misiek12345 Napisano 24 Maja 2015 Napisano 24 Maja 2015 Pytanie do kart jaki bedzie wynik sprawy sadowej o calkowite prawa do dziecka? Moj brat walczy z partnerka o dziecko. Ona dziecko porzucila ale powrocila bo wstydzila sie swojego czynu. Nie ma zadnej wiezi z dzieckiem , traktuje dziecko okropnie ale chce bratu na zlosc zrobic...ja juz sil nie mam ze zmartwien bo przywiazana jestem do dzicka jestem. Czy odebieze nam dziecko? Czy moze sie dogadaja? Paz monet, smierc, wieza No to az mi sie niedobrze zrobilo. Widac rewolucje i zmiane ...sad odebierze dziecko...dziecko odejdzie z domu w ktorym mieszka z ojcem ..... Cy dobrze interpretuje? Emocjonalnie podeszlam...niestety za silna wiez...jak myslicie? Weryfikacja za pare tygodni Cytuj
Arcan Napisano 24 Maja 2015 Napisano 24 Maja 2015 Misiek, moim zdaniem źle zadałeś pytanie. Spróbuj może :'' Jak potoczy się sprawa dziecka?''... 1 Cytuj
Gość MaryjaMagdalena Napisano 24 Maja 2015 Napisano 24 Maja 2015 (edytowane) Po 1 mam wrażenie, że karty pokazały Twoje emocje. Nie powinnaś sama na to pytanie wyjmować kart, ponieważ jesteś emocjonalnie związana z bratem i jego dzieckiem. Karty mogły pokazać Twoje obawy i Twój lęk. Po 2 też uważam że pytanie źle zadane. W sumie zadałaś dwa pytania i wyjęłaś 3 karty, więc nie wiadomo do czego to podpiąć czy do : Pytania nr 1."Czy odebierze nam dziecko?" Pytania nr 2."Czy moze sie dogadają?" Edytowane 24 Maja 2015 przez MaryjaMagdalena Cytuj
misiek12345 Napisano 24 Maja 2015 Autor Napisano 24 Maja 2015 Przepraszam pytanie bylo jedno jaki bedzie wynik sprawy sadowej o dziecko. Te dwa pozniejsze pytania to moj wewnetrzny dialog po fakcie....MaryjaMagdalena masz chyba racje.. moga to byc moje emocje...czesto mi ostanio emocje wychodza w 3 kartach. Strasznie sie martwie, nie spie po nocach i w leku jestem wiec pewnie i w kartach to wyszlo Cytuj
silver Napisano 25 Maja 2015 Napisano 25 Maja 2015 Zadałam w twoim imieniu twoje pytanie więc : Rycerz Monet, 8 Buław, Papież Młody zaradny odpowiedzialny mężczyzna- twój brat Dynamizm sytuacji - wszystko dzieje się bardzo szybko Wyższe ideały- dobry ojciec Mam wrażenie, że w tej sprawie wypowiedzą się biegli (psycholog, pedagog) na korzyść brata. Nie pokazał się mi wynik sprawy. 1 Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 25 Maja 2015 Napisano 25 Maja 2015 Myślałam dziś w pracy o spr. Twojego brata, w zw.z tym pozwoliłam sobie- rozłożyć karty. Wynik sprawy sądowej o dziecko. ( Komu SR, przyzna piecze nad małoletnim?) Na wstępie- gdy myślałam o Twoim bracie, wypadła mi VIII Denarów. To karta ciężkiej, żmudnej pracy. Widać że On sam jest w pełni pochłonięty ww. tematem. Jednocześnie, jest człowiekiem twardym, pracowitym i skupionym na celu. V Denarów As Mieczy Królowa Denarów. Matce- niestety.Pomimo jej kiepskiej sytuacji życiowej ( niezaspokajania potrzeb dziecka), będzie jawić się dla Sądu, jako osoba odpowiednia dla dziecka. Nie łam się, proszę. Miej na uwadze iż od postanowienia sądu w przedmiocie ograniczenia czy też.pozb.pr.rodziecielskich, przysługuje apelacja ( 14 dni, od otrzymania wyr. z uzasadnieniem, 7 dni na wniesienie wniosku o uzasadnienie+ 14dni na złożenie apelację) Pamiętaj o uiszczeniu opł. od apelacji ( 40zł). 1 Cytuj
misiek12345 Napisano 25 Maja 2015 Autor Napisano 25 Maja 2015 Dziekuje bardzo za pomoc, porade i za Wasz czas Cytuj
misiek12345 Napisano 25 Maja 2015 Autor Napisano 25 Maja 2015 Mam nadzieje ze apelacja pomoze....smutny czas przed nami... Cytuj
Gość Noa20 Napisano 25 Maja 2015 Napisano 25 Maja 2015 Czy odebieze nam dziecko? Czy moze sie dogadaja? Paz monet, smierc, wieza Niestety chyba się nie dogadają a dziecko trafi do matki... Moim zdaniem ona zwęszyła interes w dziecku (giermek monet- alimenty) :/ Żadnych uczuć tu nie widać , pojawiają się monety i przebieg sytuacji. No przykro trochę ale sąd I instancji raczej zadziała na korzyść matki. Powodzenia Cytuj
Gość MaryjaMagdalena Napisano 25 Maja 2015 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Niestety, ale w naszym kraju jest takie "prawo" że choćby nie wiem jaka matka była zła i najgorsza, zawsze dostaje szanse i dziecko jest przyznawane matce. Jeśli się wtedy nie sprawdza a są na to dowody, to sąd podchodzi do sprawy jeszcze raz. Musiałaby być faktycznie wyrodną matką, aby sąd pozbawił ją praw. Pytanie jeszcze, jakie relacje są między dzieckiem a matka? Bo jeśli dziecko jest za nią, to marne szanse aby jej odebrać. Czy matka opiekuje się jak należy, czy dziecko nie jest zaniedbane, jakie macie dowody itd...... Każdy w życiu popełnia błędy, ważne aby je zrozumieć i wynieść z nich lekcje.. Może ona się ogarnęła, może żałuje swojego czynu? To też będzie brane pod uwagę.. Trudna sprawa. Edytowane 25 Maja 2015 przez MaryjaMagdalena Cytuj
misiek12345 Napisano 25 Maja 2015 Autor Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Matka podpisala papier ze zrzeka sie praw bo nie chciala dziecka.Dziecko male, ale za mama nie jest. Brat nie chce odebrac kontaktu z matka ale chce zeby dziecko z nim mieszkalo.... Och smutno strasznie Edytowane 25 Maja 2015 przez misiek12345 Cytuj
Gość MaryjaMagdalena Napisano 25 Maja 2015 Napisano 25 Maja 2015 To może się jakoś dogadają, skoro brat nie chce odebrać kontaktów matce. Sąd może przyznać pełną wladzę rodzicielką jemu, a jej ograniczoną i wyznaczy termin spotkań dziecka z matką. Powodzenia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi