Skocz do zawartości

dostałam paczkę której nie zamawiałam (ZWERYFIKOWANY)

agaMAJ

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kupiłam roślinki i zwierzątka do akwarium. Przyszły kurierem tak, jak było to ustalone. Cacy. Jakież jednak było moje zdziwienie, gdy po kilku godzinach listonosz przyniósł paczkę. Sądziłam że to zamawiana Cana( korzenie kwiatka) więc otworzyłąm pudło...a tak mech do akwarium. Facet widocznie miał komuś to przesłać i pomylił adresy bo nawet jesli by to był gratis, to przeciez przesłąłby z tamtą paczką. Wrodzona uczciwość kazała mi napisac do faceta o tym, że wysłał mi o jedną paczkę za dużo.

Jaka będzie jego odpowiedź? ( w poddtytule było czy zażąda zapłaty albo zwrotu towaru)

Słońce--2 buławy--3 buławy rozpromieni się że napisała, zawaha się a później, hmm..pójdzie wysłać paczkę pod właściwy adres...bo jakoś z tych kart nie widzać, żeby miał jakies ale do mnie, tym bardziej, ze to nie moja wina,

Jak zobaczyłam ceny tego mchu to z pewnością nie będę mu zwracać kasy bo ceny absurdalne. Mech rozpakowałam, więc nawet jakbym chciałą odesłać, to i tak by zdechł w transporcie. Moge mu zwrócić ewentualnie koszty przesyłki,

Napisano

Podziękuje Ci za uczciwość na pewno i poprosi o zwrot przesyłki na swój koszt mimo wszystko.

Napisano
Słońce--2 buławy--3 buławy

Uważam jak Corna, ze pierw się ucieszy z Twojej uczciwości i maila a następnie poprosi o zwrot kasy lub przesyłki... Jako że przesyłki nie da się wysłać już ze względu na żywotność mchu to będzie 'mała wymiana zdań' (2 buław) nt zwrotu kosztów.

Nie zdziwię się, jak Ci napisze, że skoro była Pani zaskoczona paczką to dlaczego ją Pani otworzyła lub - czy nie widziała Pani przez opakowanie, że to coś, czego nie zamawiała etc.

Napisano

odpisał, że skoro to jego pomyłka, to niech już zostanie u mnie, chyba że mi nie potrzebne. Odpisałam, że przesyłka została rozpakowana, i nawet jakbym chciała, to nie mam jak jej odesłać. Ogólnie to w przypadku przesyłki zwrotnej, proponował mi że wyśle mi podwójną równowartość kosztów przesyłki. Więc skończyło się na przeprosinach z jego strony za kłopot i tyle. Chodziło głównie o to, żeby wiedział, którą przesyłkę błędnie zaadresował, żeby mógł wysłać właściwą.

• Lubię to! 1