foronemoment Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 Jadę w znajome miejsce, do znajomych mi ludzi. Spanie w znajomym hotelu, nie u znajomych. Ale zawsze jakieś atrakcje towarzyszące mogą się pojawić. Problem jakiś miałam z interpretacją i dopasowaniem kart do pytań. Trzy pierwsze - właściwie nie do przeskoczenia dla mnie. Wyszło tak: Czy mój urlop będzie udany? 1. Czy miejsce do którego jadę będzie przyjemne - 5 Pentakli Nie mam pojęcia jak to ugryźć. Wiem że będzie przyjemnie, bo wiem gdzie jadę. 2. Czy dobrze wpłynie na moje samopoczucie ten wyjazd - 6 pentakli „Mówi o prezentach dostawanych i dawanych” - tu się już zgadza, bo prezenty czekają na zapakowanie, a tam czekają aż je zabiorę A prezenty brane i dawane zawsze polepszają mi nastrój. 3. Warunki mieszkalne - 10 pentakli No cóż, wiem gdzie jadę i wiem że jest tam przyjemnie i w ładnym miejscu i przyjacielska, wręcz rodzinna atmosfera. 4. Nowi znajomi? - 10 mieczy Raczej zakończenie starych znajomości? 5. Co miłego mnie tam spotka - 7 pentakli Relaks i odpoczynek!. A może i pieniądz jakiś znajdę na ulicy:) Nie wiem jak podpiąć pod to czekanie i cierpliwość. No teraz właśnie czekam niecierpliwie na TEN dzień, aż mój urlop wystartuje. 6. Czy czekają mnie jakieś mniej przyjemne niespodzianki - 8 mieczy Ograniczenie, izolacja od ludzi. Uczuciowa pustka, bądź strach przed czymś „nowym”. Finansowe ograniczenia, nie będę mogła pozwolić sobie na wszystko na co bym chciała. 7. Karta rada - As buław Wykorzystywać nadarzające się okazje. Kierować się rozsądkiem i mądrością 8. Karta przestroga - król pentakli Hm. Wyjazd trochę trzepnie mnie po kieszeni i być może będę musiała się delikatnie zadłużyć. Uważać z tym? Zadłużyć na tyle ile dokładnie potrzebuję, nic więcej? Bardzo dziękuję za spostrzeżenia i uwagi, pozdrawiam 1 Cytuj
Czarownica Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 1. Czy miejsce do którego jadę będzie przyjemne - 5 Pentakli Bez zmian, ale myślę, że pogoda może się nie udać, albo na miejscu może być jakaś drobna niedogodność. 2. Czy dobrze wpłynie na moje samopoczucie ten wyjazd - 6 pentakli Tak, dostaniesz to, czego oczekujesz od tego wyjazdu pod tym kątem. 3. Warunki mieszkalne - 10 pentakli No cóż, wiem gdzie jadę i wiem że jest tam przyjemnie i w ładnym miejscu i przyjacielska, wręcz rodzinna atmosfera. -no właśnie - jest przyjemnie i stabilnie, przewidywalnie 4. Nowi znajomi? - 10 mieczy Nie zawrzesz nowych znajomości. W sumie myślę, że ta 5 denarow może po prostu oznaczać, ze "nie zadzieje się", będziesz miała deficyt czegoś "wow" 5. Co miłego mnie tam spotka - 7 pentakli Zrelaksujesz się, bardzo się odprężysz, 7 denarow to ogólnie karta urlopu, więc idealnie;) Odstresujesz się i skupisz na sobie 6. Czy czekają mnie jakieś mniej przyjemne niespodzianki - 8 mieczy Ograniczenie, izolacja od ludzi- no to że będziesz taka pozostawiona sama sobie, nikt nie będzie się jakoś specjalnie interesował co tam u Ciebie, ale możesz to przekuć w zaletę, bo 8 mieczy to tylko problem w Twoim myśleniu. 7. Karta rada - As buław Wykorzystywać nadarzające się okazje. Kierować się rozsądkiem i mądrością - tego rozsądku i mądrości to ja w tej karcie nie widzę. Iść na żywioł i nie bać się nowych rzeczy, albo wychodzenia z inicjatywą. 8. Karta przestroga - król pentakli No dysponuj mądrze gotówką Cytuj
QPucharów Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 Odniosę się tylko do tej 5 monet, z którą masz problem. Karta może mówić po prostu, że pogoda może nie dopisać albo będzie Ci czegoś/kogoś brakowało. Także z możesz mieć problem z tym odczuwaniem przyjemności, jakiś dyskomfort będzie. Cytuj
foronemoment Napisano 30 Marca 2015 Autor Napisano 30 Marca 2015 Czyli summa summarum wszystko pięknie i wspaniale. Iść na żywioł, dobrze się bawić, nikt mi tyłka zawracać nie będzie. Oby brakującym elementem nie był pan M. z wcześniejszego wątku. Na inne dyskomforty drobne mogę się zgodzić Wrócę, to zweryfikuję obydwa wątki. A może i trzeci jeśli zrobię rozkład na tydzień wyjazdowy. Dziękuję bardzo! Cytuj
gucio19 Napisano 30 Marca 2015 Napisano 30 Marca 2015 weź kaskę tak na zaś, ubezpiecz się bo może się okazać że np. Ci zabraknie jej,plus ubrania dostosowane do różnej pogody itp apropo 5 monet no i też uważaj na kieszonkowców;) mi 5 monet czesto pokazuje doslownie zebraków, którzy proszą o kilka groszy Cytuj
Trida Napisano 31 Marca 2015 Napisano 31 Marca 2015 Czy mój urlop będzie udany? 1. Czy miejsce do którego jadę będzie przyjemne - 5 Pentakli Nie do końca. Będzie niższy standard niż zazwyczaj, możliwe, ze prowadzony jest jakiś remont, część ośrodka / hotelu będzie niedostępne co nie ukrywajmy – trochę utrudni poruszanie się i zmniejszy komfort przebywania tam. Lub ogólnie jakieś remonty w okolicy (jest jeszcze przed sezonem urlopowym więc może władze miasta planują jakieś remonty, o których nie wiesz, tak mi się ta karta kojarzy) (no tak jak zwykle – ludzie o niebie ja o chlebie )) 2. Czy dobrze wpłynie na moje samopoczucie ten wyjazd - 6 pentakli Oj tak tak odpoczniesz na pewno. 3. Warunki mieszkalne - 10 pentakli Wiesz gdzie jedziesz wiec powinno być wszystko ok nawet lepiej, niż dotychczas 4. Nowi znajomi? - 10 mieczy Raczej niekoniecznie. Sporo rozmów ale takich o niczym. Bez wielkich zażyłości i przyjaźni. 5. Co miłego mnie tam spotka - 7 pentakli Dużo wspomnień, i tutaj widziałabym niejako taką radę w tej karcie – zwolnij, odpoczywaj, opierniczaj się etc 6. Czy czekają mnie jakieś mniej przyjemne niespodzianki - 8 mieczy Tak, jakaś kłótnia, spięcie z kimś, próba obrony swoich poglądów. Skojarzyło mi się jeszcze przeziębienie, co byś na pogodę uważała, bo może być zdradliwa – żebyś się nie pochorowała. (na jednej z moich talii – Wheel of the year – na karcie 8 buław mam zajmuje się chorym dzieckiem, stąd takie skojarzenie). 7. Karta rada - As buław Korzystaj, baw się, szalej 8. Karta przestroga - król pentakli Uważaj na pieniążki, co by Ci nigdzie nic nie wypadło, nikt Cię nie okradł lub – co byś sama nie kupiła jakiegoś bubla. Udanego wyjazdu Cytuj
foronemoment Napisano 22 Kwietnia 2015 Autor Napisano 22 Kwietnia 2015 Było fantastycznie! 5 pentakli pokazała zawirowania pogodowe na początku urlopu i niedostępność ulubionego pokoju. Odpoczęłam, zrelaksowałam się, nowych znajomości nie zawarłam. 8 mieczy - czasem trudno było pogodzić czas między osoby z którymi chciałam ten czas spędzać. Byłoby najlepiej jakbym była w dwóch osobach:) Jakieś drobniutkie spięcie było z tego powodu. Król pentakli - używanie internetu w roamingu bez specjalnej taryfy jest drogie!!! Nawet jeśli internet włączy się na 2 minuty i w dodatku przez przypadek;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi