Skocz do zawartości

mama, babcie, siostra i kot rodzacy zyrafe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Dzisiaj, w dzien rownonocy, mialam dosc dlugi i rzadki sen.

Snilo mi sie, ze weszlam do jakiegos pomieszczenia, domu, ale nie mialam wrazenia ze to moj dom. Byly tam siostra, mama i obie Jbabcie, ktore cos gotowaly. Okazalo sie, ze lepily pierogi a ja z niezrozumialych przyczyn wscieklam sie, ze nie zostawily niczego dla mnie i przeklelam, co oczywiscie spowodowalo zazenowanie na ich twarzach i karcacy wzrok mojej matki. Odpowiedzialy mi, ze mam sie nie martwic, bo jedzenie jest mnostwo i faktycznie bylo - nalepily tych pierogow wrecz absurdalna ilosc. Nie bardzo wiedzialam dlaczego tak nerwowo zareagowalam i bylo mi wstyd.

Potem moja mama rozmawiala z moja siostra, ktora jest starsza ode mnie i w realnym zyciu skonczyla uniwersytet(ja rzucilam)ale mama rozmawiala z nia o tym, ze musi pozdawac wszystkie egzaminy i musi zrobic to stopniowo, a nie zostawic sobie wszystie na raz i miec codziennie po ciezkim egzaminie(powiem szczerze, ze to bardziej brzmi jak ja-to ja mam okresy totalnej depresji i nic nie robienia na zmiane z hiperaktywnoscia, kiedy robie wszystko na raz). Mama tlumaczyla jej, ze musi rozwazniej planowac swoj czas. Ta czesc snu wydaje mi sie jasna - mam wrazenie ze rady mojej mamy sa radami do mnie tak naprawde.

Ostatnia czesc snu byla najdziwniejsza. Zobaczylam duza, czarna , puszysta kotke i zdalam sobie sprawe z tego, ze jest ciezarna. ALe wiedzialam, ze ta ciaza jest bardzo dlugo przenoszona i wiedzialam, ze to jest dla niej bardzo niebezpieczne, bylam pewna, ze urodzi martwe kocieta. Wtedy zobaczylam, ze jej brzuch sie rusza, wyciekl z niej bialy plyn(prawdopodobnie sperma)i zaczal sie porod, ale koktka nie zaczela rodzic kotow, tylko zyrafe. Zastanawialam sie jak takie male kocie da sobie rade z urodzeniem zyrafy , wiec pomoglam jej przy tym porodzie.

Nie spieszy mi sie do zostania mama, ale czy to moja natura juz wzywa powoli? jak to interpretowac?

Moge prosic o pomoc? mam naprawde ciezki okres za soba.

Napisano

Początek może zwracać uwagę na panowanie nad emocjami, gdyż łatwo wyrządzić szkodę nieopatrznym słowem, albo po prostu narazić swój wizerunek w oczach innych.

Rozmowa o egzaminach nie musi oznaczać nauki w szkole. Może chodzić także o jakieś życiowe lekcje, które twoja siostra ma do przerobienia. Może też faktycznie niby te rada dla siostry są także dyskretnie wymierzone w Ciebie skoro tak to odebrałaś. Co do kotów najczęściej w moim doświadczeniu oznaczają jakieś oszustwa, kogoś fałszywego. Tutaj ten kot jest w trakcie porodu, więc powołania do życia czegoś nowego, może nowy plan, nowy pomysł. Jednak jest pewna nieprawidłowość to co się pojawia nie jest zgodne z oczekiwaniami. Być może twoja ingerencja pokrzyżuje czyjeś plany i to na twoją korzyść. Co się odwlecze (przenoszona ciąża) wyjdzie Ci na lepsze.