Skocz do zawartości

dieta u specjalisty

panna.marta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

poddałam się diecie i treningom u specjalisty. Oczywiście redukcja masy ciała i jego wyrzeźbienie. Zaczynam jutro.

Postawiłam karty tj rozkład wróżbity Macieja a pytanie brzmi:

Czy w pierwszej fazie (2 tygodnie) schudnę podczas tej diety?

1. Aktualna sytuacja.

2. Przeszłość zdarzenia.

3. Źródło, przyczyna problemu.

4. Rada.

5. To co nieuniknione.

6. Karta główna, wynik.

Karty wylosowane:

1. Rycerz denarów

2. Cesarz IV

3. Wieża XVI

4. 7 buław

5. 9 mieczy

6. Siła VIII

moja interpretacja:

jestem gotowa do działania. Wcześniej była zbyt mała aktywność fizyczna, przekonanie, że wiem wszystko.Nie bardzo wiem jak traktować radę, ale myślę że może nie wpadać w nerwy, frustrację? Niestety to co nieuknienione, to ciężka trudne chwile, spędzające sen z powiek :( Wynik - bardzo dobry!Schudnę a jeśli nie to na pewno poprawi się ciało.

Będę wdzięczna za wsze porady!! A weryfikacja pod koniec czerwca! Marta.

Gość grimmoire
Napisano

Czy w pierwszej fazie (2 tygodnie) schudnę podczas tej diety?

1. Aktualna sytuacja.

2. Przeszłość zdarzenia.

3. Źródło, przyczyna problemu.

4. Rada.

5. To co nieuniknione.

6. Karta główna, wynik.

Karty wylosowane:

1. Rycerz denarów - masz solidny plan

2. Cesarz IV - czyżby jakiś pan maczał w tym swoje palce :) bądź próby walki na własną rękę, swoimi sposobami

3. Wieża XVI - zasiedzenie w domku (lub w połączeniu z Cesarzem pasuje do zajedzonego stresu po rozstaniu? jeśli nie trafiłam bardzo przepraszam :) )

4. 7 buław - dużo aktywności fizycznej, ruchu

5. 9 mieczy - trochę się pomęczysz, być może dieta na początku będzie trudna do przyzwyczajenia

6. Siła VIII - efekty będą, ważna jest tu aktywność fizyczna, dosłowna fizyczna praca :)

trzymam kciuki, powodzenia :] plan z głową musi się udać :] pierwsza faza chudnięcia jest najbardziej spektakularna (podobno, prawda Tri :) ? )

Gość SooYoung
Napisano

Tak, nawet do 8 kilogramów ( karta Siła)

Jest zmiana sylwetki - karta Wieża

Jest walka ze sobą i wysiłek fizyczny - 7 buław

Nieuniknione - 9 mieczy - zwątpienie, niepokój czy uda się osiągnąć zamierzony cel, ale to normalne zwłaszcza przy diecie z ograniczeniem cukru, kiedy to mózg "się smuci" i pojawia się spadek nastroju.

Jak masz do tego ćwiczenia aerobowe i specjalną dietę to zrzucenie nawet 8 kilo w dwa tygodnie jest do osiągnięcia.

Powodzenia :)

Napisano

No wynik ekstra, jak dla mnie osiągniesz swój cel.

Życzę powodzenia i wytrwałości ;)

Gość gość5
Napisano

hej panna.marta- widac, ze jestes zdeterminowana i przy pomocy tenera osiagniesz zamierzony efekt- trzeba przygotowac sie na boj zarowno z kilogramami i rzezba jak i wlasna psychika a rada dla Ciebie- badz wytrwala w tym co robisz i juz po aby utrzumac efekt jak najdluzej.

Gość Euterpe
Napisano

siła na końcu rozkładu przy takich kartach zwiastuje happy end :) Dasz radę, chociaż może nie być łatwo. Będziesz musiała walczyć z swoimi pragnieniami, skłonnościami do czegoś, słabostkami.

Podołasz zadaniu i będziesz szczęśliwa. Ulży Ci :)

Napisano

Będzie dobrze, a co najwazniejsze bedziesz zadowolona z efektu o czym mowi koncowa karta :)

Napisano

Karty wylosowane:

1. Rycerz denarów - wg moj interpretacji zdecydowalas sie zainwestowac w swoj wyglad nie patrzac na koszty

2. Cesarz IV - zmobilizowal Cie wazny dla Ciebie meżczyzna

3. Wieża XVI - przytrafila Ci sie jakas niemila sytuacja, mialas dosc i postanowilas to zmienic

4. 7 buław - duzo wysiłku, cwiczen

5. 9 mieczy - nieuniknione przezwyciezanie slabosci jak np. slodycze, brak sily do systematycznosci

6. Siła VIII - wynik koncowy zapowiada sie obiecujaco, wyjdziesz z tego doswiadczenia silniejsza i zadowolona

• 2 tygodnie później...
Napisano

Weryfikacja ogólna: zatem udało się schudnąć w 1 fazie, czyli pierwsze 2 tygodnie - 4,6 kg :), poszło w talii i nogach kilka cm.

Na początku było ciężko, ale potem się przyzwyczaiłam. Byłam bardzo dokładna i sumienna, zdyscyplinowana. Musiałam pokonać swoje lęki, gdyż jadłam rzecz, której nie znoszę! Było też sporo ruchu i przemieszczanie się do specjalisty, który jest kawałek drogi ode mnie. Pozostała jeszcze redukcja wody, więc nie wyszło poszło w 100% zgodnie z planem. Wszystko robię dla siebie, nie dla kogoś. Dziękuję za pomoc :)