Gość Linkinia Napisano 28 Marca 2015 Napisano 28 Marca 2015 Razem z kumpelą planujemy zamieszkać razem od nowego roku akademickiego. Chciałybyśmy znaleźć mieszkanie z dwoma pokojami jednoosobowymi. Dowiedziałyśmy się, że jej koleżanka wyprowadza się we wrześniu i mogłybyśmy zająć jej stancję. Lokalizacja dobra, warunki ponoć złe, ale cena jest kusząca. Pójdziemy tam po świętach. Mnie warunki nie odstraszają aż tak, bo teraz też mam złe, ale wszędzie blisko. Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w tym mieszkaniu? XIX Słońce, 9 denarów, 6 denarów --> HB Rydwan Karty odbieram pozytywnie. Słońce pomyślność, 9 denarów jako pieniądze, urządzanie się, a 6 denarów umowa, dogadanie się. Rydwan jako przeprowadzka. Jak zrelizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w innym mieszkaniu? (zaczniemy szukać w połowie maja) X Koło Fortuny, XXII Głupiec, 2 buław --> HB Rydwan Możemy znaleźć coś przypadkiem, może ktoś nam powie... ale nie wiem, czy nie zdecydujemy się na tamto. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj
bridaa Napisano 28 Marca 2015 Napisano 28 Marca 2015 Myślę,ze zamieszkacie w tym mieszkaniu. Może trafic sie też coś innego, ale zdecydujecie sie na to po koleżance. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 28 Marca 2015 Napisano 28 Marca 2015 Pytanie czy wy dostaniecie na wynajem to mieszkanie w tej samej cenie co kumpela, dlatego ze 9 den z 6 den to jednak kwestia większej kasy, 9 den jest kartą luksusu, zbytku, pokazywania że ma się pieniądze, wiec jak warunki w mieszkaniu są złe to karty nie pokazały jego wyglądu tylko sprawę pieniędzy Ciekawe jak to się zrealizuje ? W obu przypadkach jest widoczna przeprowadzka, podsuma/tło sytuacji - Rydwan Jednak stawiam na drugie karty, czyli nowe mieszkanie - Głupiec jako nowe i Koło fortuny czyli konieczność od Losu, przymus żeby poszukać nowego mieszkania Sytuacja może tak się ułożyć, że postanowicie zamieszkać w mieszkaniu po kumpeli, pomieszkacie trochę a potem i tak zaczniecie szukać nowego. Może z powodu podniesienia wam opłat. Cytuj
emilr Napisano 29 Marca 2015 Napisano 29 Marca 2015 Razem z kumpelą planujemy zamieszkać razem od nowego roku akademickiego. Chciałybyśmy znaleźć mieszkanie z dwoma pokojami jednoosobowymi. Dowiedziałyśmy się, że jej koleżanka wyprowadza się we wrześniu i mogłybyśmy zająć jej stancję. Lokalizacja dobra, warunki ponoć złe, ale cena jest kusząca. Pójdziemy tam po świętach. Mnie warunki nie odstraszają aż tak, bo teraz też mam złe, ale wszędzie blisko. Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w tym mieszkaniu? XIX Słońce, 9 denarów, 6 denarów --> HB Rydwan Myślę, ze tak. Karty sa pozytywne. Jak zrelizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w innym mieszkaniu? (zaczniemy szukać w połowie maja) X Koło Fortuny, XXII Głupiec, 2 buław --> HB Rydwan tutaj pomyślałam, że trafi sie fajniejsze mieszkanie i kolejna przeprowadzka Cytuj
Trida Napisano 29 Marca 2015 Napisano 29 Marca 2015 Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w tym mieszkaniu? XIX Słońce, 9 denarów, 6 denarów --> HB Rydwan Jak na moje oko szanse są sporawe. Bd musiały trochę dołożyć (9 denków) ale coś za coś (6 denków - kasa dołożona w mieszkanie w zamian za dobrą lokalizację). Ogolnie Rydwan wg mnie sugeruje przeprowadzkę. Jak zrelizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w innym mieszkaniu? (zaczniemy szukać w połowie maja)X Koło Fortuny, XXII Głupiec, 2 buław --> HB Rydwan Będziecie szukały innej alternatywy ale jakoś tak nie czuję tego i chyba jednak to wspomniane wyżej mieszkanko będzie Waszym nowym lokum Cytuj
szmergel Napisano 29 Marca 2015 Napisano 29 Marca 2015 Według mnie również zdecydujecie się wynająć to pierwsze mieszkanie. Zadowolone, że tak szybko się udało coś znaleźć. Cytuj
panna.marta Napisano 29 Marca 2015 Napisano 29 Marca 2015 Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w tym mieszkaniu? XIX Słońce, 9 denarów, 6 denarów --> HB Rydwan szybka przeprowadza, dobra oferta, być może trzeba będzie zainwestować w to miejsce, żebyś jakoś sensownie wyglądało Jak zrelizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w innym mieszkaniu? (zaczniemy szukać w połowie maja) X Koło Fortuny, XXII Głupiec, 2 buław --> HB Rydwan Może pojawić się inna oferta, bardzo spontanicznie i może was obie równie zainteresować co tamta poprzednia. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj
h20kas Napisano 29 Marca 2015 Napisano 29 Marca 2015 Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w tym mieszkaniu? XIX Słońce, 9 denarów, 6 denarów --> HB Rydwan tutaj się zrealizuje... Tamto sobie odpuścicie Cytuj
Gość Linkinia Napisano 29 Marca 2015 Napisano 29 Marca 2015 Serdecznie dziękuję za wszystkie interpretacje Wrócę z weryfikacją Cytuj
Gość Linkinia Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 (edytowane) WERYFIKACJA Na początku byłam negatywnie nastawiona do mieszkania po tej koleżance. Myślałam, że możemy znaleźć inne dwupokojowe mieszkanie w odpowiadającej nam cenie. Okazało się, że to nie takie proste. Jeżeli już takie było, to bardzo daleko, miało złe warunki albo na końcu był dopisek o dodatkowej opłacie za czynsz. W pewnym momencie się poddałyśmy i zdecydowałyśmy na to lokum po znajomości. Oglądałam piękne mieszkanko, miałybyśmy daleko na uczelnie, ale było cudne... pani nie napisała jednak, że jeszcze do ceny nalezy doliczyć czynsz. A za taką kwotę nas nie stać. Spotkałyśmy się z właścicielem, który jest bardzo miły, któremu zalezy tylko, by czynsz się zwrócił (mieszkanie nie jest jego, dogląda go) i jeszcze nam obniżył cenę! Dużo oszczędzę, nie będę musiała też kupować biletu miesięcznego. Mieszkanie prezentuje się lepiej od tego, w którym teraz mieszkam. Mam nadzieję, że obie z kumpelą będziemy z niego zadowolone Dziękuję wam serdecznie za interpretację i pomoc Edytowane 25 Czerwca 2015 przez Linkinia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi