babajaga33 Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 (edytowane) Witam serdecznie:icon_smile: Prosiła mnie o postawienie kart siostra osoby, o którą pytałam Tarota. Sprawa dotyczy bardzo dużej manipulacji jakiej prawdopodobnie dopuszcza się ta osoba w stosunku do swojej rodziny i otoczenia. Twierdzi, ze jest bardzo chora i w związku z tym wyłudza pieniądze szczególnie od matki, nie dając jednocześnie pewności, czy rzeczywiście tak jest. Mieszka dość daleko więc rodzina nie jest wstanie kontrolować jej leczenia. Karty jakie wyszły to: Paź Kielichów + 3Kielichy+Głupiec Paź Kielichów to ona - mnie się paź skojarzył z osobą wrażliwą ale żyjącą w świecie własnych wyobrażeń, majacą pewne problemy z emocjami, żyjącą w pewnym oderwaniu od rzeczywistości 3Kielichy na pytanie czy kłamie nie dają mi jednoznacznej odpowiedzi. Interpretuję tę kartę bardziej jako fakt, że żyje bawiąc się dobrze, korzysta z życia i roztrwania pożyczone pieniądze na przyjemności. Razem z Paziem Kielichów może to robić z kimś albo być zmuszana do tego przez swojego chłopaka. Głupiec w odpowiedzi na pytanie co należy zrobić namawia do kierowania się instynktem i intuicją w celu zdemaskowania kłamiącej osoby. Wszystkie karty gdyby interpretować je jako odwrócone mówią o manipulacji, nieszczerych intencjach, braku dojrzałości i kłamstwie. Być może ja to widzę w negatywnym świetle, bo nie wiedząc na pewno jak jest, nie mogąc udowodnić kłamstwa czuję, znając tę osobę, że ona wszystkich oszukuje w podły sposób a najbardziej swoją matkę. Weryfikacja może się przeciągnąć, ponieważ sprawa jest dość trudna, ale na pewno ja tu zamieszczę. Edytowane 23 Maja 2015 przez babajaga33 Cytuj
Gość MaryjaMagdalena Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 Po pierwsze, post jest niezgodny z regulaminem. Po 2, dlaczego kładziesz karty na znajomą bez jej wiedzy i zgody? Po 3 to jest nieweryfikowalne. http://www.ezoforum.pl/regulaminy-dzialow/78040-regulamin-interpretacji-rozkladow.html Cytuj
babajaga33 Napisano 18 Maja 2015 Autor Napisano 18 Maja 2015 Prosiła mnie o karty jej siostra to po pierwsze, po drugie weryfikacja będzie wkrótce bo rodzina zamierza tę sprawę wyjaśnić, a po trzecie pytania o chłopaków, o dziewczyny, czy się ze mna spotka czy nie też jest stawianiem kart na innych bez ich zgody a jest tu tego pełno. Pozdrawiam Cytuj
Gość MaryjaMagdalena Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 To trzeba było to ująć w poście " Prosiła mnie o karty jej siostra to po pierwsze, po drugie weryfikacja będzie wkrótce bo rodzina zamierza tę sprawę wyjaśnić " Jasnowidzących osób raczej na forum nie ma *.* więc skąd mają wiedzieć czy była zgoda czy tez nie? Cytuj
Administrator Ismer Napisano 18 Maja 2015 Administrator Napisano 18 Maja 2015 MM nie czepiaj się już tak bardzo, bo tu jest sprawa ciut poważniejsza niż zwykła ciekawość. Ktoś chce wiedzieć, czy on i jego rodzina są bezczelnie naciągani czy nie. Przytoczony regulamin dopuszcza wyjątki i wskazuje jakie informacje trzeba podać, choć o wszystkich niestety babajaga33 nie wspomniała, ale teraz już wie i na przyszłość zapewne pamiętać już będzie. Ale teraz pytanie: myślę, że ona nie nie mówi prawdy, postępuje bezmyślnie, naciąga tą rodzinę na kasę i jest to źródełko z którego nie tylko czerpie hajs na przyjemności ale ma też z tego ubaw. To jest pytanie "czy mówi prawdę", ale jeśli by mówiła prawdę, to np. mogłaby się pojawić karta choroby (jako informacja, że faktycznie coś jest na rzeczy) lub inna, kategorycznie mówiąca: tak, mówi prawdę. Tu jej nie ma, a karty pokazały takie lekkoduchostwo, ta dziewczyna, moim zdaniem, znalazła sposób na łatwe pieniądze. Mogę się jednak mylić, bo nie ja ciągnęłam te karty a interpretacja - moja, według moich znaczeń Ale dlaczego piszesz "Wszystkie karty gdyby interpretować je jako odwrócone mówią o manipulacji, nieszczerych intencjach, braku dojrzałości i kłamstwie" - a były odwrócone? Bo jak nie, to nie ma żadnego gdyby, nie można tak kręcić interpretacją w stylu "co by było gdyby było" Cytuj
babajaga33 Napisano 18 Maja 2015 Autor Napisano 18 Maja 2015 Wiem, że nie można interpretować sobie jak pasuje;-) Głupiec wyszedł odwrócony, chociaż ja nie interpretuje kart odwróconych, to w tym przypadku zrobiłam wyjątek. Poza tym dziękuję Ismer za obronę. Chciałabym jakoś wpaść na pomysł jak poradzić sobie z tym problemem, dlatego założyłam tu wątek. Mam nadzieję, ze interpretacje nasuną mi jakiś pomysł. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 18 Maja 2015 Administrator Napisano 18 Maja 2015 No to dla mnie tym bardziej jest jasne przesłanie kart: odwrócony Głupiec opisuje kogoś, kto chce wykorzystać czyjąś ufność i naiwność. Ja pracuję z odwróconymi, i z tarotem i z klasykami. Wiesz, tu nie chodzi o obronę dla idei bo jakbyś kładła karty na jakieś bzdety to nie odzywałabym się, ale uznałam, że jest to sprawa, w której trzeba pomóc, ja nie lubię być oszukiwana i chyba inni też nie. Mogę zrozumieć jeszcze, jeśli ktoś robi to w rozpaczy, bo nie ma na chleb i pracy też dostać nie może, wiele w życiu widziałam i wiem jak może być rozpaczliwa sytuacja, gdy się chodzi głodnym, ale wydaje mi się, że te karty, które wyciągnęłaś mówią o tym, że dziewoji zarabiać na ten chleb własną pracą po prostu się nie chce. Obym się myliła, bo naprawdę przykro mi stawiać takie diagnozy. Cytuj
Trida Napisano 23 Maja 2015 Napisano 23 Maja 2015 Primo - popraw (edytuj) pierwszy post i napisz, że rozkład za zgodą tej i tej osoby. Nie każdemu chce się wertować wątek w poszukiwaniu potwierdzenia (ja np jestem leniwa i rzadko kiedy mi się chce Stawiałam ostatnio karty czy moja znajoma kłamie? Karty jakie wyszły to: Paź Kielichów + 3Kielichy+Głupiec. Kłamie jak nic... Gra na uczuciach rodziny (kielichy), udaje głupią, biedną i zagubioną osobę (Głupiec). Współczuję sytuacji. Ismerko a czepianie jest, wg mnie, podstawne w tym wypadku Cytuj
babajaga33 Napisano 25 Maja 2015 Autor Napisano 25 Maja 2015 Weryfikacja:Dziewczyna kłamała. To było kłamstwo piętrowe, trudno sobie wyobrazić, że tak można. Karty pokazały ją jako osobę manipulującą otoczeniem i udającą chorobę a dalej sięgając czasem Rycerz Kielichów pokazuje problemy z psychiką, uzależnienia i w tym przypadku tak było. Dziewczyna udawała chorobę ponieważ była uzależniona od narkotyków i potrzebowała pieniędzy. Sprawa bardzo śliska ale powoli rodzina zaczyna sobie z tym radzić. Cytuj
Administrator Ismer Napisano 25 Maja 2015 Administrator Napisano 25 Maja 2015 Ismerko a czepianie jest, wg mnie, podstawne w tym wypadku No dobra, krakowskim targiem - pół na pół Ja także zwracam na to uwagę ale jeśli uznam, jak wyżej, czyli, że nie bzdet a sprawa większej wagi, to jestem bardziej liberalna ;p Szczerze powiedziawszy to też jestem leniwa, szukać mi się nie chce ale przy odpowiedziach na takie pytania patrzę kto ma jaki staż na forum i - głupio może to mówić - idę na czuja, czyli jeśli mam świdrowatego motylka, kiedy patrzę na pytanie i na karty + czas - to odpowiadam bababjaga33 - dzięki za weryfikację tak się zastanawiałam, czy to między innymi nie będzie kasa potrzebna na te środki, ale pytanie było czy kłamie, więc odpowiedziałam na nie bez wchodzenia w dywagacje Ważne, że się wyjaśniło, ale też tak się zastanawiam, dlaczego ta rodzina zwlekała, bo gdyby chodziło o moją córkę czy siostrę, to przezwyciężyłabym odległość i po prostu przekonałabym się jak się sprawy mają, tym bardziej, że pretekstem do wyciągania kasy była choroba, a to już samo w sobie jest poważną przyczyną, by się zainteresować co się z bliską osobą dzieje. Ciekawa jestem, czy będą w stanie jej pomóc, bo przy narkotykach i problemach psychicznych, na odległość nie da się tego zrobić. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi