Skocz do zawartości

Jaka praktyke wybrac?

misiek12345

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam praktyke w miejscu nr 1 ale nie czuje ze to dobra firma. Wczoraj poszlam na rozmowe i dostalam praktyke w miejscu nr 2. Ale takze dostalam dzis oferte z miejsca nr 3. Moge tylko miec dwie praktyki. Zapytallam kart co bedzie jak wybiore poszczegola praktyke i odpowiedz:

1 - krolowa bulaw mysle ze powinnam tu zostc bo jest to dobra praktyka i rozwine sie zawodowo,

2-cesarz- znowu pozytywna karta, sukces

3- 9 kielichow - wieczy zadowolenie i sukces

Jaka wygrac? Bardzo prosze o pomoc ... Moze widze tylko pozytywne strony? Moja szkola stanie pod znakiem zapytania jak praktyka nieodpowienia..... Werifikacja wkrotce

Napisano

Ja to widzę tak:

Królowa buław - na pewno się dużo nauczysz, będzie to szalony rozwój, ale chyba bardziej związany z nauczeniem się elastyczności, radzenia sobie z sytuacjami. Nie będzie to stricte związane z nabywaniem umiejętności i wiedzy związanych z zawodem, ale na pewno rozwinie Cię jako pracownika i człowieka w ogóle, bo poza zawodową wiedzą trzeba też umieć zwyczajnie walczyć o siebie. Potrzeba do tego wojowniczych cech, Buławowa może Ci je dać :D Królowe są związane bardziej z przeżywaniem siebie samych niż zewnętrzną aktywnością (to Królowie), więc nie tyle zaczniesz się inaczej zachowywać, co wewnętrznie przejdziesz sporo i przyzwyczaisz się do stresu na rynku pracy.

Cesarz - idealne, by mieć wszystko dopięte na uczelni?

9 Kielichów - praca spokojna, warunki nieco cieplarniane, trochę się poobijasz i pozbijasz bąków, bo najwyraźniej będzie umiarkowanie dużo pracy, generalnie wszyscy będą z Ciebie zadowoleni.

Taka moja fantazja :biggrin:

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje bardzo. W kazdej praktyce musze miec 100 godz czy karty to potwierdzaja? Z tymi godzinami to ciezko w tym zawodzoe....:) krolowa bulaw chyba tego nie gwarantuje?

Napisano (edytowane)

Wiesz, tutaj chyba nie musisz pytać kart. Twoja uczelnia ma określoną liczbę godzin, którą musisz wyrobić i z tego co się orientuję, podpisujesz najpierw umowę z miejscem pracy, a po odbębnieniu godzin wystawiają Ci drugi papier, w którym potwierdzają, że wszystko doszło do skutku i wyliczą Ci rzeczy, których się nauczyłaś. Po prostu musisz to zrobić, powinni być świadomi, że potrzebujesz tego na studia, a nie przyszłaś robić wolontariat, bo im się tak podoba. W razie czego naciągną Tobie godziny i trochę pościemniają w papierach, byle Ci je tylko wypisać, nic ich to nie kosztuje, a uczelnie nie będą każdej firmy prześwietlać, czy faktycznie studenci przychodzili. Na dobrą sprawę możesz poprosić nawet znajomego z własną działalnością o taki świstek.

Ale chyba pod tym względem unikałabym Buławowej, tam może być nieco chaotycznie :P

Edytowane przez Reina
Napisano

W mijej szkole troche inaczej, nie da sie sciemiac hehe. Dziekuje za pomoc. Ja w sumie debatuje czy zrezygnowac z praktyki nr1 na korzysc nr 3. Moze nie warte zachodu...no do tego noe wiem co dokladnie oferuja w praktyce nr 3 bo nie poszlam na rozmowe jeszcze.....

Napisano

Zastanów się czy któraś z tych kart pasuje do twojego zawodu. Cesarz wydaje mi się odpowiedniejszy na miejsce praktyki niż 9 kielichów, ale może akurat szkolisz się na barmana. Wtedy 9 kielichów nada się idealnie.

Napisano

Jeżeli to terapie uzależnień, psychiki - postawiłabym na 9 kielichów; dbanie o samozadowolenie klientów, o zaspokojenie potrzeb emocjonalnych

jeżeli fizykoterapia - Cesarz - wymagający szef, dbanie o właściwą postawę klientów, wiele się nauczysz

W miejscu 1. Królowa Buław - nie ma tragedii, ale może być lepiej.

• Lubię to! 1
Napisano

1 - krolowa bulaw

Tutaj wg mnie się trochę napracujesz ale jednocześnie zdobędziesz jakieś doświadczenie. Całkiem ok miejsce, ale podpisu ‘za ładny uśmiech’ nie dostaniesz.

2-cesarz-

Wg mnie tutaj możesz być osobą na zasadzie ’przynieś, podaj, pozamiataj’. Niby się czegoś nauczysz ale taki lekki niesmak może pozostać.

3- 9 kielichow

Tutaj to chyba więcej luzu i zabawy. Będziesz zadowolona ogólnie.

No ciężka decyzja ;)

Powodzenia :usmiech_na:

• Lubię to! 1