Skocz do zawartości

Mieszkanko (ZWERYFIKOWANY)

mycha87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy uda się kupić w tym roku mieszkanie?

III Monet - Walet Mieczy - VII Pucharów (sama spadła)

No to nie wiem jak to "odczytać" w sumie III monet mówi o jakiejs większej inwestycji, o sukcesach. Waleta Mieczy odczytuje tutaj jako parapetówę, jednakże ostatnia karta mówi o fantazjowaniu, wiec może te dwie pierwsze karty pokazały po prostu moje plany marzenia....

Napisano

Moim zdaniem możesz czegoś nie wiedzieć... Brakuje Ci czegoś, by kupić mieszkanie np. rozeznania w umowach.

• Lubię to! 1
Napisano
Czy uda się kupić w tym roku mieszkanie?

III Monet - Walet Mieczy - VII Pucharów (sama spadła)

Niestety nie.

W jednym bd za dużo do zrobienia (3 monet)

Jakieś przypadnie Ci do gustu ale możliwe, ze sprzedawca się wycofa (denary + mieczowy)

Jeszcze inne to takie... No nie (7 kieli).

Wiec w tym roku pozostaniesz w starym lokum.

• Administrator
Napisano

Myślę, że kupić się uda, jednak trzeba uważać umowę (lub inne haczyki) by nie dać się wsadzić na konia.

Konkretnie nie kupować pod wpływem impulsu, "okazji", sprawdzić hipotekę lub developera, a w ogóle to nie dać się ponieść emocjom a sprawdzać wszystko pod każdym kątem, by nie dać się nabrać i by nie przepłacić. Walet mieczy nie kojarzy mi się z parapetówką a z kimś, kto będzie chciał najmarniej wykorzystać okazję by sprzedać mieszkanie i może przy tym być mniej lub bardziej nieuczciwy albo nawet perfidny.

W stosunku do siebie samego wskazuje, by panować nad sobą, kontrolować siebie i być ostrożnym (rozważniejszym) w kontaktach z ludźmi a wtedy uniknie się wielu przykrości czy też pułapek. W tym kontekście kojarzy mi się właśnie z tym, byś była ostrożna przy kupnie a wszystko pójdzie dobrze, mieszkanie kupisz i będziesz mogła urządzić tą waletową parapetówkę :)

Gość Euterpe
Napisano

3 monet - oglądanie mieszkań

3 monet + giermek mieczy - rozmowa z właścicielami

7 pucharów - spełnione marzenia

3 monet + 7 pucharów - dogadanie się z właścicielem, wszystko pójdzie po Twojej myśli

giermek mieczy + 7 pucharów - szybko i z pozytywnym efektem załatwisz sprawę

Napisano

3 monety to Twoje poszukiwania, wielkie zaangażowanie, wręcz nawet mówi, że znajdziesz/ bądź już nalazłaś coś godnego zainteresowania, ALE wahasz się, bo i 7 kielichów i walet mieczy to osoba niezdecydowana, troszkę nie wie czego chce, jest krytyczna i nie wie na co się zdecydować i czy w ogóle.

Pytanie brzmi: Czy uda się kupić w tym roku mieszkanie? Tak, uda się, jeśli w ogóle sama się na coś zdecydujesz, bo nie widzę tu przeszkód finansowych.

Napisano

No nie..nie widzę tego. Już może załatwiać sprawy finansowe, ale coś ci przejdzie koło nosa, ktoś się wycofa..coś takiego.

• 8 miesięcy temu...
Napisano

WERYFIKACJA:

W 2015r. nie kupiłam mieszkania :( Trida z 3 monet, miała rację, jedno z układu nam się spodobało, niestety było baaardzo dużo do zrobienia, wiec i baaardzo dużo kasy do włożenia w celu wyremontowania, trochę nad nim myśleliśmy, zaczęliśmy nawet rozeznawać sytuacje z kredytem, ale zanim się zdecydowaliśmy kupił je kto inny ;)