Aurelia85 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Witajcie ! W ciągu kilku lat 6-ty raz jestem zatrudniona w tej samej firmie. Najczęściej jesienią, są zwolnienia i później od stycznia ponowne zatrudnienie. Taka polityka firmy :/ W tym roku szef mówił, że są pomyślne rokowania i że może będzie inaczej. Zadałam więc pytanie, czy mam się spodziewać zwolnienia jesienią, czy nie. Wyszło: Sprawiedliwość, Kapłanka, 6 Mieczy i dobrałam jeszcze: Paź Kielichów. Moja talia to Tarot krakowski (Zielona Gwiazda). Chciałabym wreszcie osiągnąć stabilizację życiową i czuć zadowolenie. Nastąpi konieczność dokonania oceny i odcięcie się od starych spraw. Jest jakaś szansa, ale muszę być cierpliwa, sprawa biegnie swoim torem. Odejdę z tamtej pracy, otworzę się na nowe możliwości rozwoju. Podejmę ryzyko, może jakiś nowy kierunek studiów, szkolenie, zmiana branży, przekwalifikowanie się. Dostosuję się do nowych warunków, ale na początku nie będę miała większych pieniędzy. Sprawiedliwość, Kapłanka i 6 Mieczy daje razem 16, czyli Wieżę... Straty, zmiany dotkliwe, które później okazać się mogą korzystne. Czy w dobrym kierunku jest moja interpretacja ? Cytuj
adivino Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Sprawiedliwość to decyzja, która musi zapaść. Dodatkowo sprawiedliwość to waga, więc wrzesień, październik - jesień. Kapłanka to ty, która nic nie robi. Nic nie robi, bo może nie masz jak na to wpłynąć, a może jednak mogłabyś podjąć jakieś działania. 6 mieczy to też coś nieznanego, nieodkrytego, więc może nie jesteś tego świadoma. Na podstawie znaczeń książkowych, giermek kielichów po 6 mieczy pokazywałby pozostanie w pracy, ale ja jakoś tego nie czuję. Chociaż może właśnie zostaniesz zwolniona i znów przyjęta. Zwolnienie jeżeli będzie, to myślę, że w połowie listopada. Cytuj
Gość Gwiazdka7 Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Sprawiedliwoscc - sprawa ma sie rozstrzygnac a ty jako kapłanka czekasz .Według mnie bedzie zmiana bo 6 mieczy mowi o zmianie miejsca, odcinaniu sie. Paz kielichow to nowe znajomosci według mnie zmienisz prace. Cytuj
Gość Bethany Napisano 15 Czerwca 2015 Napisano 15 Czerwca 2015 Ja również uważam, że zmienisz, wyszła 6 Mieczy, to jest karta brama, symbolizuje podróż, zmianę. Giermek Kielichów to może być jakaś nowa propozycja. Sprawiedliwość na początku to może być rozwiązanie umowy. Cytuj
x-latek Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 Te 6 Mieczy w gorszej sytuacji to jest taka zbawienna karta. Kiedyś odczułem pozytywnie tę kartę na sobie gdy byłem w nieciekawej sytuacji. Wróżyła mi ona wtedy rozwiązanie problemu po mojej myśli. Jakby nie było to chyba jest najbardziej pozytywna z Mieczowych Arkan. Sprawiedliwość - to wiemy - decyzja zapadnie odgórnie. Kapłanka to ta Twoja niewiadoma, jak na teraz to jakby nie patrzeć tajemnica co do tego. Walet Pucharów to beztroska - problem się rozejdzie po kościach. Pytanie jest czy jesienią zostanę zwolniona z pracy? Chyba nie. A jeśli jednak będą jakieś zmiany to takie najmniej bolesne/mało odczuwalne dla Twych nerwów i finansów. Te karty ogólnie nie wyglądają na takie złe. Cytuj
pretoria Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 No jestem bardzo ciekawa weryfikacji, bo ja stawiam, że ONI Cię nie zwolnią Cytuj
silver Napisano 20 Czerwca 2015 Napisano 20 Czerwca 2015 A moje zdanie jest takie, że polityka firmy zostanie zachowana decyzją Kapłanki. Wyprzedzając jakby sytuację sama odejdziesz z tej pracy. Cytuj
Gość Linkinia Napisano 21 Czerwca 2015 Napisano 21 Czerwca 2015 6 mieczy jako zwolnienie z pracy... Cytuj
x-latek Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Wyprzedzając jakby sytuację sama odejdziesz z tej pracy. Też to biorę pod uwagę. Ale nawet gdyby tak się stało to bez jakichś bolesnych przeżyć. Cytuj
gucio19 Napisano 22 Czerwca 2015 Napisano 22 Czerwca 2015 Myślę,ze na 100% będą zmiany. Ale to chyba raczej z Twojej strony,może uznasz, że nabrałaś doswiadczenia,a umiejętności pozwalają na pójscie dalej,na lepszą pracę, tak sobie myśle,ze jakoś to się zbiegnie w czasie,zaplanujesz odejście i w tym czasie dostaniesz zaproszenie na rozmowę (nowa praca) , wyczuwam jesien/zime:) Cytuj
lilijova Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 Ja również przychylam się do opinii, że zwolnienie będzie. Nie wiem jak traktujesz dociągnięte karty, ale moim zdaniem paź kielichów pokazuje to co szef mówi i tylko na mówieniu się skończy. Ewentualnie widziałabym możliwość innej umowy na ten okres, którą pracodawca próbowałby zejść z kosztów. Może nawet na czarno, o ile istnieje taka możliwość. Cytuj
Aurelia85 Napisano 1 Października 2015 Autor Napisano 1 Października 2015 Weryfikacja We wrześniu dostałam umowę na czas nieokreślony. Stało się to po tym, jak prosiłam w kadrach o zaświadczenie o dochodach do banku. A wczoraj dowiedziałam się, że przenoszą mnie na inny dział i dojdą mi nocki. Także tak to wygląda. Pozdrawiam Wszystkich ! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi