Skocz do zawartości

kiedy zmienię pracodawcę? - pytanie o czas (ZWERYFIKOWANY)

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

zadałam kartom pytanie, kiedy zmienię pracodawcę?

maj - 2 pucharów

czerwiec - 3 denary

lipiec - As mieczy

sierpień - paź denarów

wrzesień - kapłanka

październik - paź buław

listopad - 8 mieczy

grudzień - 9 pucharów

Holender... może karty życzeniowe... ale ja widzę maj lub czerwiec....

Gość Euterpe
Napisano

Myślę że do końca lipca jest spora szansa na podpisanie umowy.

We wrześniu może czeka Cię szkolenie :)

Napisano

Myślę, że nie w maju. Czerwiec lub sierpień. 3 denary to współpraca, grupa pracownicza a paź denarów to początkujący pracownik. Listopadową porą też możliwe zmiany (8 kielichów), ale ponieważ już w czerwcu masz kartę na pracę, będzie to raczej nieaktualne.

Napisano

Czerwiec lub sierpień, jak Taya. 3 denarów może mówić o nowej umowie/rozmowie kwal. + as mieczy ostateczne odcięcie się od obecnej roboty w nast. miesiącu i rozpoczęcie pracy od sierpnia.

• Maestro
Napisano

Ja też widzę maj lub czerwiec...

Napisano

maj - 2 pucharów

czerwiec - 3 denary

lipiec - As mieczy

sierpień - paź denarów

wrzesień - kapłanka

październik - paź buław

listopad - 8 mieczy

grudzień - 9 pucharów

Czerwiec / lipiec.

W maju pójdziesz na jakaś rozmowę kwalifikacyjną.

Napisano

ja bym stawiala na okres od sierpnia(do tego czasu mozliwe rozmowy) do listopada,w grudniu juz powinnas byc zadowolona. Moze pomysl o jakims kursie,zeby wzmocnic swoja pozycje .

Napisano

maj - 2 pucharów

czerwiec - 3 denary

lipiec - As mieczy

sierpień - paź denarów

wrzesień - kapłanka

październik - paź buław

listopad - 8 mieczy

grudzień - 9 pucharów

Hm, ja bym powiedziała natomiast lipiec/sierpień.

Maj to spotkania, ale bez deklaracji, czyli rozmowa kwalifikacyjna.

3 Denarów niby też daje nadzieje, bo to praca w grupie, ale też nie mówi jako tako o zmianach, więc może będziesz miała raczej masę pracy w starym miejscu.

Myślę, że lipcowy As Mieczy może oznaczać właśnie ofertę. Zakończysz współpracę i zerwiesz umowę z poprzednim pracodawcą w lipcu (może jakiś okres wypowiedzenia?), a od następnego (sierpień) będziesz się musiała stawiać w nowym miejscu jako nowy pracownik (Paź Denarów).

Napisano

Raczej masz szansę w sierpniu, ale ktoś może pomóc Ci we wrześniu.

Jednak karty podpowiadają nie kiedy, lecz najlepszy dla Ciebie czas bo zwolnić się możesz i dzisiaj i byle gdzie pójść choćby na jakąś śmieciową umowę, ale warto do sierpnia i nawet września poczekać.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

maj - 2 pucharów

czerwiec - 3 denary

lipiec - As mieczy

sierpień - paź denarów

wrzesień - kapłanka

październik - paź buław

listopad - 8 mieczy

grudzień - 9 pucharów

Na razie zmiana pracy idzie mi baaardzo słabo...

Rozwijanie swojej działalności również...

Od 24 lipca kończy mi się zwolnienie lekarskie, które trwało prawie 6 miesięcy i niestety wracam do starego pracodawcy...

zobaczymy co będzie w kolejnych miesiącach...

Gość Daffne
Napisano

stawiałabym na lipiec...ale w tej sytuacji końcówka roku może być zadowalająca, nie wiem jednak czy oznacza to zmianę pracodawcy. Może po prostu poprawi się sytuacja w starym miejscu albo faktyczna zmiana. Powodzenia :))

Napisano

Jak dla mnie ...wyglada jakby mialo sie polepszyc w aktualnej pracy.....w pażdzierniku jednak widziałabym pracę za granicą.Pozdrawiam:)

Napisano
stawiałabym na lipiec...ale w tej sytuacji końcówka roku może być zadowalająca, nie wiem jednak czy oznacza to zmianę pracodawcy. Może po prostu poprawi się sytuacja w starym miejscu albo faktyczna zmiana. Powodzenia :))

26 lipca wracam na stare śmieci... i wszystkie karty jakie kładę na ten powrót są..... po prostu super!

czego nie rozumiem...

pół roku temu usłyszałam, że nie angażuję się w pracę (a dopiero co załatwiłam dwa super kontrakty dla firmy), że inni pracownicy zostają po godzinach, a ja nie... że angażują swoje rodziny, a ja nie.... itp. wypruwałam sobie flaki, a to dla mnie było jak nóż w plecy... załamałam się... dosłownie... nie mogłam przestać płakać...

teraz wracam i nastawiłam się na wypowiedzenie... przecież byłam marnym pracownikiem przez 5 lat... a tutaj ciągle karty są po prostu idealne...

dziękuję za interpretację i przepraszam za swoje żale...

Gość Daffne
Napisano
26 lipca wracam na stare śmieci... i wszystkie karty jakie kładę na ten powrót są..... po prostu super!

czego nie rozumiem...

pół roku temu usłyszałam, że nie angażuję się w pracę (a dopiero co załatwiłam dwa super kontrakty dla firmy), że inni pracownicy zostają po godzinach, a ja nie... że angażują swoje rodziny, a ja nie.... itp. wypruwałam sobie flaki, a to dla mnie było jak nóż w plecy... załamałam się... dosłownie... nie mogłam przestać płakać...

teraz wracam i nastawiłam się na wypowiedzenie... przecież byłam marnym pracownikiem przez 5 lat... a tutaj ciągle karty są po prostu idealne...

Wiesz...może docenili Cię przez ten czas, kiedy Cię nie było...zobaczyli jak pracują inni pracownicy porównano i uznano, że dobra jesteś! :-) Nie bez powodu masz tak dobre karty i sądzę, że nie zmienisz pracy, tylko w obecnej będzie Ci lżej bo atmosfera się poprawi i może nawet nie będziesz czuła takiego "ciśnienia". Daj znać z czasem bo ciekawi mnie jak się potoczyło :).

dziękuję za interpretację i przepraszam za swoje żale...

Nie masz za co przepraszać :buziak: jak tylko będę na forum to coś skrobnę czy wysłucham jeśli czas pozwoli :usmiech:

Napisano
Wiesz...może docenili Cię przez ten czas, kiedy Cię nie było...zobaczyli jak pracują inni pracownicy porównano i uznano, że dobra jesteś! :-) Nie bez powodu masz tak dobre karty i sądzę, że nie zmienisz pracy, tylko w obecnej będzie Ci lżej bo atmosfera się poprawi i może nawet nie będziesz czuła takiego "ciśnienia". Daj znać z czasem bo ciekawi mnie jak się potoczyło :).

Nie masz za co przepraszać :buziak: jak tylko będę na forum to coś skrobnę czy wysłucham jeśli czas pozwoli :usmiech:

na pewno dam znać, bo sama jestem mega ciekawa...

a tutaj jeszcze rozkładałam karty do końca sierpnia, gdzie też są karty na tą firmę na etacie http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/87881-karty-ogolne-do-konca-sierpnia.html

Gość Daffne
Napisano

właśnie to interpretowałam :P

już skończyłam :D

• 2 tygodnie później...
Napisano

Częściowa weryfikacja

As mieczy to otrzymane dziś wypowiedzenie.

Okres wypowiedzenia 3 miesiące.

Gość Daffne
Napisano
Częściowa weryfikacja

As mieczy to otrzymane dziś wypowiedzenie.

Okres wypowiedzenia 3 miesiące.

Zastanawia mnie więc czemu wyszły dośc dobre karty...

może szybko znajdziesz coś innego?

Albo karty wskazały jeszcze na pracę bo okres wypowiedzenia na 3 miesiące

Napisano

No mnie też to zastanawia... Może karty bardziej odzwierciedliły mój stan emocjonalny? No teraz ulgi nie czuję, ale może jak ochlonę to bedzie lepiej...

A może tak szybko znajdę inną pracę?

Zobaczymy...

Gość Daffne
Napisano

Tego życzę by szybko wpadło coś nowego. Doświadczenie masz, wiec nie powinno być trudno :-))

• 5 miesięcy temu...