Skocz do zawartości

Oszustwo i jawna kradzież

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, od jakiegoś czasu zawalają mnie esmesami. Maciej, Akima i inne. Oczywiście nic, z tego co mi mówią, się nie sprawdza.Co najgorsze, co słowo życzą sobie kolejnego s-msa. Naciągają maksymalnie jak się da a później spokojnie idą spać, mam nadzieję, że śnią im się koszmary i wszyscy ludzie , których oszukują. Kłamią, na wizji że nie mają smsów czy telefonów a to nie prawda!!!!!! Wymyślają chwytne hasła i grają na emocjach.Akima obiecała mi wygraną w totolotka. Co oczywiście wielka bzdura, jak będę wolniejsza pójdę na policję z tymi smsami. Niech wreszcie zrobią porządek z tymi oszustami!!! Ludzie nie dajcie się naciągać!!!!!!!!!!!!!

Gość MaryjaMagdalena
Napisano (edytowane)

hehe a co się dziwisz? Jakbyś smsa nie wysłała, to tego typu smsy by do ciebie nie przychodziły. Musiałaś chociaz raz wyslac.

Mają twój numer w bazie danych jak wielu innych i automatycznie wysyłają do wszystkich to samo,z nadzieją, że trafi się jakiś naiwniak.

Jak masz sprawe do kart, to lepiej skorzystać z pomocy wróżących osób, choćby tutaj.

Ameryki nie odkryłaś, że madia kłamały, kłamią i kłamać będą.

Edytowane przez MaryjaMagdalena
Napisano

ja też się kiedyś dałam na to "nabrać" albo też ciekawość mną rządziła, że wysłałam ten jeden jedyny raz smsa i do dziś od czasu do czasu przychodzą mi tego typu wiadomości ... na szczęście szybko się połapałam o co chodzi i teraz nie czytając nawet, usuwam treści i po kłopocie :) olej to zwyczajnie, policja i tak nic nie zrobi, a szkoda nerwów

Napisano

A ja się nie zgodzę z MaryjaMagdalena.... Również dostaję sms od jakichś niby-wróżek, które na przemian albo mnie kuszą miłością, fortuną,albo straszą chorobami, urokami i złymi przedmiotami w moim domu. A nigdzie nie zgłaszałam się ani telefonicznie ani sms-owo po "poradę". Ot, firmy sprzedają/kupują bazy danych i głupczą... Nic się poradzić nie da... ja już zaczęłam w to wbijać. Choć ostatnio zaczęły mnie nawiedzać MMS-y od owych pseudo wróżek. Olej to a najlepiej zablokuj jak masz smarta. Policja nic nie da - firma zawsze może stwierdzić, że wybrano Twój numer w drodze losowania przypadkowego ciągu cyfr...

• Administrator
Napisano
Witam, od jakiegoś czasu zawalają mnie esmesami. Maciej, Akima i inne. Oczywiście nic, z tego co mi mówią, się nie sprawdza.Co najgorsze, co słowo życzą sobie kolejnego s-msa. Naciągają maksymalnie jak się da a później spokojnie idą spać, mam nadzieję, że śnią im się koszmary i wszyscy ludzie , których oszukują. Kłamią, na wizji że nie mają smsów czy telefonów a to nie prawda!!!!!! Wymyślają chwytne hasła i grają na emocjach.Akima obiecała mi wygraną w totolotka. Co oczywiście wielka bzdura, jak będę wolniejsza pójdę na policję z tymi smsami. Niech wreszcie zrobią porządek z tymi oszustami!!! Ludzie nie dajcie się naciągać!!!!!!!!!!!!!

A czy Ty przypadkiem sama nie zaczęłaś tej akcji? Nawet odpowiadając na jakiegoś smsa, w którym Ci zaproponowano wróżbę? Ludzie często się tak nabierają. Ale jeśli konsekwentnie milczą, czyli nie prowadzą korespondencji i nie dzwonią to nagabywacze odpuszczają.

Ja zrobiłam kiedyś eksperyment i po jednym smsie do nich bombardowali mnie chyba jeszcze z miesiąc, ale olewałam to totalnie i w końcu dali za wygraną.

No, ale wiedziałam na co się narażam, więc też i użyłam numeru alternatywnego.

Tak szczerze powiedziawszy to dziwię się tym ludziom, którzy oglądając ten cyrk w telewizji mają jeszcze złudzenia, że małpy z tego cyrku są w stanie im pomóc. Ale może już zatraciłam poczucie rzeczywistości, bo siedząc w tej branży wiem jak to wygląda od środka i mnie jest łatwo zorientować się kto rzeczywiście może mieć coś do powiedzenia a kto jest oszustem. Za to łatwo mnie nabrać na inne rzeczy, oczywiste dla innych, no tak, to chyba na tym rzecz polega...

A policja i tak nic nie zrobi. Nie ma na to paragrafu.

Napisano

Temat wałkowany po raz setny. Oczywiście, że te wróżby, o których piszesz to naciągactwo. Również nie mogę wyjść z "podziwu", że znajdują się wciąż osoby zainteresowane czymś takim.

Sama dałaś się nabrać jak starzy ludzie na SUPERrzeczy z telezakupów nie ma co mieć pretensji, no chyba, że do siebie:P

Aczkolwiek wydaje mi się, że post powstał tylko i wyłącznie dlatego, że użytkowniczka łączy Ezoforum z tymi konkretnymi wróżbitami/telewizją.

Pragnę przypomnieć, że nie mamy nic wspólnego, poza członem "Ezo" w nazwie.

Napisano

Można zrobić blokadę u operatora na takie sms-y - ani Ty ani "naciągacze" nie będziecie mieli możliwości wysyłania wiadomości do siebie wzajemnie;-) Policja??? Haha! Jak udowodnisz, że "wróżka" napisała nieprawdę? Jedyne, co możesz udowodnić, to własną głupotę i naiwność a i organy ścigania mogą mieć niezłą polewkę z Ciebie.

Napisano

Przecież to nie Maciej ani Akima wysyłają Ci te SMS-y tylko komputer (automat). Firmy używają pseudonimów popularnych wróżbitów by więcej zarobić. Zapewniam, że Akima którą widzisz w TV ma niewiele wspólnego z treścią tych SMS-ów. ALE powodem dla którego jesteś w ich bazie jest fakt, że wysłałeś SMS-a do telewizyjnych wróżek lub innych usług SMS Premium. Możesz napisać maila do firmy, która jest operatorem danego serwisu z prośbą o wykreślenie z listy numerów, ale jeśli znów wyślesz SMS-a do tej samej firmy, powrócisz na listę i dalej będziesz nagabywany.