silver Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Krótko napiszę dla oglądu sytuacji. Ja i mąż mamy 34 lata od 5 jesteśmy małżeństwem a od 3 staramy się o dziecko. Od roku chodzę do kliniki leczenia niepłodności. Również od roku wiemy, że przyczyną braku potomstwa jest brak plemników. Mąż nie chce się leczyć. Zadałam pytanie: Czy jeśli mąż nie chce się leczyć to zajdę w ciążę? Wyszło Mag, Słońce, Sprawiedliwość. Losowałam z całej talii więc waga sprawy jest duża. Mag- twórca, kreator, nauczyciel Ta karta mówi o sytuacjach, które wymagają zdecydowania i umiejętności rozwiązywania problemów, Wyraża silną i wyraźnie określoną osobowość, reprezentuje człowieka gotowego do zmierzenia się z każdą sytuacją, zdolnego i umiejętnie posługującego się słowem. Może się także odnosić do wszelkiego rodzaju inicjatyw, które wydadzą owoce w przyszłości. Zalety maga to: dyplomacja, bystrość, spontaniczność i szybkość podejmowania decyzji. Słońce- dobre nowiny, wspaniałe wiadomości. Sprawiedliwość-tu mam trochę problem z interpretacją, karta mówi o sprawiedliwości, szczerości, zasadach procedurach. Ogólnie moim zdaniem powinno się udać naturalnie, choć ta Sprawiedliwość już sama nie wiem. Cytuj
Gość adora Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie lubie Sprawiedliwosci w pytaniach o ciaze. Mi wiele razy pokazala problemy w zajsciu w ciaze i koniecznosc leczenia. Mag jest pomyslowy ale ale ma slaba energie. Po tych kartach spodziewalabym sie, ze maz dojrzeje do decyzji i podejmie leczenie. Cytuj
Trida Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Czy jeśli mąż nie chce się leczyć to zajdę w ciążę?Wyszło Mag, Słońce, Sprawiedliwość Jeśli mąż zacznie się leczyć to jak najbardziej tak. Wg mnie dziecko, które jest symbolizowane przez Słonce w tym rozkładzie, jest zamknięte czy zablokowane z dwóch stron przez Twojego męża - Maga i Sprawiedliwość - czyli jego chęci (a raczej ich brak). 1 Cytuj
silver Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Kurczaki już nie wiem co myśleć. Na razie poczekam może zmieni zdanie, choć nie sądzę. Cytuj
Czarownica Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Niestety mąż musi dojrzeć do decyzji i zmienić zdanie jeśli chcecie mieć potomstwo. Sprawiedliwość jasno pokazuje, że nie ma migania i należy się leczyć (Mag to też medyk), by było dziecko (Słońce) - taka jest kolej rzeczy, cudów nie ma. Fakt, że wyszły same AW wskazuje na to, że karty tym bardziej podkreślają ten fakt, że tu się nie ma co rozdrabniać, tylko w konkret - leczysz się i masz efekty, nie to nie. Skoro mąż kategorycznie wyraża sprzeciw, to najwyraźniej tego dziecka wcale nie chce i obecna sytuacja jest mu na rękę. No i khm... skoro to w nim tkwi przyczyna, to dlaczego to Ty chodzisz do kliniki? Przepraszam Cię, wiem, że to delikatna sprawa, ale Twój mąż ma ze sobą jakiś problem najwyraźniej i lepiej mu jest udawać, że to jego nie dotyczy, nie wchodzić w to psychicznie, a Ty się bujaj po klinikach... 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 3 Kwietnia 2015 Maestro Napisano 3 Kwietnia 2015 Nie rozumiem dlaczego Ty leczysz się w Klinice Leczenia Niepłodności, gdy wiadomo, że problem leży po stronie męża? Na podstawie tych konkretnych kart odpowiem :Tak, masz szansę na zajście w ciążę, nawet gdy mąż nie będzie się leczył, ale ojcem będzie inny mężczyzna. 1 Cytuj
Taya Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Mam głupie wrażenie, że twój mąż w Magu ma świadomość, że dzieci mieć nie może (czyżby wazektomia?), więc by mieć dzieci musiałabyś się z nim rozstać (Sprawiedliwość). Cytuj
Cosmo Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 Wg mnie Twój mąż w Magu wyszedł, co wskazuje na to, że to czy będziecie mieć dziecko czy nie, zależy od jego decyzji. Dopóki jej nie zmieni, to niestety nic z tego nie będzie, chyba że z innym panem. 1 Cytuj
silver Napisano 3 Kwietnia 2015 Autor Napisano 3 Kwietnia 2015 Już odpowiadam. Leczenie w Klinice dotyczy pary, więc pani doktor powiedziała, że na razie nie przestaje mnie diagnozować bo trzeba sprawdzić czy u mnie w porządku wszystko. Mąż ma złe zdanie o lekarzach bo rodzina lekarska zafundowała mu w dzieciństwie piekło diagnozowania na wszystko i o wszystko. Rozumiem go i kocham inaczej bym z nim nie była. Mnie też jest ciężko znosić niektóre rzeczy związane z leczeniem i diagnozowaniem. Kto przeszedł przez to, mnie zrozumie, kto nie, to niech nigdy nie przechodzi, bo nie życzę najgorszemu wrogowi. Trudno będzie trzeba to poczekam albo się pogodzę, albo nie. Cytuj
Czarownica Napisano 3 Kwietnia 2015 Napisano 3 Kwietnia 2015 No życzę Ci powodzenia, może uda się go przekonać, byle nie za późno. Najlepiej jakby porozmawiał z kimś kompetentnym, z jakimś facetem (Mag) - może to go przekona. Cytuj
Lena75 Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Mag, Słońce, Sprawiedliwość Uważam że zajście w ciąże jest możliwe ale z innym Panem. Cytuj
adivino Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Słońce to właśnie problemy z płodnością. Jest szansa na zajście w ciążę z mężem, ale musi podjąć leczenie. 1 Cytuj
Gość MaryjaMagdalena Napisano 4 Kwietnia 2015 Napisano 4 Kwietnia 2015 Z podsumy chyba koło wychodzi. Myślę że zajdziesz w ciążę, do 2 lat od teraz. Czego Ci życzę. Pozdrawiam. Cytuj
Grahanka Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Sprawiedliwość mówi o rozwiązaniu problemu i dzidziusia będziecie mieć. ALE to rozwiązanie nie będzie miłe. Przed Wami decyzja, która odetnie Was od przeszłości, a tą decyzją będzie leczenie. Mężczyźni często nie chcą się leczyć, musi dojrzeć do tej decyzji, oswoić się z nią. Powinno to nastąpić w przeciągu pół roku. 1 Cytuj
Villandra Napisano 5 Kwietnia 2015 Napisano 5 Kwietnia 2015 Uważam, że może Wam się jak najbardziej udać ale raczej za pośrednictwem lekarza i całej procedury typu in vitro, mąż najwidoczniej musi do tego dojrzeć, życzę dużo siły i powodzenia 1 Cytuj
silver Napisano 1 Sierpnia 2015 Autor Napisano 1 Sierpnia 2015 Weryfikacja. Jak przewidziałyście mąż musiał się oswoić z diagnozą by zacząć leczenie. Poszliśmy do lekarza. Zrobiliśmy dodatkowe badania i zobaczymy. Pierwsze koty za płoty. Nie mogę zweryfikować na razie czy a dwa lata zajdę w ciążę ale na pewno to zrobię Dziękuję wszystkim za pomoc w interpretacji. Cytuj
Gość Bethany Napisano 13 Sierpnia 2015 Napisano 13 Sierpnia 2015 Moim zdaniem ciąża będzie po leczeniu, o czym mówią karty Mag i Słońce. Natomiast Sprawiedliwość może pokazywać te wszystkie procedury, badania, w sensie będziecie mieć wyznaczone daty na konkretne badania. Słońce to jest pozytywna karta, także uważam że ona tutaj pokazuje dziecko, najprawdopodobniej będzie to chłopiec. Cytuj
silver Napisano 15 Kwietnia 2016 Autor Napisano 15 Kwietnia 2016 Weryfikuję. Mąż zechciał podjąć leczenie choć na razie bez efektów. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi