babajaga33 Napisano 11 Marca 2015 Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Witam, chciałabym zmienić stanowisko w pracy, ale mam pewne obawy, czy mi to wyjdzie i czy będzie to z korzyscia dla mnie. Postawiłam rozkład Decyzja wg H. Banzhafa, oto jakie wyszły karty: Karty 1,3,5 - co będzie sie działo jesli pytający zrealizuje swoje zamierzenia 3-Wieża 1-Rycerz kielichów 5-Koło Fortuny Karty 2,4,6 - co przemawia przeciwko działaniu 4-5 kielichów 2-Śmierć 6- Świat Wynik: 7- 3 denary Wg mnie patrzac na 3 karty na dole cos zablokuje mi dostep do tego awansu, ale Koło na górze plus 3 denary może świadczyć, że bedzie. Patrząc na karty 5 i 6 czyli Koło i Wszechswiat będzie na pewno chociaz z pewnymi przeszkodami. Co Wy na to? Edytowane 12 Marca 2015 przez Czarownica łączenie Cytuj
Czarownica Napisano 11 Marca 2015 Napisano 11 Marca 2015 Wątek połączony, luz. A napisz proszę co oznaczają poszczególne pozycje w rozkładzie HB Decyzja, bo nie każdy zna na pamięć. A opcja edycji jest dostępna dopiero od 10 postów, stąd nie zobaczyłaś jej. Cytuj
Davisa Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Witam, chciałabym zmienić stanowisko w pracy, ale mam pewne obawy, czy mi to wyjdzie i czy będzie to z korzyscia dla mnie.Postawiłam rozkład Decyzja wg H. Banzhafa, oto jakie wyszły karty: 3-Wieża 1-Rycerz kielichów 5-Koło Fortuny 7- 3 denary 4-5 kielichów 2-Śmierć 6- Świat Wg mnie patrzac na 3 karty na dole cos zablokuje mi dostep do tego awansu, ale Koło na górze plus 3 denary może świadczyć, że będzie. Patrząc na karty 5 i 6 czyli Koło i Wszechswiat będzie na pewno chociaz z pewnymi przeszkodami. Co Wy na to? Uważam, że zmienisz stanowisko i nie do końca będzie to zależne wyłącznie od Ciebie - po prostu tak się sprawy potoczą, że zmiana będzie nieunikniona. Karta Świat w tym rozkładzie jest priorytetowa, tak samo ważna jest karta Koła, bo ona jest na drodze naszego przeznaczenia. Zawsze, kiedy Świat pojawia się w rozkładzie, powinno się pójść drogą, na której ona leży. Reasumując: na Twoim miejscu zostałabym na obecnym stanowisku - o ile to możliwe. Jeśli zostaniesz, to i tak czekają Cię spore zmiany. Tak sobie pomyślałam, że karty radzą tu, abyś nie podejmowała żadnych decyzji samodzielnie, los Tobą pokieruje:-) A można wiedzieć, jaka jest Twoja sytuacja w pracy obecnie? Bo wygląda na to, że za dobrze to Ci nie jest.. 1 Cytuj
Trida Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Jak na moje skromne oko uważam, ze żadna z dwóch opcji nie jest dla Ciebie wybitnie korzystna... Widać, ze się męczysz a zmiana stanowiska będzie 'pomocą doraźną'. 1 Cytuj
babajaga33 Napisano 12 Marca 2015 Autor Napisano 12 Marca 2015 Sytuacja wygląda tak, że nie lubię tego, co robię więc masz rację:-) Poza tym to, co napisałaś daje dużo do myślenia, bo sytuacja wygląda tak, że powstaje nowy oddział mojej pracy i mam możliwość przejść tam na wyższe stanowisko. Decyzję tę jednak musi zaakceptować dyrektorka, z którą mówiąc oględnie nie mam dobrych stosunków. Kombinuję więc, czy po prostu przejść na swoje stare stanowisko i w nowym otoczeniu powalczyć o awans. Z kart ta druga opcja wypada lepiej:-) Cytuj
Davisa Napisano 12 Marca 2015 Napisano 12 Marca 2015 Zdecydowanie lepiej, tym bardziej, że karty pokazują, co się wydarzy chronologicznie - początek kiepski, ale ostatnią kartą jest Świat. Cytuj
babajaga33 Napisano 25 Sierpnia 2015 Autor Napisano 25 Sierpnia 2015 Witam. Post dołączyłam w marcu a dopiero teraz weryfikacja. Karty jednak się nie mylą a wasze interpretacje były trafione w dziesiątkę. Moja sytuacja wygląda tak, że zmienię miejsce pracy i to nawet nie kosztowało mnie dużo wysiłku, po prostu przeniosę się bliżej mojego miejsca zamieszkania ale awansu nie dostanę. A ja jednak miałam na to nadzieję. Teraz oczekuję jak potoczą się moje sprawy w moim nowym miejscu pracy. Czy dzięki zmianie środowiska z czystą kartą uda mi się zmienić stanowisko? Zrobię na to rozkład:-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi