Skocz do zawartości

spór o zakupiony towar (ZWERYFIKOWANY)

silver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zakupiłam towar ale ponieważ nie jest zgodny z opisem aukcji to chciałam odstąpić od umowy. Pani odmówiła mi twierdząc, że nie mam do tego prawa. Zadzwoniłam do niej niestety poniosły mnie nerwy ( towar kosztował 257 zł) i na końcu nazwałam ją tempom dzidą. Pani straszy mnie pozwaniem o zniesławienie.

Zadałam pytanie Jak się skończy sytuacja z panią?

Sprawiedliwość, 3 Pucharów, Rycerz Pucharów.

Pieniądze zwróci ale raczej nie z tego powodu tylko reklamacja. Na pewno założę spór w allegro.

Czy pójdzie do sądu?

Diabeł, 2 Buław, Cesarzowa

Pokusę będzie miała ale po sprawdzeniu, że nie wiele może pozostanie bierna.

Co nastąpi Paź Mieczy, Paź Denarów, Diabeł

Złośliwości ze strony pani, brak woli rozwiązania sprawy.

Kurcze czy ja nie mogę mieć trochę spokoju?

Napisano
tempom dzidą.

Tępą ;)

Nie zakładaj sporu, od razu pisz do ludzi tam pracujących. Na sporze sprawa będzie się ciągnęła, bo druga strona będzie miała ( jak dobrze pamiętam ) 21dni na odpowiedź, a administracja sprawę załatwi w ciągu kilku dni.

Do sądu nie pójdzie, ale babka też może przyjąć postawę atakującą.

• Maestro
Napisano

Tak na szybko, to otrzymasz zwrot pieniędzy i ktoś z jej firmy Ciebie przeprosi.Ona nie pójdzie do sądu, bo zrozumie, że nie ma szans. To co nastąpi, to złosliwe teksty, takie gówniarskie nawet i zwrot pieniędzy.

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

Nie popuszczaj, wybierz się do rzecznika praw konsumenta, oni są od tego, aby w takich sytuacjach pomagać takim ludziom jak ty.

Pozdrawiam.

Napisano

Dzięki za wsparcie. Kosztowało mnie to dużo nerwów.

Gość Euterpe
Napisano

Jak się skończy sytuacja z panią? Sprawiedliwość, 3 Pucharów, Rycerz Pucharów

sprawiedliwość mówi, że wszystko odbędzie się zgodnie z prawem

3 pucharów to Twoja radość

Rycerz pucharów przy 3 kielichów może symbolizować optymistyczną dla Ciebie wiadomość

wszystko powinno się dobrze skończyć :okok:

Czy pójdzie do sądu? Diabeł, 2 Buław, Cesarzowa

może ją podpuszcza jakaś kobieta, ale chyba aż tak daleko nie zajdzie

Co nastąpi? Paź Mieczy, Paź Denarów, Diabeł

jestem podobnego zdania co Inez - szczeniackie odzywki. Może jeszcze będzie się chciała uchylić od spełnienia obowiązku wobec przepisów albo w jakiś inny sposób Ci zaszkodzić.

Napisano

pieniądze zostaną zwrócone zgodnie z prawem (sprawiedliwość), będziesz zadowolona:-)

Czy pójdzie do sądu?

nie, nie pójdzie, ona tylko szczeka...

napisze parę złośliwych maili.... i tyle...
Napisano

Pieniądze odda osoba trzecia. I chyba przeprosi (nie mam pewności). Sprawa na plus dla Ciebie.

Czy pójdzie do sądu?

Będzie tylko straszyła ale sytuacja rozegra się tylko pomiędzy Wami.

Wymiana zdań, jakieś pyskówki i dziecinne zachowania. Nic poważnego.

Ewentualnie Pani Cię już nie obsłuży w przyszłości (gdybyś chciała coś tam kupować jeszcze) lub specjalnie będzie się ociągała z transakcją.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Niestety Pani nie odda pieniędzy. Muszę sprawę skierować do sądu. Okropnie się zachowuje i straszy komornikiem bo naliczyła mi karę za przechowywanie towaru mimo że odstąpiłam od umowy i zwróciłam towar. Kurcze.

Dziękuję za pomoc w interpretacji.

Napisano

Z tego co wiem to zamówionych na Allegro towarów nie można zwracać, więc ta kobieta ma rację...tzn. teoretycznie można, ale nie obowiązuje zwrot pieniędzy;)

Napisano

Adivino na Allegro obowiązują takie same przepisy jak w sklepach stacjonarnych. Nie masz więc racji. Jeśli towar nie zgadza się z opisem aukcji i nie można go użytkować obowiązuje rękojmia i zwrot pieniędzy w przypadku braku możliwości naprawy lub wymiany towaru na nowy. Pozdrawiam