foronemoment Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 Witam, bardzo proszę o pomoc w interpretacji rozkładu: 1- Relacje łączące partnerów – rycerz mieczy Rycerz mieczy... i nie mam pojęcia jak go zinterpretować do znaczenia łączących nas relacji. Nosz kurde. Pojawił się, namieszał i zniknął lekko. Wiem że jeśli się odezwę, to dostanę odpowiedź. I tak to rozumieć? Pojawiamy się i znikamy, ot, luźna znajomość. 2- Sytuacja w związku w chwili obecnej – eremita odwrócony Stagnacja i zastój. Ani w przód, ani w tył. Ochłodzenie w kontaktach, czas na przemyślenia co dalej i czy ma to sens. Ostrożność w działaniu? Raczej czeka na mój ruch, niż samodzielne podejmowanie działań? 3- Czego można się spodziewać się ze strony partnera - giermek pentakli Będzie próbował w jakiś sposób wykorzystać mnie, naciągnąć na kasę?? Traktuje mnie przedmiotowo, jednorazowy seks i do widzenie? 4- Najkorzystniejsza postawa jaka powinna przyjąć osoba pytająca – głupiec Bawić się, korzystać z życia i okazji, nie myśleć zbyt dużo, dać się ponieść fali. Otworzyć się na ludzi, bo być może tuż za rogiem czeka ktoś inny. 5- Rezultat możliwy do osiągnięcia – rycerz buław odwrócony „Coś dotyczącego podróży lub podróżników przyniesie rozczarowanie” - Nie da się ukryć że spotkanie z Panem wiąże się z podróżą. Od dawna oczekiwaną, która niebawem ma się zrealizować. Albo kłócić się będziemy bardzo, albo kochać mocno. Chociaż tutaj bardziej widzę rozpad absolutny, wzajemne rozczarowanie, niechęć do siebie nawzajem. Czy możecie pomóc mi w interpretacji? Jestem bardzo początkująca. Dziękuję bardzo. Cytuj
Czarownica Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 Zgodnie z regulaminem działu dodaj jeszcze opis sytuacji. Rozumiem, że nie jesteście razem, tylko kogoś tam poznałaś i na coś liczysz, a jest impas? Cytuj
Gość loveby Napisano 22 Marca 2015 Napisano 22 Marca 2015 1- Relacje łączące partnerów – rycerz mieczy Z mojego punktu widzenia chodzi o zbytnie opanowanie emocji oraz przekombinowane gierki między wami. Brak szczerości ? 2- Sytuacja w związku w chwili obecnej – eremita odwrócony Wynika też z pierwszej karty, brak konkretów z obu stron, brak ruchu 3- Czego można się spodziewać się ze strony partnera - giermek pentakli Chyba chodzi o to, że pan M jest opanowany i jego rozum przewyższa serce 4- Najkorzystniejsza postawa jaka powinna przyjąć osoba pytająca – głupiec Może powinnaś lekko rozluźnić "spięcie" między wami i nie oczekiwać wiele, podejść do niego jak do kumpla 5- Rezultat możliwy do osiągnięcia – rycerz buław odwrócony Tutaj widać raczej ryzyko, iż pan M się wystraszy. Ogółem nie widzę tej relacji w pozytywie Cytuj
foronemoment Napisano 22 Marca 2015 Autor Napisano 22 Marca 2015 Tak, dokładnie tak jest. Ktoś poznany w realnym świecie, ze względu na odległość miedzy nami znajomość kontynuowana wirtualnie, dość intensywnie. Coś zawisło ostatnio. On jakby się wycofuje. Inicjatywy raczej nie przejawia, ale zawsze odpowiada na moją próbę kontaktu. Zaskoczona jestem bo w zasadzie stało się to z dnia na dzień. Zgodnie z regulaminem działu dodaj jeszcze opis sytuacji. Rozumiem, że nie jesteście razem, tylko kogoś tam poznałaś i na coś liczysz, a jest impas? Cytuj
Czarownica Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 1- Relacje łączące partnerów – rycerz mieczy - szybka znajomość, mieczowy wskazuje też na internet właśnie. Urywana akcja, niejasna atmosfera. Znajomość prowadzona zrywami, nic poważnego. 2- Sytuacja w związku w chwili obecnej – eremita odwrócony - no związku nie ma 3- Czego można się spodziewać się ze strony partnera - giermek pentakli - poprawnego koleżeńsko zachowania. Nie da z siebie nic więcej w Twoją stronę 4- Najkorzystniejsza postawa jaka powinna przyjąć osoba pytająca – głupiec - traktować tę znajomość lekko, niezobowiązująco, wyluzować się 5- Rezultat możliwy do osiągnięcia – rycerz buław odwrócony - z tym Panem nic nie będzie, raczej odwróć swoją uwagę od niego, bo rezultat jest taki, że albo Ty stracisz zapał albo to Pan się na Ciebie wypnie. Więc chyba jednak lepiej nie zabiegać tylko po to, by dostać "w twarz" drugą opcją 1 Cytuj
Gość SooYoung Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 Ryc mieczy pokazuje też internet i tego typu kontakt, oraz to ze dzieli was odległość. W chwili obecnej pan jest zajęty swoimi sprawami, zapewne zawodowymi, skupił się na swoim świecie, nie w głowie mu uczucia, po tych kartach nie widać tam innej kobiety Dać mu chwilę oddechu, nie dopytywać, nie gonić nie drążyć tematu, jak zakończy swoje sprawy to się prawdopodobnie zacznie rozmawiać. Kontakt podtrzymuje, odpisuje, chce rozmawiać ale widać ze oczekujesz fajerwerków emocjonalnych a to nie ten typ. Zapewne przy spotkaniu okazałby uczucia ale przez internet nie widzi takiej potrzeby bo ile można pisać skoro nie można dotknąć. Pan stawia na realny kontakt a nie na wirtualny a ty to odczuwasz jako jego odsuniecie się. Myślę ze przy kolejnym spotkani wrócą emocje i okaże się że niepotrzebnie się zamartwiasz. Co powinnaś robić - być radosną, zabawną w rozmowie, a nie zamęczać go swoimi obawami bo go do siebie zniechęcisz On rozmowy z Tobą traktuje jako czas wytchnienia od sprawy którymi się zajmuje więc chcę waszą rozmowę mile wspominać Rezultat możliwy -> podróż i spotkanie a skoro piszesz ze niebawem masz jechać/czy on ma przyjechać to szkoda czasu na nerwy, dociekanie co tam się dzieje, a przeznacz ten czas oczekiwania na miłe z Panem rozmowy W swojej interpretacji piszesz o rozpadzie, skoro tak się nastawiasz to możesz to przyciągnąć i sama sobie zepsujesz związek przez negatywne myślenie. Wiesz ludzie się kłócą, ale jechać do siebie po to żeby na spotkaniu wyjaśniać czemu nie pisał tyle ile Ty chcesz i znowu się pokłócić to każdego by zmęczyło. Powody dla których nie pisze mogą być poważne, ale może nie chce Cię tym martwic albo to ten typ że sam chce załatwić swoje sprawy bo nie lubi mówić o słabościach. Możliwe że wyjaśni Ci to się na spotkaniu i wszystko dobrze się skończy. Więcej optymizmu. Pozdrawiam Cytuj
Gość grimmoire Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 odwracać czy nie odwracać... ;] 1- Relacje łączące partnerów – rycerz mieczy tu się zgadzam, od kontaktu do kontaktu 2- Sytuacja w związku w chwili obecnej – eremita odwrócony odsunięcie, osamotnienie, czas odłożenia na później 3- Czego można się spodziewać się ze strony partnera - giermek pentakli coś zaoferuje, może gdzieś zaprosi, ale bez dużych deklaracji, dla niego to początek początku 4- Najkorzystniejsza postawa jaka powinna przyjąć osoba pytająca – głupiec podejść lekko, na luzie, nie wyolbrzymiać, spojrzeć na sprawy pogodnie, optymistycznie 5- Rezultat możliwy do osiągnięcia – rycerz buław odwrócony i tu nie wiem, czy Ciebie będzie nosiło na tyle, żeby na odległość rozwiązać "problem" i dać ujście emocjom, burza w szklance wody zanim się spotkacie.. impulsywne działanie nie wyjdzie tu na dobre powodzenia! Cytuj
Trida Napisano 23 Marca 2015 Napisano 23 Marca 2015 1- Relacje łączące partnerów – rycerz mieczy Coś się kończy. Więcej u Was sporów i niedomówień niż czułości i ciepłych rozmów. 2- Sytuacja w związku w chwili obecnej – eremita odwrócony Każde bardziej w swoją stronę. 3- Czego można się spodziewać się ze strony partnera - giermek pentakli Niczego… Bd czekał na Twój ruch. 4- Najkorzystniejsza postawa jaka powinna przyjąć osoba pytająca – głupiec Na dwoje babka wróżyła – albo zacząć wszystko od nowa, tabula rasa, czysta karta dla obu stron albo cóż… rozstanie i rozpoczęcie wszystkiego na nowo ale samemu. 5- Rezultat możliwy do osiągnięcia – rycerz buław odwrócony Próba ujarzmienia emocji, ale niewiele z tego może wyjść :/ w końcu możliwe, ze wybuchniesz. Niestety ale happy endu tutaj nie widzę :/ 1 Cytuj
foronemoment Napisano 23 Marca 2015 Autor Napisano 23 Marca 2015 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Wrócę z wyjazdu to dam znać jak poszło i co z tego wszystkiego wyszło. Cytuj
foronemoment Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Spotkania były miłe i przyjemne, inicjowane z jego strony. Jak to ładnie ujęła Czarownica - "poprawne koleżeńsko". Żadnych deklaracji, obietnic. Chociaż biorąc pod uwagę specyfikę całej sytuacji trochę tych emocji pozytywnych było. Taki początek początku właśnie. Albo się rozwinie, albo nie. 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi