Skocz do zawartości

Czy dostanie wynagrodzenie.

Halsky

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja żona powinna 10 kwietnia dostać pensje. teraz mamy 11 maj i drugiej pensji nie ma. Więc Inspekcja Pracy zawiadomiona. Jednak finansowo jest ciężko i jestem ciekaw czy moja żona otrzyma wynagrodzenie w maj 2015 za te dwa zaległe miesiące.

ROZKŁAD NA 3 KARTY

1 karta tak, jeśli..

w tej karcie mogą pojawić się oczekiwania

2 karta nie, jeśli...

w tej karcie pojawią się sytuacje, które mogą odradzić działanie.

3 karta porada ...

co wziąć pod uwagę przed podjęciem decyzji oraz ostateczna odpowiedź.

Rycerz mieczy - Król buław - XIX SŁOŃCE

Taj, jeśli .... no więc widać, że trzeba grać agresywnie - tu widzę zawiadomienie tej inspekcji pracy

Nie, jeśli .... posiadając wiedzę jaką posiadam to widzę tu szefową mojej żony - ewentualnie nie można dać się sprowokować do "złego" zachowania.

Porada .... Ta porada oznacza dla mnie, że trzeba do tematy nastawić się optymistycznie bo jest się na wygranej pozycji. Akurat w ty przypadku to tak jest przecież pensja się należy jak "psu buda".

Żona powinna w maju dostać te pensje, podjęte zostały kroki które w tym pomogą.

Ciekaw jestem waszych interpretacji. I CO NAJWAŻNIEJSZE WASZYCH PROPOZYCJI ROZKŁADÓW bo nie znalazłem nic celowanego w ten temat.

Napisano

moim zdaniem karty mówią, że trzeba uzbroić się w cierpliwość...

może sprawę będzie prowadzić jakiś mężczyzna z PIPu, ale sprawa powinna być załatwiona pomyślnie.

• 3 tygodnie później...
Napisano

PiP już działa, ale czekamy na jego decyzję. Co do tematu to głównie rzecz biorąc został zweryfikowany.

Dziś niedziela 31 maja więc. Kasy nie ma, decyzji z PIPu też nie ma. Karty jednak pokazały, że trzeba walki i jak tylko coś będzie wiadomo to napiszę. Kolejny jednak rozkład jest na czerwiec.

ROZKŁAD NA 3 KARTY

1 karta tak, jeśli..

w tej karcie mogą pojawić się oczekiwania

2 karta nie, jeśli...

w tej karcie pojawią się sytuacje, które mogą odradzić działanie.

3 karta porada ...

co wziąć pod uwagę przed podjęciem decyzji oraz ostateczna odpowiedź.

0 GŁUPIEC - XV DIABEŁ - XII WISIELEC

Taj, jeśli .... ciężkie do zinterpretowania dla mnie w tej pozycji, ale pokazuje nowe możliwości, kto wie czy nie nową pracę. Ale w stosunku do pytania mogę powiedzieć, że raczej nic nie można zrobić, chyba, że oznacza ono coś nieoczekiwanego.

Nie, jeśli .... tu widzę nadużycie władzy przez szefową - brak wynagrodzenia.

Porada .... Trzeba sobie zdać sprawę, że w tym temacie człowiek jest bezsilny.

Po prostu trzeba czekać cierpliwie.

Napisano

Tylko Ty się w to nie mieszaj i nie rób awantury-król kijów... Ona musi sobie wywalczyć zaległe pieniądze

• Lubię to! 1
Gość Bethany
Napisano

Dostanie, karty pokazują opóźnienie,także pozostaje czekać.