Skocz do zawartości

Nowe mieszkanie(ZWERYFIKOWANY)

Gość Linkinia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Linkinia
Napisano

Razem z kumpelą planujemy zamieszkać razem od nowego roku akademickiego. Chciałybyśmy znaleźć mieszkanie z dwoma pokojami jednoosobowymi. Dowiedziałyśmy się, że jej koleżanka wyprowadza się we wrześniu i mogłybyśmy zająć jej stancję. Lokalizacja dobra, warunki ponoć złe, ale cena jest kusząca. Pójdziemy tam po świętach. Mnie warunki nie odstraszają aż tak, bo teraz też mam złe, ale wszędzie blisko.

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w tym mieszkaniu?

XIX Słońce, 9 denarów, 6 denarów --> HB Rydwan

Karty odbieram pozytywnie. Słońce pomyślność, 9 denarów jako pieniądze, urządzanie się, a 6 denarów umowa, dogadanie się. Rydwan jako przeprowadzka.

Jak zrelizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w innym mieszkaniu? (zaczniemy szukać w połowie maja)

X Koło Fortuny, XXII Głupiec, 2 buław --> HB Rydwan

Możemy znaleźć coś przypadkiem, może ktoś nam powie... ale nie wiem, czy nie zdecydujemy się na tamto.

Z góry dziękuję za pomoc :bukiet:

Napisano

Myślę,ze zamieszkacie w tym mieszkaniu. Może trafic sie też coś innego, ale zdecydujecie sie na to po koleżance.

Gość SooYoung
Napisano

Pytanie czy wy dostaniecie na wynajem to mieszkanie w tej samej cenie co kumpela, dlatego ze 9 den z 6 den to jednak kwestia większej kasy, 9 den jest kartą luksusu, zbytku, pokazywania że ma się pieniądze, wiec jak warunki w mieszkaniu są złe to karty nie pokazały jego wyglądu tylko sprawę pieniędzy

Ciekawe jak to się zrealizuje ?

W obu przypadkach jest widoczna przeprowadzka, podsuma/tło sytuacji - Rydwan :)

Jednak stawiam na drugie karty, czyli nowe mieszkanie - Głupiec jako nowe i Koło fortuny czyli konieczność od Losu, przymus żeby poszukać nowego mieszkania

Sytuacja może tak się ułożyć, że postanowicie zamieszkać w mieszkaniu po kumpeli, pomieszkacie trochę a potem i tak zaczniecie szukać nowego. Może z powodu podniesienia wam opłat.

Napisano

Razem z kumpelą planujemy zamieszkać razem od nowego roku akademickiego. Chciałybyśmy znaleźć mieszkanie z dwoma pokojami jednoosobowymi. Dowiedziałyśmy się, że jej koleżanka wyprowadza się we wrześniu i mogłybyśmy zająć jej stancję. Lokalizacja dobra, warunki ponoć złe, ale cena jest kusząca. Pójdziemy tam po świętach. Mnie warunki nie odstraszają aż tak, bo teraz też mam złe, ale wszędzie blisko.

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w tym mieszkaniu?

Myślę, ze tak. Karty sa pozytywne.

Jak zrelizuje się moje oczekiwanie na to, że zamieszkam z kumpelą w innym mieszkaniu? (zaczniemy szukać w połowie maja)

tutaj pomyślałam, że trafi sie fajniejsze mieszkanie i kolejna przeprowadzka

Napisano

Jak na moje oko szanse są sporawe. Bd musiały trochę dołożyć (9 denków) ale coś za coś (6 denków - kasa dołożona w mieszkanie w zamian za dobrą lokalizację). Ogolnie Rydwan wg mnie sugeruje przeprowadzkę.

Będziecie szukały innej alternatywy ale jakoś tak nie czuję tego i chyba jednak to wspomniane wyżej mieszkanko będzie Waszym nowym lokum :)

Napisano

Według mnie również zdecydujecie się wynająć to pierwsze mieszkanie.

Zadowolone, że tak szybko się udało coś znaleźć.

Napisano

szybka przeprowadza, dobra oferta, być może trzeba będzie zainwestować w to miejsce, żebyś jakoś sensownie wyglądało

Może pojawić się inna oferta, bardzo spontanicznie i może was obie równie zainteresować co tamta poprzednia.

Z góry dziękuję za pomoc

Napisano

tutaj się zrealizuje...

Tamto sobie odpuścicie

Gość Linkinia
Napisano

Serdecznie dziękuję za wszystkie interpretacje :bukiet:

Wrócę z weryfikacją ;)

• 2 miesiące temu...
Gość Linkinia
Napisano (edytowane)

WERYFIKACJA

Na początku byłam negatywnie nastawiona do mieszkania po tej koleżance. Myślałam, że możemy znaleźć inne dwupokojowe mieszkanie w odpowiadającej nam cenie. Okazało się, że to nie takie proste. Jeżeli już takie było, to bardzo daleko, miało złe warunki albo na końcu był dopisek o dodatkowej opłacie za czynsz. W pewnym momencie się poddałyśmy i zdecydowałyśmy na to lokum po znajomości.

Oglądałam piękne mieszkanko, miałybyśmy daleko na uczelnie, ale było cudne... pani nie napisała jednak, że jeszcze do ceny nalezy doliczyć czynsz. A za taką kwotę nas nie stać.

Spotkałyśmy się z właścicielem, który jest bardzo miły, któremu zalezy tylko, by czynsz się zwrócił (mieszkanie nie jest jego, dogląda go) i jeszcze nam obniżył cenę! Dużo oszczędzę, nie będę musiała też kupować biletu miesięcznego.

Mieszkanie prezentuje się lepiej od tego, w którym teraz mieszkam.

Mam nadzieję, że obie z kumpelą będziemy z niego zadowolone ;)

Dziękuję wam serdecznie za interpretację i pomoc :bukiet:

Edytowane przez Linkinia