NarratorkaHorrorow Napisano 18 Maja 2015 Napisano 18 Maja 2015 Podjełam trudną decyzje. W zw. z faktem iż sytuacja w dziale nie ulega poprawie, a paradoksalnie-spadło na mnie więcej obowiązków, i chyba karnie nie dostałam od 2 msc premii ( w drodze losowania- nie padło moje nazwisko, dwukrotnie ), postanowiłam zrobić potężny krok w tył, i wziąść udział w rekrutacji na niższe stanowisko,w którym o dziwo wynagrodzenie jest wyższe, a odpowiedzialność, zadania i pracy- jest mniej. Nie byłam uprzejma, powiadomić mego przełożonego o zamiarach. Nie wiem także czy zechce wypuścić mnie z działu ( cała merytoryka spoczywa na moich wątłych ramionkach ) Czy zostanę przeniesiona do ww.działu? Rycerz kielichów Rycerz Pałek X denarów Posumowanie-Wisielec Myśle że szanse są na to duże, jednak wiążę się to z sporym opóżnieniem. Nie zostanę wypuszczona od razu, być może Panowie Rycerze będą chcieli zemną porozmawiać, by zmienić moje podejście. Finalnie jednak przeniosę się. Czy aktualny przełożony zaproponuje mi awans i podwyżkę, bym została? VI Kielichów, X Kielichów IV Kielichów z podsumy cesarz. Nie- raczej będzie wskazywał, że podejmuję złą decyzję, bo wracam do tego co już robiłam ( VI kielichów), co nie spełaniało moich ambicji ( IV kielichów). Żadna propozycja nie padnie, wyjdzie z pozycji cesarza- więc albo nic nie zrobi, albo zechce mi swoją decyzję narzucić. Nie wiem jeszcze czy podejmuje dobrą decyzje. Co sądzicie ? Cytuj
Iwka78 Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 Czy zostanę przeniesiona do ww.działu?Rycerz kielichów Rycerz Pałek X denarów Posumowanie-Wisielec dla mnie karty pokazują, że kierowałaś się chwilowymi emocjami, że nie do końca jest to przemyślane przez Ciebie, nie jesteś tego pewna... na pewno chciałabyś być doceniona finansowo (10 denarów) i pomyślałam, że masz szansę na jakąś kasę. Wisielec niestety wszystko wstrzymuje. Moim zdaniem tego przeniesienia nie będzie.... Czy aktualny przełożony zaproponuje mi awans i podwyżkę, bym została?VI Kielichów, X Kielichów IV Kielichów z podsumy cesarz myślę, że zaproponuje Ci "coś", ale Ty nie będziesz kontenta... być może wypłaci Ci wcześniejsze premie? albo je podwyższy... Cytuj
babajaga33 Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 Moim zdaniem przełożony właśnie ze względu na pieniądze nie będzie chciał Cię wypuścić. Ma pracownika, który wszystko robi za mniejszą kasę, to nie będzie z tego rezygnował. Jest z Ciebie zadowolony ale nie wypuści takiego skarbu, o czym świadczy Wisielec. Jednakże na drugie pytanie karty wskazują(Cesarz), że coś uzyskasz:-) Poza tym zacznie Cię satysfakcjonować Twoje dotychczasowe stanowisko i będziesz się czuła dobrze w tym co robisz. Być może uzyskasz pomoc, dodatkowego pracownika albo z dotychczasowymi współpraca lepiej się ułoży. Szef być może zrozumie, ze doświadczonych pracowników należy nagradzać i na pewno coś zaproponuje:-) Cytuj
Gość Euterpe Napisano 23 Maja 2015 Napisano 23 Maja 2015 Czy zostanę przeniesiona do ww.działu? Rycerz kielichów, Rycerz Pałek, X denarów rycerz kielichów to propozycja, rycerz buław - działanie. 10 denarów jest na końcu, więc zmiana na lepsze może być. Czy aktualny przełożony zaproponuje mi awans i podwyżkę, bym została? VI Kielichów, X Kielichów, IV Kielichów prędzej jakieś mini przyjęcie "pożegnalne" będzie. Może i z czymś wyskoczy, pochwali za coś z przeszłości, ale możliwe, że mu podziękujesz i pójdziesz swoją drogą albo poczujesz się zniesmaczona. Cytuj
Trida Napisano 23 Maja 2015 Napisano 23 Maja 2015 Czy zostanę przeniesiona do ww.działu?Rycerz kielichów Rycerz Pałek X denarów Posumowanie-Wisielec Szansa jest i to spora ale bd musiała się naczekać na to przeniesienie wg mnie. I uważam całkiem inaczej niż Iwka, że decyzja byłą przemyślana, ze jesteś już na ‘skraju wytrzymałości’ i niedługo pękniesz ze złości jak się coś nie zmieni. A szansa jest. Czy aktualny przełożony zaproponuje mi awans i podwyżkę, bym została?VI Kielichów, X Kielichów IV Kielichów z podsumy cesarz. Sorry ale nie… Nagada Ci, ze Twoja praca wcale taka ważna nie jest, ze ok sprawdzasz się, połechta Twojego ego ale podwyżka… Nie ma mowy. On raczej ewentualne pieniądze przeznaczone dla Ciebie wolałby dodać sobie… Chyba trochę nadumany ten Twój szef ;> Cytuj
silyen Napisano 23 Maja 2015 Napisano 23 Maja 2015 w 10 denarów rzeczywiście mogłaby być realizacja planów, zwłaszcza że w rycerzu kielichów jest sprzyjający moment na coś takiego, a w rycerzu buław działanie i to energiczne, ale wisielec mówi o zawieszeni i to na dłuższy czas, może też dojść do jakiegoś konfliktu, który spowoduje to zawieszenie. Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 23 Maja 2015 Autor Napisano 23 Maja 2015 Szanowni Państwo, wróciłam z weryfikacją. Na wstępie chciałabym podziękować za poświęcony czas i spojrzenie na sprawę z innej perspektywy. Przeniesienia nie dostałam. Powodem był brak zgody dyrektora departamentu( przełożony- mego przełożonego). Mój aktualny przełożony wiercił mi dziurę w brzuchu o powód przejścia, i niesatysfakcjonowały go wyjaśnienie iż chodzi o pieniądze.Nie chciałam zdradzić prawdziwego powodu, bowiem nie chciałam robić sobie wrogów. Sytuacja stała się o tyle dziwna, że brał na spytki moją dobrą koleżankę,a przy tym przełożoną działu do którego miałam przejść. Koniec końców- zarezerwował spotkanie, na którym wyłuszczyłam wszystko od a, do z- dla świętego spokoju przyznam. Teraz zrozumiał jak wiele robie dla działu, ale jedyne co mógł mi zaproponować- to zarekomendować podwyżkę- w przyszłym roku. Nie jest dobrze Cytuj
Trida Napisano 23 Maja 2015 Napisano 23 Maja 2015 Ojejka... No to chyba mamy 'skraj wytrzymałości' ... Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 24 Maja 2015 Autor Napisano 24 Maja 2015 Niestety moja Droga Trido, jestem na skraju wytrzymałości. Gdyby nie fakt, że wiąże mnie 3 msc okres wypowiedzenia- złożyłabym wypowiedzenie. Niestety fakt iż teraz znajdę pracę, nie oznacza że znajdę ją za 3 msc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi