kasiulinek87 Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Jakim efektem zakończy się dla mnie zalatwianie tej sprawy w US? slonce 3 kieli 8 mieczy giermek kieli Juz tłumacze o co chodzi. Złożyłam wczoraj pit 39 (składa się gdy sie sprzeda jakas nieruchomość) sprzedalam tę kawalerke co dostaslam w spadku, przed uplywem 5 lat, wiec obowiazywalaby mnie podatek od wzbogacenia się, ale ze kupilam drugie mieszkanie, czyli wydatkowalam te zarobione pieniadze na cele mieszkaniowe, to jestem zwolniona z podatku rzecz jasna. Nowe mieszkanie bylo duzo drozsze od tego które sprzedalam, brakującą kwotę dołożył mi dziadek, zgłosiłam oczywiście darowiznę w Urzedzie Skarbowym... aleeee... jak zaniosłam ten druczek w zeszlym roku o darowiznie od dziadka i babci, to nie wzielam kopii dla siebie, zorientowalam sie w ostatniej chwili zeby to skserowac na miejscu, ale babka przy okienku juz mi to wziela z reki i przybila pieczatke, (spieszyla sie bo bylo przed 16) i powiedziala, ze nie musze miec, ze wszystko jest ok. no i teraz sie martwie, tzn od razu sie martwilam, ze a noż jak zgubią to bede miala problem, a wiadomo, że róznie bywa z Urzedami, powinnam miec kopie przez 5 lat... Czlowiek jest kurde uczciwy, wszytsko zglasza jak nalezy, a potem sie jeszcze martwi czy ujki czegos nie wymysla... no i chodze zestresowana... ja to sie dziwie ludziom, ktorzy maja jakies długi itp, ze mogą spać w nocy. ja to bym zeszla na serce wiecie wszystkiego dopełniłam, wszystko jak należy zrobiłam, ale tego jednego potwierdzenia nie mam, że złoszyłam ten druk darowizny. swoja drogą chory kraj, że człowiek musi się tłumaczyc, że pieniądze dostał od rodziny. bo inaczej by podatek od tego również musiał płacic ;/ Patrząc na karty to powinno byc ok, moze te 8 mieczy to moje lęki??? Cytuj
Gość Daffne Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Wszystko pójdzie gładko i sprawnie, 8 mieczy może wskazywać, że będzie trzeba troszkę poczekać na swoją kolejkę, poza tym będziesz troszkę niepewna, ale uda się załatwić wszystko jak należy. Cytuj
Grahanka Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Dobrze się rozliczyłaś i możesz być spokojna. 8 mieczy pokazuje Twoje negatywne myślenie. Wszystko jest ok. :-) Cytuj
Czarownica Napisano 17 Marca 2015 Napisano 17 Marca 2015 Wszystko będzie ok, karty pokazały Twój stres niepotrzebny i niepewność związaną z patową sytuacją (8 mieczy), jednak problemów żadnych mieć nie będziesz;) Wyluzuj Cytuj
Trida Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 Jakim efektem zakończy się dla mnie zalatwianie tej sprawy w US?slonce 3 kieli 8 mieczy giermek kieli Wszystko bd ok ale będziesz musiała jeszcze z dwa trzy razy tam pójść i coś donieść wg mnie co będzie Cię stresowało ale ogólnie będzie dobrze Cytuj
adivino Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 Niepotrzebnie się martwisz, wszystko od początku jest "skazane" na pozytywne zakończenie sprawy, chociaż Ty o tym nie wiesz, i taki też będzie efekt. Nie masz się czego bać Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi