku, ale mozliwe, ze zle przetlumaczylam..) wersja Deluxe, cokolwiek to znaczy;)

1. Czego zamierzasz mnie nauczyc? 10 kielichow

dziesiatka kojarzy sie mi z pelnia, tu akurat kielichy, wiec to taki zbior cieplych uczuc jak dla mnie - rozpoznawania ich barw, wielorakosci odczuc, poslugiwania sie duzym wachlarzem interpretacyjnym i pozytywnego, cieplego nastawienia - otwartego serca.

2. Co powinnam zrobic, na co uwazac? 5 bulaw

to sie mi skojarzylo jako przestroga przed mieszaniem energii.

3. Jaka bedzie nasza wspolpraca? VIII. Moc

mysle, ze lepszej karty niemal nie moglabym sobie w tym miejscu zyczyc - jesli tylko bede bardzo chciala, to bedzie Moc;)

Co sadzicie, dobre karty na takie zagadnienie, czy cos niepokojacego jest w tym rozkladzie?

Edytowane przez Ezotynka
literowki
Napisano

Mnie sie skojarzyło ze beda swojego rodzaju "dopełnieniem".Dadza komfort emocjonalny i głeboka harmonie.

Poskromic ambicje , aby Twoje mistrzostwo nie przekształciło sie w przechwalanie.

Dacie czadu ...:) Odnajdiesz w tych kartach równowage miedzy instynktem a rozumem .

• Moderator
Napisano

10 kielichów to pełnia doznań, więc da Ci pełne spojrzenie na karty, takie pełne czucie tych kart

5 buław to karta chaosu, uważaj właśnie na pomieszanie energii, ale też i znaczeń (może na tej talii będą one inaczej wyrażone)

karta siły - karta mówi o dobrej współpracy, silnym czuciu i mocnym przekazie

Gość Ezotynka
Napisano

a zebys wiedzial Arbogast - Krol to Ksiaze....jakis obled;)

Napisano

Ja mam tak z Thotem...gdzie Paz to księzniczka, Rycerz to Ksiąze a Król to rycerz:P

Gość Ezotynka
Napisano

kto to wymyslil;) trzeba sie przestawic (czesciowo), bo reszta talii u mnie juz "w standardzie";) ale nie narzekam - bardzo sympatyczna talia;)

Gość Ezotynka
Napisano

Arbogast, jeszcze raz Dziekuje za te uwage o pomieszaniu znaczen, a co za tym idzie energii, jak mnie sie to skojarzylo - 5 kijow pokazala to genialnie, ale bez Twojej uwagi trwalo by pewno dluzej to moje "oswiecenie" w tej kwestii..i tez Dzieki Wielkie Lena za wypisanie mi tej hierarchi - wzielam kolejny raz w rece ksiazeczke dolaczona do talii i faktycznie dokladnie takie nazewnictwo i kolejnosc, jak w Twojej talii:)

no coz, to pikus - dopoki Moc jest 8. Arkanem, a Sprawiedliwosc 11., a przynajmniej jak na moje rozumowanie, nie powinno byc odwrotnie, to moga byc Ksiezniczki i Ksiazeta, choc dziwi mnie, ze w tej talii odpowiednik Krola kielichow (Rycerz kielichow) wyglada na wyraznie mlodszego od odpowiednika Rycerza kielichow (czyli Ksiaze kielichow), ale widac Ci drudzy maja ciezsza robote, to i sie przedwczesnie zestarzeli;)

• Maestro
Napisano

talia ta sprawi, ze odnajdziesz w sobie pokłady uczuć, o jakie siebie nawet nie podejrzewałaś

uważaj na to, żeby za dużo nie kłaść, uważać też na ludzi, którzy będą o wróżby prosić..

dasz radę, zyskasz siły i energię do dalszego życia i przede wszystkim wiarę w siebie

Napisano
Arbogast, jeszcze raz Dziekuje za te uwage o pomieszaniu znaczen, a co za tym idzie energii, jak mnie sie to skojarzylo - 5 kijow pokazala to genialnie, ale bez Twojej uwagi trwalo by pewno dluzej to moje "oswiecenie" w tej kwestii..i tez Dzieki Wielkie Lena za wypisanie mi tej hierarchi - wzielam kolejny raz w rece ksiazeczke dolaczona do talii i faktycznie dokladnie takie nazewnictwo i kolejnosc, jak w Twojej talii:)

no coz, to pikus - dopoki Moc jest 8. Arkanem, a Sprawiedliwosc 11., a przynajmniej jak na moje rozumowanie, nie powinno byc odwrotnie, to moga byc Ksiezniczki i Ksiazeta, choc dziwi mnie, ze w tej talii odpowiednik Krola kielichow (Rycerz kielichow) wyglada na wyraznie mlodszego od odpowiednika Rycerza kielichow (czyli Ksiaze kielichow), ale widac Ci drudzy maja ciezsza robote, to i sie przedwczesnie zestarzeli;)

No nie wiem jak u Ciebie...ale u mnie we wszystkich taliach jakie mam Moc to XI a Sprawiedliwosc to VIII ...uff..tyle dobrze :)

Gość Ezotynka
Napisano

jak ktos lubi Numerologie, to nie umie sie z tym pogodzic;) ale moze jedynie tylko ja tak to widze....:-)

jesli jest tak z Twoimi taliami, jak piszesz - nie zaczelas, lub nie korzystalas z "klasycznej" (Waite)?

jestes poczatkujaca, zgadza sie? jakie masz talie jesli mozna spytac? :)

Napisano

Zaczełam tarotem A Chrzanowskiej dla poczatkujacych....potem siegnełam po Tarot Anielski D. Virtue ... w tej chwili pracuję na Tarot Draconis oraz na Tarot Thota ( który trafił do mnie calkiem niechcacy) :)