Skocz do zawartości

leczenie (ZWERYFIKOWANY)

silver

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Leczymy się w klinice leczenia niepłodności.

Poszliśmy wczoraj do lekarza. Po badaniach okazało się, że nie ma dobrej metody leczenia dla nas. Po wymianie zdań zaproponowano mężowi leczenie hormonalne. Lekarz daje 30 % szans na poprawę wyników nasienia.

Zapytałam kart Czy leczenie mojego męża przyniesie oczekiwany przez nas skutek?

6 Pucharów, Umiarkowanie, Paź Mieczy

Podczas tasowania wypadł też Cesarz.

Intuicja podpowiada mi, że będzie lekka poprawa.

Karty zaś według mnie. 6 Pucharów- zostaną stworzone warunki do leczenia lub leki przyniosą oczekiwany skutek lecz nie od razu ok 6 miesięcy trzeba się uzbroić w cierpliwość. Paź Mieczy mówi, że sprawa się wyjaśni i rozwiążemy problem.

Cesarz pokazał ojcostwo.

Jeśli mogę prosić Was o pomoc. Ja raczej nie jestem obiektywna :(

Gość Euterpe
Napisano

w 6 pucharów mogło pokazać się leczenie hormonalne

umiarkowanie przy poprzedniej karcie - wydłużony czas leczenie, wyrównanie hormonów w organizmie

6 pucharów + giermek mieczy - tutaj skojarzyło mi się z sytuacją, w której jedna osoba chce coś podarować drugiej, a ta to odrzuca

umiarkowanie + giermek mieczy - koniec harmonii

w ostateczności leczenie nic nie da. Jeżeli będzie poprawa, to na krótki okres czasu.

Napisano

Dziękuję Euterpe. Mam jednak nadzieję, że ta lekka poprawa zaowocuje.

Gość Bethany
Napisano

No ja widzę te karty inaczej trochę. Według mnie Umiarkowanie pokazuje czas do około półtora roku. I wtedy jest szansa na dziecko - Giermek Mieczy. 6 Kielichów to też jest rodzinna karta, także myślę, że się uda pokonać trudności.

Napisano

Ja tu nie widzę karty ciąży. Giermek mieczy - nic mi tu nie podpowiada intuicja, że to karta ciąży. 6 kielichów, jako powrót do przeszłości może wskazywać na wielką Waszą potrzebę wewnętrzną posiadania dziecka. Umiarkowanie co prawda nie jest kartą mówiącą wprost: Tak uda się teraz! ale to karta cudu, więc Wasze pragnienia mogą się ziścić. Ale giermek mieczy mówi też: nie działaj pochopnie, ale to też karta pokonywania wszelkich przeszkód. Cesarz to rzeczywiście zwycięstwo, ojcostwo i wytrwałe dążenie do celu. Raczej przez kartę cudu czyli Umiarkowanie powiedziałbym, że się uda. Może nie już i nie teraz, ale dążcie do celu. Może zapytajcie karty o jakie rozwiązania, czego potrzeba, co brakuje do pełni szczęścia w tym do czego dążycie? Powodzenia.

Napisano

Nie zapytam kart czego trzeba bo znam odpowiedź - trzeba czynnika męskiego czyli plemników! Dackis nie pytałam o ciążę pytałam o skutki leczenia czyli czy będą plemniki.

Napisano

Kochana Silver,

karty nie mają prostego przekazu, bo sytuacja nie jest prosta. Uważam, że należy odebrać je pozytywne.

6 pucharów wskazuje na równowagę hormonalną do której dążycie obecnym leczeniem. Uda się ten stan, bo dalej jest Umiarkowanie - karta mówiąca, że sytuacja jest do rozwiązania, ale muszą tego chcieć obydwie strony. Mąż powinien poddać się leczeniu. Ważne jest tu leczenie ciała i umysłu. Paź mieczy wskazuje, że emocje wpływają na Wasze myśli. Im dłużej i intensywniej myślicie o dziecku, tym bardziej wzmacniacie emocje. Przestańcie o tym myśleć, żyjcie dniem. W Umiarkowaniu trzeba będzie uzbroić się w cierpliwość i poczekać na efekt. Nie nastąpi to szybko (do dwóch lat). Walet mieczy może też wskazywać na rozkrzyczanego niemowlaka.

Pozdrawiam

Napisano

Cesarz pokazał parcie na ojcostwo.

Giermek mieczy nie pokazuje to rozwiązania problemu, nie widać tu żeby leczenie przyniosło oczekiwany przez was skutek. Będzie lekka poprawa za ok. 6 miesięcy, myślę, że najwcześniej koniec listopada, ale lekka. Po tym leczenie będzie trzeba kontynuować, w inny sposób, dający większe szanse. Pomyślałem przez chwilę tak jak Magnolia, że ten giermek to dziecko, ale jestem sceptyczny.

• Maestro
Napisano

Zapytałam kart Czy leczenie mojego męża przyniesie oczekiwany przez nas skutek?

tak, przyniesie skutek, aczkolwiek potrzebna jest cierpliwość i wyciszenie, wiesz chodzi o to, żebyś nie skupiała całej swojej energii na zajściu w ciażę... urodzisz dziecko w znaku powietrznym, tzn, Wodnik, Bliźnięta lub Waga

Karta Cesarza, która wypadła odpowiedział Ci : TAK.

Gość Daffne
Napisano

]Czy leczenie mojego męża przyniesie oczekiwany przez nas skutek?

Podczas tasowania wypadł też Cesarz

musi upłynąć troszkę więcej czasu by można było zaobserwować efekty w nasieniu i myślę, że poprawi się ruchliwość plemników, co może przynieść zwiększenie szasny na zapłodnienie. Cesarz może wskazywać na "zastane" plemniki, w jakimś sensie "upośledzone". Leczenie powinno pomóc - trzymam kciuki :usmiech:

• 9 miesięcy temu...
Napisano

Minął już prawie rok. Weryfikuję. Leczenie nie przyniosło żadnych efektów :( Przyjdzie mi się już chyba pogodzić.