Rondek Napisano 2 Czerwca 2015 Napisano 2 Czerwca 2015 Z rozkładu tygodniowego na dzisiaj: Głupiec Wyszło mi, że: Wydarzy się coś, czego logicznie myślący człowiek by się nie spodziewał, może coś nawet absurdalnego lub niecodziennego. Ciekawość nakazała mi dodać rozkład uzupełniający z pytaniem co ten Głupiec dzisiaj wykręci, otrzymałem: Król Denarów – IV Pucharów – Walet Mieczy. Po mojemu, niedoświadczonemu, zabrzmiało to tak: Król Denarów wskazuje na sferę materialnych, fizycznych zdarzeń, IV Pucharów – w codziennej egzystencji spokój i cisza, sytuacja jest pasywna, a zmiany niekoniecznie dobre wiszą w powietrzu. Możliwe że Walet Mieczy oznacza nowe myśli, pomysły, rozwiązanie i wyprowadzenie z tej,wg mnie niekorzystnej sytuacji. Dla mnie Głupiec narzuca ton ostrzegającej narracji. Osoby tarotowo biegłe proszę o profesjonalny opis w tym odczycie. P.s. napiszę gdy dzień minie, co Głupiec mi wykręcił. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 4 Czerwca 2015 Napisano 4 Czerwca 2015 Owszem Głupiec jest nieprzewidywalny, ale tu Król den (bo to żywioł ziemi) z początku rozkładu trzyma nad nim kontrolę. 4 puchary to przesyt, znudzenie. Coś się skończy coś się zacznie, a dzień mógł być nerwowy. Możliwa zależność od starszej albo dojrzalszej, doświadczonej osoby, która (na)kazała przestać marudzić, a zacząć działać i coś robić. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 5 Czerwca 2015 Napisano 5 Czerwca 2015 P.s. napiszę gdy dzień minie, co Głupiec mi wykręcił. I jak dzień (2 czerwca) minął ? P.s. Mamy już 6 czerwca. Cytuj
Rondek Napisano 6 Czerwca 2015 Autor Napisano 6 Czerwca 2015 Arachnea, moje chwilowe milczenie było celowe, bynajmniej nie wynikło z lekkiego traktowania forum, Ciebie i jego Uczestników. Karty tego dnia lekko mnie przestraszyły, no może zaintrygowały. Tymczasem dzień minął nudno i bezbarwnie jak rzadko, był mdły jak ciepły budyń. Czekałem więc, spodziewając się że może jednak wydarzyło się coś co tego dnia, coś zostało zainicjowane a ujawni się w najbliższych dniach. Do dzisiaj cisza. Zamierzałem zapytać Ciebie, Jak Ty oceniasz tę sytuację? Pozdrawiam. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 8 Czerwca 2015 Napisano 8 Czerwca 2015 (edytowane) Jednak część się sprawdziła - były 4 puchary, przesyt, znudzenie, można powiedzieć że to taka szara karta, nijaka w swoim klimacie, no właśnie mdła. Co mogę doradzić: Myślę że w tej sytuacji zapytałabym siebie jak czuje swoje karty? Zrobiłabym analizę swoich odczytów. Rób notatki, załóż zeszyt, dziennik, w każdym razie zapisuj żebyś mógł sprawdzić jak idzie Ci odczytywanie kart, które karty lepiej czujesz/ czytasz a z którymi musisz się jeszcze "dogadać" No i czy wyrabiasz sobie wspólny język z kartami, bo każdy ma swój sposób odczytywania, czyli ogólne znaczenia karty się pokrywają np. ze 5 den to braki ale dla jednego będzie to brak pieniędzy, a dla drugiego i żebranie o uczucia, czyli przykłada tez kartę (denarów czyli żywioł ziemi) do sfery emocjonalnej a nie tylko materialnej. To jest właśnie ten właśnie osobisty sposób "dogadania się" tarocisty z jego kartami. Nie musisz mi odpisywać na te pytania, po prostu zapytaj siebie jak Ci idzie z kartami, czy za dużo od nich nie oczekujesz, albo od siebie ? Czasami dobrze jest odpocząć od kart, albo złapać dystans do ich wskazówek. Pamiętaj też że karty dnia głównie pokazują nastrój/klimat dnia a nie konkretne wydarzenia typu - dziś odwiedzi Cię blondynka wieczorowa porą Edytowane 8 Czerwca 2015 przez SooYoung Cytuj
Rondek Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Arachnea, dziękuję za Twoje sugestie. Miałaś rację proponując mi odpoczynek. Nie uczyniłem tego za za Twoją radą ale ogarnęło mnie zwątpienie; po co wziąłem się za karty, skoro nic mi nie wychodzi, moje myśli sobie a karty w swoją stronę. Poleżały sobie, skruszały (może), a może ja dojrzałem o nich, teraz cudownie nam się rozmawia. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi