Gość Linkinia Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 Sesja nadciąga wielkimi krokami, trochę się obawiam niektórych egzaminów. Na szczęście mam kilka zarówek. Tradycyjnie zaczynam pytania od: Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zdam zerówkę z przedmiotu PP 1) paź kielichów, 7 denarów, Królowa buław --> HB VII Rydwan Wydaje mi się, że powinnam zdać. Paź kielichów to student, osoba raczej przygotowana (7 denarów). Królowa buław moje zadowolenie, albo też pokazała sie pomoc koleżanki. EM 2) 10 denarów, As mieczy, Rycerz buław --> HB XI Sprawiedliwość, II Kapłanka Jestem dobrej myśli. Może w 10 denarów pokazało się przygotowanie/doświadczenie, bo pewne zagadnienia nie są dla mnie nowe. As mieczy jako pisemne zaliczenie, zakończenie. Podsuma również jest optymistyczna, typowo egzaminacyjna. MaG 3) wypadła 2 mieczy. Król kielichów, Rycerz kielichów, Rycerz buław --> HB II Kapłanka Hmm... no chyba zdam? Ciekawe karty jak na egzamin... że dostanę piątkę z ćwiczeń, zwalniającą z egzaminu 4) 8 buław, 9 buław, 8 denarów --> HB VII Rydwan Nie, będę musiała podejść do egzaminu. nieszczęsny egzamin 4) As kielichów, Król denarów, 5 denarów --> HB VI Kochankowie obawiam się go najbardziej. Chyba zdam, ledwo na 3, ale zdam. i ten, którego się boję 5) Pustelnik, Głupiec, Królowa kielichów --> HB IV Cesarz Jak mam królową kielichów na końcu, to pokazuje mi ''nie''. Pustelnik to przygotowanie, ale też smutek. Głupiec radość, ale i zaskoczenie. Królowa kielichów czeka na drugi termin do września... Co myślicie? Cytuj
Iwka78 Napisano 20 Maja 2015 Napisano 20 Maja 2015 PP 1) paź kielichów, 7 denarów, Królowa buław --> HB VII Rydwan zdasz. Ktoś Ci pomoże, albo wykładowca będzie łaskawyEM 2) 10 denarów, As mieczy, Rycerz buław --> HB XI Sprawiedliwość, II Kapłanka jesteś bardzo dobrze przygotowana i zdaszMaG 3) wypadła 2 mieczy. Król kielichów, Rycerz kielichów, Rycerz buław --> HB II Kapłanka coś emocjonalne tutaj te karty... nie wiem, czy się drugi termin nie pokazał, chociaż ja bym obstawiała, że zdaszże dostanę piątkę z ćwiczeń, zwalniającą z egzaminu 4) 8 buław, 9 buław, 8 denarów --> HB VII Rydwan a moim zdaniem karty nie odpowiedziały konkretnie. 8 buław to dla mnie zbyt powierzchownie opanowany materiał, 9 buław to dokładniejsze nauczenie się, 8 denarów - trzeba się pouczyć jeszcze....i ten, którego się boję 5) Pustelnik, Głupiec, Królowa kielichów --> HB IV Cesarz głupie zrządzenie losu sprawi, że zdasz...:-) powodzenia! Cytuj
pretoria Napisano 21 Maja 2015 Napisano 21 Maja 2015 Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zdam zerówkę z przedmiotu PP 1) paź kielichów, 7 denarów, Królowa buław --> HB VII Rydwan No według mnie zdasz, może nie będzie to najlepsza ocena, ale ZDASZ Może coś trudnego i powoli będziesz dążyła by to napisać, idź konsekwentnie za swoją myślą. EM 2) 10 denarów, As mieczy, Rycerz buław --> HB XI Sprawiedliwość, II Kapłanka Też zdasz, as mieczy to świetna karta na naukę. MaG 3) wypadła 2 mieczy. Król kielichów, Rycerz kielichów, Rycerz buław --> HB II Kapłanka No nie wiem, gdyby nie dwójka mieczy to bym stwierdziła, że tak, jako, że ona wypadła to sama nie wiem. że dostanę piątkę z ćwiczeń, zwalniającą z egzaminu 4) 8 buław, 9 buław, 8 denarów --> HB VII Rydwan raczej egzamin nieszczęsny egzamin 4) As kielichów, Król denarów, 5 denarów --> HB VI Kochankowie No i nie wiem. Może będzie Ci się wydawało, że będzie ok, a w ostateczności niezbyt pójdzie. 5denarów mnie się nie podoba... Choć patrząc całościowo powinnaś zdać. i ten, którego się boję 5) Pustelnik, Głupiec, Królowa kielichów --> HB IV Cesarz Użyję powiedzenia 'głupi ma zawsze szczęście', powinno pójść dobrze Cytuj
Arcan Napisano 22 Maja 2015 Napisano 22 Maja 2015 Co do tego którego się boisz... Eremita jest symbolem mądrości... zdasz go dzięki wiedzy, a nie dzięki fartowi... głupiec pokazuje tez łatwe zadania Cytuj
Gość Euterpe Napisano 23 Maja 2015 Napisano 23 Maja 2015 pierwsze i trzecie chyba zaliczysz zaraz. drugie - poprawa albo masz ten materiał w małym paluszku i zdasz na bank. Cytuj
Trida Napisano 23 Maja 2015 Napisano 23 Maja 2015 Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zdam zerówkę z przedmiotuPP 1) paź kielichów, 7 denarów, Królowa buław --> HB VII Rydwan Powinnaś zdać z czyjąś pomocą (stawiam na łaskawość wykładowcy)EM 2) 10 denarów, As mieczy, Rycerz buław --> HB XI Sprawiedliwość, II Kapłanka Zdasz i to dość szybko MaG 3) wypadła 2 mieczy. Król kielichów, Rycerz kielichów, Rycerz buław --> HB II Kapłanka Tutaj możesz mieć kłopoty ale powinnaś się wybronić.że dostanę piątkę z ćwiczeń, zwalniającą z egzaminu 4) 8 buław, 9 buław, 8 denarów --> HB VII Rydwan Niestety ale ja tutaj egzamin widzę. Ale niewiele zabraknie do tej piątki.nieszczęsny egzamin 4) As kielichów, Król denarów, 5 denarów --> HB VI Kochankowie w 5 denarów wieszczę poprawkę :/ a będziesz przygotowana i chyba sama nie bd wiedziała, dlaczego nie zdałaś.i ten, którego się boję 5) Pustelnik, Głupiec, Królowa kielichów --> HB IV Cesarz Jak dla mnie nie ma się czego bać Powodzenia Cytuj
Gość Linkinia Napisano 29 Maja 2015 Napisano 29 Maja 2015 (edytowane) Jak zrealizuje się moje oczekiwanie na to, że zdam zerówkę z przedmiotu PP 1) paź kielichów, 7 denarów, Królowa buław --> HB VII Rydwan Wydaje mi się, że powinnam zdać. Paź kielichów to student, osoba raczej przygotowana (7 denarów). Królowa buław moje zadowolenie, albo też pokazała sie pomoc koleżanki. EM 2) 10 denarów, As mieczy, Rycerz buław --> HB XI Sprawiedliwość, II Kapłanka Jestem dobrej myśli. Może w 10 denarów pokazało się przygotowanie/doświadczenie, bo pewne zagadnienia nie są dla mnie nowe. As mieczy jako pisemne zaliczenie, zakończenie. Podsuma również jest optymistyczna, typowo egzaminacyjna. że dostanę piątkę z ćwiczeń, zwalniającą z egzaminu 4) 8 buław, 9 buław, 8 denarów --> HB VII Rydwan Nie, będę musiała podejść do egzaminu. WERYFIKACJA CZ.1 Przygotowałam sie w moim odczuciu dobrze. Pierwsza zerówka była w formie testu. Były pytania, na które od razu znalałam odpowiedź, w kilku się wahałam, ze trzy strzelałam. Zdałam. Wyniki dostaliśmy bardzo szybko, a zapowiadał, że możemy się ich spodziewać za kilka dni. Druga zerówka - poszłam trochę na przypał, ale zaliczyłam lepiej niż tą pierwszą okazało się, że wcale nie musiałam mieć wiedzy z notatek, bo wystarczyła ta, którą wyniosłam ze słuchania pani profesor i ćwiczeń praktycznych na jej zajęciach Zrezygnowałam z wykonania dodatkowej pracy, za którą nie wiadomo co bym dostała, a czas straciła. Wolę już podejść do egzaminu. Edytowane 29 Maja 2015 przez Linkinia Cytuj
Gość Linkinia Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Weryfikacja cz. 2 MaG 3) wypadła 2 mieczy. Król kielichów, Rycerz kielichów, Rycerz buław --> HB II Kapłanka Zdałam na 4 nieszczęsny egzamin 4) As kielichów, Król denarów, 5 denarów --> HB VI Kochankowie 4 i ten, którego się boję 5) Pustelnik, Głupiec, Królowa kielichów --> HB IV Cesarz dostałam 4,5 Dużo czasu poświęciłam na przygotowanie się, w pewnym momencie poczułam się już spokojna dzięki!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi