Skocz do zawartości

Egzaminy - za Pretorią (ZWERYFIKOWANY)

Gość Linkinia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Linkinia
Napisano

Sesja nadciąga wielkimi krokami, trochę się obawiam niektórych egzaminów. Na szczęście mam kilka zarówek.

Tradycyjnie zaczynam pytania od:

Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zdam zerówkę z przedmiotu

PP 1) paź kielichów, 7 denarów, Królowa buław --> HB VII Rydwan

Wydaje mi się, że powinnam zdać. Paź kielichów to student, osoba raczej przygotowana (7 denarów). Królowa buław moje zadowolenie, albo też pokazała sie pomoc koleżanki.

EM 2) 10 denarów, As mieczy, Rycerz buław --> HB XI Sprawiedliwość, II Kapłanka

Jestem dobrej myśli. Może w 10 denarów pokazało się przygotowanie/doświadczenie, bo pewne zagadnienia nie są dla mnie nowe. As mieczy jako pisemne zaliczenie, zakończenie. Podsuma również jest optymistyczna, typowo egzaminacyjna.

MaG 3) wypadła 2 mieczy. Król kielichów, Rycerz kielichów, Rycerz buław --> HB II Kapłanka

Hmm... no chyba zdam? Ciekawe karty jak na egzamin... ;)

że dostanę piątkę z ćwiczeń, zwalniającą z egzaminu 4) 8 buław, 9 buław, 8 denarów --> HB VII Rydwan

Nie, będę musiała podejść do egzaminu.

nieszczęsny egzamin 4) As kielichów, Król denarów, 5 denarów --> HB VI Kochankowie

obawiam się go najbardziej. Chyba zdam, ledwo na 3, ale zdam.

i ten, którego się boję 5) Pustelnik, Głupiec, Królowa kielichów --> HB IV Cesarz

Jak mam królową kielichów na końcu, to pokazuje mi ''nie''. Pustelnik to przygotowanie, ale też smutek. Głupiec radość, ale i zaskoczenie. Królowa kielichów czeka na drugi termin do września...

Co myślicie?

Napisano
zdasz. Ktoś Ci pomoże, albo wykładowca będzie łaskawy
jesteś bardzo dobrze przygotowana i zdasz
MaG 3) wypadła 2 mieczy. Król kielichów, Rycerz kielichów, Rycerz buław --> HB II Kapłanka
coś emocjonalne tutaj te karty... nie wiem, czy się drugi termin nie pokazał, chociaż ja bym obstawiała, że zdasz
że dostanę piątkę z ćwiczeń, zwalniającą z egzaminu 4) 8 buław, 9 buław, 8 denarów --> HB VII Rydwan
a moim zdaniem karty nie odpowiedziały konkretnie. 8 buław to dla mnie zbyt powierzchownie opanowany materiał, 9 buław to dokładniejsze nauczenie się, 8 denarów - trzeba się pouczyć jeszcze....
i ten, którego się boję 5) Pustelnik, Głupiec, Królowa kielichów --> HB IV Cesarz

głupie zrządzenie losu sprawi, że zdasz...:-)

powodzenia!

Napisano

No według mnie zdasz, może nie będzie to najlepsza ocena, ale ZDASZ ;) Może coś trudnego i powoli będziesz dążyła by to napisać, idź konsekwentnie za swoją myślą.

Też zdasz, as mieczy to świetna karta na naukę.

No nie wiem, gdyby nie dwójka mieczy to bym stwierdziła, że tak, jako, że ona wypadła to sama nie wiem.

raczej egzamin

nieszczęsny egzamin 4) As kielichów, Król denarów, 5 denarów --> HB VI Kochankowie

No i nie wiem. Może będzie Ci się wydawało, że będzie ok, a w ostateczności niezbyt pójdzie. 5denarów mnie się nie podoba... Choć patrząc całościowo powinnaś zdać.

Użyję powiedzenia 'głupi ma zawsze szczęście', powinno pójść dobrze ;)

Napisano

Co do tego którego się boisz... Eremita jest symbolem mądrości... zdasz go dzięki wiedzy, a nie dzięki fartowi... głupiec pokazuje tez łatwe zadania

Gość Euterpe
Napisano

pierwsze i trzecie chyba zaliczysz zaraz.

drugie - poprawa albo masz ten materiał w małym paluszku i zdasz na bank.

Napisano
Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zdam zerówkę z przedmiotuPP 1) paź kielichów, 7 denarów, Królowa buław --> HB VII Rydwan
Powinnaś zdać z czyjąś pomocą (stawiam na łaskawość wykładowcy)
Zdasz i to dość szybko ;)
Tutaj możesz mieć kłopoty ale powinnaś się wybronić.

Niestety ale ja tutaj egzamin widzę. Ale niewiele zabraknie do tej piątki.
w 5 denarów wieszczę poprawkę :/ a będziesz przygotowana i chyba sama nie bd wiedziała, dlaczego nie zdałaś.

Jak dla mnie nie ma się czego bać ;)

Powodzenia :usmiech_na:

Gość Linkinia
Napisano (edytowane)

Wydaje mi się, że powinnam zdać. Paź kielichów to student, osoba raczej przygotowana (7 denarów). Królowa buław moje zadowolenie, albo też pokazała sie pomoc koleżanki.

Jestem dobrej myśli. Może w 10 denarów pokazało się przygotowanie/doświadczenie, bo pewne zagadnienia nie są dla mnie nowe. As mieczy jako pisemne zaliczenie, zakończenie. Podsuma również jest optymistyczna, typowo egzaminacyjna.

Nie, będę musiała podejść do egzaminu.

WERYFIKACJA CZ.1

Przygotowałam sie w moim odczuciu dobrze. Pierwsza zerówka była w formie testu. Były pytania, na które od razu znalałam odpowiedź, w kilku się wahałam, ze trzy strzelałam. Zdałam. Wyniki dostaliśmy bardzo szybko, a zapowiadał, że możemy się ich spodziewać za kilka dni.

Druga zerówka - poszłam trochę na przypał, ale zaliczyłam lepiej niż tą pierwszą ;) okazało się, że wcale nie musiałam mieć wiedzy z notatek, bo wystarczyła ta, którą wyniosłam ze słuchania pani profesor i ćwiczeń praktycznych na jej zajęciach ;)

Zrezygnowałam z wykonania dodatkowej pracy, za którą nie wiadomo co bym dostała, a czas straciła. Wolę już podejść do egzaminu.

Edytowane przez Linkinia
  • 4 tygodnie później...
Gość Linkinia
Napisano

Weryfikacja cz. 2

Zdałam na 4 ;)

4 ;)

dostałam 4,5

Dużo czasu poświęciłam na przygotowanie się, w pewnym momencie poczułam się już spokojna ;)

dzięki!! ;)