Skocz do zawartości

Wybór Prezydenta :) (ZWERYFIKOWANY)

Lena75

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zapytajmy kart....Który z dwóch kandydatów zostanie Prezydentem?

Król Buław - As Buław - Król Pucharów

Hmm..jak dla mnie wyglada ze Duda wygra wybory i bedzie naszym nowym "strażnikiem żyrandola"

Wszelkie cechy "Królów" pasuja mi do niego + Król Pucharów mówi o tym ze ma poparcie wpływowego mężczyzny ( Kaczor ? ) As buław mówi o poczatku działan , inicjatywy....suma Śmierć , czyli koniec starego, poczatek nowego.

Ps. osobiscie to mi zaden z kandydat w tym roku nie odpowiada/ł :)

Napisano

Ci dwaj królowie to mogą być dwaj kandydaci i głosy będą na korzyść Króla Buławowego. Tylko teraz który jest który? :D Buławy pasują do kogucika Dudy (satysfakcji wczoraj ukryć na twarzy nie mógł).

• Lubię to! 1
Napisano

No nie mógł...osobiscie uwazam ze obaj z KOmorowskim są mdli, tyle ze po obecnym Prezydencie wiemy czego sie spodziewac a Duda to zagadka ( byc może marionetka Kaczora ) Tak , czy siak , obaj mi nie leżą..ich partie zresztą też.Natomiast jestem pełna podziwu dla wyniku wyborczego Kukiza.Pokazał ze za małe pieniadze mozna miec za soba spory elektorat :)

Napisano

Uważam, ze powinno się wybrać dwa sygnyfikatory osoby i wówczas zrobić rozkład. Ja dla mnie wygrają buławy "niech będzie, że to Duda", ale nie znamy ich osobowości więc ciężko ocenić.

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

Też uważam, że karty powinny być osobno na każdego kandydata rozkładane.

Napisano

Mi wyszło tak.

Duda - rycerz mieczy

Komorowski - K buław

Widać, że jeszcze każdy ma szanse. Duda ma szanse wygrać, ale zależy od jego nastawienia.

Ja nie wiem co o tym sądzić. Ale jak dla mnie niestety Komorowski, choć te waleczne nastawienie Dudy hmmm....

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

Źle zadane pytanie Lena, karty pokazały rozgrywkę między dwoma mężczyznami. Z ciekaowści sprawdziłam ich znaki zodiaku i tak p.Komorowski ur. dn. 04.06. jest spod znaku Bliźniąt, a p.Duda 16.05. czyli Byk...hmmmm, żaden nie pasuje zatem nie wiem;).

• Lubię to! 1
Napisano

Zgadzam się z Inez, karty pokazały wyrównane szanse obydwu kandydatów ;)

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano

W ogóle w moim pierwszym rozkładzie wyszło mi na Komorowskiego Umiarkowanie, a na resztę karty z AM. W piątek natomiast kładłam na I turę i miałam : Komorowski 6 monet, Duda 10 monet, Kukiz 3 monet, zatem udało mi sie odgadnąć kolejność:))

Napisano

No to zrobiłam swój rozkład. Pytanie Kto wygra wybory:

1. Aura ogólna Śmierć

Komorowski: Rycerz Monet, Wisielec, Królowa Monet

Duda: Król Pucharów, 5 Buław, Słońce

Moim zdaniem będzie zmiana prezydenta i wygra Duda. Walka będzie do końca ::)

• Lubię to! 1
Napisano

Lenka, z Twoich kart wyczytać mogę wyłącznie starcie (As buław) II kandydatów.

Nie umiem żadne spersofinikować, tym bardziej wskazać zwycięzce.

Podglądając rozkład Silver, na wstępie widać już zmiane. W śmierci, coś odchodzi, by coś nowego mogło się narodzić.

Także sądzę, iż wybory wygra A.Duda, nie wiem jednak czy dla kraju będzie to dobre.

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Też uważam, że wygra Duda, ale nie tylko po tych kartach. Na początku roku stawiałem dla Polski na politykę: mag, wieża, król mieczy...więc jeśli w tym zawarte są wybory to mamy nowego prezydenta.

Edytowane przez adivino
  • Lubię to! 1
Napisano

Na pytanie czy wybory wygra Duda wyszły mi karty:

Król Mieczy+ Paź Buław+ As Kielichów

Na pytanie czy wygra Komorowski:

Paź Denarów+ 9 Buław+As Denarów

Moim zdaniem walka bedzie wyrównana, ale wygra Duda.

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

No to zrobiłam swój rozkład. Pytanie Kto wygra wybory:

1. Aura ogólna Śmierć - tak ogólnie, to widać bolesną przegraną jednego z kandydatów.

Komorowski: Rycerz Monet, Wisielec, Królowa Monet - bardzo stabilne karty i jeszcze ten Wisielec, wszystkie karty zmian nie pokazują. Z sumowania wychodzi Cesarz, więc jak dla mnie, Komorowski nadal będzie prezydentem.

Duda: Król Pucharów, 5 Buław, Słońce - tutaj widać wolę walki, ale też konfliktowość, co może się ujawnić w trakcie zabiegania o fotel. 5 buław wskazuje na szansę wygrania, ale równie dobrze może pokazać przegraną. Król pucharów może pokazywać Kaczora fanatyka, który swoją osobą kładzie cień na kampanię Dudy.

Wg mnie, Komorowski wygra.

Edytowane przez Davisa
  • Lubię to! 1
Napisano

No to i ja ;D

Komorowski - KAPŁANKA

Duda - ŚWIAT

Jasne, że Duda ;)

Napisano

Debatę w Polsacie wg mnie wygrał A. Duda. choć walka wyrównana.

Napisano

Komorowski został obudzony z tego snu, w którym trwał tylko na debatę, bo w rzeczywistości nie jest taki waleczny i o dużym zapale. To gra.

A Duda zbyt grzeczny, ale kultura i opanowanie były po jego stronie. Komorowski aż za bardzo pokazywał jak zależy mu na utrzymaniu się.

Pamiętajmy, że będzie jeszcze jedna debata ;)

Napisano

Jak po drugiej debacie? Myślę, że karty pokazały ładnie walkę w 5 Buław :)

Napisano

B. Komorowski: GWIAZDA – KOCHANKOWIE – UMIARKOWANIE = 30 pkt wg mocy kart;

był gwiazdą, ale teraz wyborcy uznali że nauczony doświadczeniem ostatnich dni, wreszcie obdarzy ich uczuciami, szczerze przytuli (bez podszeptów zza pleców), autentycznie ich pokocha. Oraz że mogą oczekiwać od niego wyważonej, pokojowej polityki. Umiarkowanej dla obywu stron sceny politycznej (jakby dotychczas był jastrzębiem).

A. Duda: rycerz pucharów - król denarów – królowa denarów = 6 pkt;

ten pan, wg talii Labirynt kłusuje do wyborców z ogromnym pucharem pełnym światła miłości. Jako karta główna rozkładu on, wespół z królową (to żona?) podparci ogromnymi denarami, pokazują że znaleźli pieniądze na spełnienie wyborczych obietnic. I obiecują rządzić w krainie obfitości, gdzie denary będą wielkości tarcz rycerskich.

Nie powiem kto zwycięży ze względu na ciszę wyborczą, nie chcę, by potem było na mnie.

Napisano (edytowane)

Myślę, że właśnie zakłóciłeś ciszę ;)

Dopiero teraz zauważyłem, że silver i Lilly Rose wyszły dokładnie takie same karty na Dudę! woow

Edytowane przez adivino
  • Maestro
Napisano
Myślę, że właśnie zakłóciłeś ciszę ;)

Dopiero teraz zauważyłem, że silver i Lilly Rose wyszły dokładnie takie same karty na Dudę! woow

Nie takie same karty, tylko Lilly zinterpretowała karty silver ;)

Napisano
Na pytanie czy wybory wygra Duda wyszły mi karty:

Król Mieczy+ Paź Buław+ As Kielichów

Na pytanie czy wygra Komorowski:

Paź Denarów+ 9 Buław+As Denarów

Moim zdaniem walka bedzie wyrównana, ale wygra Duda.

no i mamy juz wyniki... :)

Napisano

no i mamy :)

No to i ja ;D

Komorowski - KAPŁANKA

Duda - ŚWIAT

Jasne, że Duda ;)

Napisano

Czekam cierpliwie na oficjalne wyniki. Gdyby jednak to była prawda byłabym dumna. Mam wreszcie poczucie, że mój głos też się liczy.

Napisano
Nie takie same karty, tylko Lilly zinterpretowała karty silver ;)

Jak widać, niezbyt trafnie:usmiech2_na:

• 2 tygodnie później...
Napisano
Zapytajmy kart....Który z dwóch kandydatów zostanie Prezydentem?

Król Buław - As Buław - Król Pucharów

Hmm..jak dla mnie wyglada ze Duda wygra wybory i bedzie naszym nowym "strażnikiem żyrandola"

Wszelkie cechy "Królów" pasuja mi do niego + Król Pucharów mówi o tym ze ma poparcie wpływowego mężczyzny ( Kaczor ? ) As buław mówi o poczatku działan , inicjatywy....suma Śmierć , czyli koniec starego, poczatek nowego.

Ps. osobiscie to mi zaden z kandydat w tym roku nie odpowiada/ł :)

No i wyszlo na moje :):):)

• Lubię to! 1